Problem Pamiec Virtualna?? XP
Witam wszystkich, mam taki problem od pewnego czasu zaczął mi wyskakiwać błąd w xp ,,Że jest mało pamięci virtualnej'' programów nie bylo duzo wlaczonych, wiec zrobilem formata dysku C: po formacie po 1 dniu nadal mi sie zaczal pokazywac ten blad, jak chodzi winamp muzyczka, i wlacze inny program jest male przyciecie, i tak non stop, nie wiem co jest, system nie jest bardzo obciazony prawie wogole, ale kiedys to dzialalem ze mialem wlaczonom i Gre: NEED FOR SPEEDA UN, i winampa, i jakies gg i te inne tleny, kazzy itp,,,nie wiem co jest,
Moj sprzecik to: Duron 1300, MSI KT3 ultra2,256ram DDRAM, dysk 60gb barracuda, cdrw, zasilacz 350w, ge–force 4 64mb, SB live 5,1,,
Prosze o szybka odpowiedz, moim zdaniem to cos z ramami, ale czy napewno?? moze jakis inny sposob?? virosow nie ma ani zadnych dialerow...
Moj sprzecik to: Duron 1300, MSI KT3 ultra2,256ram DDRAM, dysk 60gb barracuda, cdrw, zasilacz 350w, ge–force 4 64mb, SB live 5,1,,
Prosze o szybka odpowiedz, moim zdaniem to cos z ramami, ale czy napewno?? moze jakis inny sposob?? virosow nie ma ani zadnych dialerow...
Odpowiedzi: 2
A czy przypadkiem na tym dymku, prócz tego co napisałeś, jest napisane, źe następuje automatyczne zwiększanie rozmiaru pamięci wirtualnej :?: I okienko po pewnym czasie znika :?: rzycięcie jest właśniew wynikiem procesu dostosowywania rozmiaru SWAPA.
Wtedy nie zgadując, to na pewno wynik zbyt niskich limitów. Więc: PPM na Mój komputer|Własciwości|Zaawansowane|Sekcja Wydajność – Ustawienia|Zaawansowane|Zmień – ustaw 'Rozmiar kontrolowany przez system' lub jak wolisz 'Rozmiar niestandardowy', gdzie dolnym progiem jest w Twoim przypadku 512MB – górny ustal na powiedzmy 768MB.
Wtedy nie zgadując, to na pewno wynik zbyt niskich limitów. Więc: PPM na Mój komputer|Własciwości|Zaawansowane|Sekcja Wydajność – Ustawienia|Zaawansowane|Zmień – ustaw 'Rozmiar kontrolowany przez system' lub jak wolisz 'Rozmiar niestandardowy', gdzie dolnym progiem jest w Twoim przypadku 512MB – górny ustal na powiedzmy 768MB.
Nie będę zgadywał.
Odpal to co wymieniłeś . uruchom menagera zadań i zób screena z zakładek procesy i wydajność.
Umieść je na forum. Będzie znacznie łatwiej dojść do przyczyny.
Teraz najprostrza odpowiedź to "zwiększ swapa" – tyle, źe ot wcale nei musi być rozwiązanie Twojego problemu.
Odpal to co wymieniłeś . uruchom menagera zadań i zób screena z zakładek procesy i wydajność.
Umieść je na forum. Będzie znacznie łatwiej dojść do przyczyny.
Teraz najprostrza odpowiedź to "zwiększ swapa" – tyle, źe ot wcale nei musi być rozwiązanie Twojego problemu.
Strona 1 / 1