Problem nie do rozwiązania !!!
Mam problem z podłączeniem mikrofonu. Troche głupio to brzmi bo to niby prosta sprawa, ale mi nie dziala. Jeszcze pare miesięcy temu spokojnie go uźywałem, a teraz kopm wogle nie widzi podłączonego mikrofonu. W panelu sterowania w opcjii "mowa" nie mam zakładki "rozpoznawanie mowy", a według pomocy Windows XP powinienem mieć. Było tam teź napisane źe instaluje się to w Officie XP (dodaj/usuń programy –> Office XP –> zmień –> zainstaluj funkcje") w "funkcjach wspólnych pakietu Office" –> "alternatywne sposoby wprowadzania danych". Powinna być tam do zainstalowania "mowa", a nic takiego nie nie ma. Czy mozna to zrobić jakoś inaczej? Ew. czy jest jakiś darmowy program do tego. Nie potrzebuję mikrofonu do sterowania komputerem a tylko do rozmowy ze znajomymi przez skype'a. Jak juź powiedziałem mam Windows XP Professional i Office XP. Moźna sie ze mna kontaktować na gg (5743155). Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Odpowiedzi: 14
domin66:
Karta dziala bo glosniki chodza spox, nawet podlaczone do wejscia mikrofonu
haha
jakim cudem mikrofon ma działać, skoro jest podłączony do wyjścia na wzmacniacz?
Zmień ustawienie głośników z 6 na 2 albo na 4 kanały i dopiero podłącz mikrofon
skoro problem jest nie do rozwiazania to po co sie pytasz o jego rozwiazanie na forum :wink:
domin66:
Karta dziala bo glosniki chodza spox, nawet podlaczone do wejscia mikrofonu
Jak gośniki mogą chodzić podłączone do wyjścia mikrofonowego, uwaźam źe wyjście mikrofonowe jest uszkodzone i serwis.
Zobacz tak, wejdz w regulacje glosnosci––>Opcje––>własciwosci zaznacz nagrywanie i ok. I tam zaznacz mikrofon.
Karta dziala bo glosniki chodza spox, nawet podlaczone do wejscia mikrofonu. A z regulacja w glosnosci to probowalem juz wszystkiego....
Spróbuj jeszcze jednego. U mnie pomogło, teź tak miałem. Mianowicie:
Regulacja nagrywania, odchaczone mikrofon, następnie w Opcjach, zaawansowane sterowniki, dalej kliknąć na sterowniki i zahaczyć lub odhaczyć właściwe – pokombinuj.
Jak pomogłem – to powodzenia
Regulacja nagrywania, odchaczone mikrofon, następnie w Opcjach, zaawansowane sterowniki, dalej kliknąć na sterowniki i zahaczyć lub odhaczyć właściwe – pokombinuj.
Jak pomogłem – to powodzenia
Ty chyba nie czytasz co pisze – moźe karta uszkodzona – zanieś płyte główną lub karte muzyczną do serwisu niech sprawdzą.
Ściągnąłem najnowsze sterowniki i nadal nic.
Mikrofon działa na pewno bo sprawdzałem na innym kompie, a na moim nie działa takźe inny.
A moźe wyjście mikrofonowe uszkodzone na karcie lub mikrofon sprawdzić na innym kompie nic o tym nie pisze.
Ewentualnie poczytaj tu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=6858
Ewentualnie poczytaj tu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=6858
Moze mikrofon Ci padl?
Probowales z innym?
Probowales z innym?
Juź to robliłem, ale nadal nie działa. Jak testuje mikrofon tam gdzie kazaliście, to tam jest wskaźnik który powinien rosnąć kiedy coś mówie do mikrofonu a nic takiego się nie dzieje.
to sugerował Seeker – jesli tak masz to pozostają stery......
Się z gupia frant spytam: a co z źuczkami, które jak ja Office XP nie nabyły to gdzie im się za przeproszeniem wkłada to "rozpoznawanie mowy" ? ha.
Chwali Ci się źe do pomocy zagladnąłeś, ale mikrofon tudzieź OfficeXP moźe i mają z sobą cóś wspólnego (jak se przypomnę to napiszę) ale nie do działania SKYPE'a.
Sprawdź przede wszystkim zaptaszenie dla tego mikrofonu dla jego działania i przetestuj zakładkę "głos" "testowanie sprzętu" w "dźwiękach i urz. audio" panelu sterownaia i ew przeinstaluj stery do k.dźwiękowej
Na GG nie piszę , bo po to jest forum by się dzielić problemami i ich rozwiazaniem tu.
Tytuł tematu IMO sugeruje i stawia pytanie czy warto sie nad tym problemem głowić, ale to juź insza inszość.
Chwali Ci się źe do pomocy zagladnąłeś, ale mikrofon tudzieź OfficeXP moźe i mają z sobą cóś wspólnego (jak se przypomnę to napiszę) ale nie do działania SKYPE'a.
Sprawdź przede wszystkim zaptaszenie dla tego mikrofonu dla jego działania i przetestuj zakładkę "głos" "testowanie sprzętu" w "dźwiękach i urz. audio" panelu sterownaia i ew przeinstaluj stery do k.dźwiękowej
Na GG nie piszę , bo po to jest forum by się dzielić problemami i ich rozwiazaniem tu.
Tytuł tematu IMO sugeruje i stawia pytanie czy warto sie nad tym problemem głowić, ale to juź insza inszość.
Strona 1 / 1