problem najprawdopodobniej z jakąs usługą/ustawieniem
Witam speców od windowsa :) mam problem z częstym wychodzeniem aplikacji do paska zadań(minimalizacja do paska)jest to niezwykle wkurzajace jak się np. pisze coś na forum czy też komunikatorze nagle słychać jakby aktualne okno było w tle i charakterystyczny dzwięk,uruchamiam gierkę i czasami trzy razy wychodzi do paska nim się załaduje oczywiście nic nie dotykam,macie jakieś pomysły jaka usługa/aplikacja itd może takie coś odwalać?sprawdzałem nie mam wirusów ani innego syfu na kompie,po kliknięciu na zminimalizowaną aplikację wsio jest ok ale za jakiś czas znowu widze pulpit i pasek;( taka sytuacja pojawiła się od kilku dni
pomocy specjaliści;) mam winxp prof sp2 + wszystkie nowe uaktualnienia/poprawki
Odpowiedzi: 1
Przeprowadź czysty rozruch systemu (http://support.microsoft.com/kb/310353/pl) i sprawdź czy bedzie dobrze. Jak tak, to włączaj pojedynczo elementy autostartu aż trafisz winowajcę.
Strona 1 / 1
chyba już jest ok,przedtem miałem program tuningowo/optymalizacyjno itp i on usuwał jakieś w/g niego nieprawidłowe wpisy w rejestrze,przywróciłem je i jest chyba ok
czy czasami nie daje znać o sobie <b>Drwatson, </b>również sprawdź podgląd zdarzeń, start-> uruchom-> <b>eventvwr.msc</b><br>
wszystkie usługi chyba kilka razy przeglądałem,najdziwniejsze jest że czasami często mam to aktywowanie okienek w tle czy też wychodzenie do paska gier a czasami żadko mimo że mam ciągle te same aplikacje(kerio,konnekt itp mam je od dawna więc to napewno nie one)wszystkie usługi mam takie jak zawsze/od dawna nic nowego nie przybyło w active task/services,hmm ostatnio co instalowałem to poprawki do winxp(comiesięczny autopatcher)którego co miesiac mam i nigdy nie było z nim problemu,więc sam nie wiem:(