Problem na dysku D:
Nie wiem z jakim programem zainstalował mi się pewien folder o nazwie: 9e8af5e7efb21f5529c2665842877c
Są w nim 2 foldery, mają inne nazwy, ale jest w nich to samo (przynajmniej tak samo się nazywa).
I jeden z tych plików jest podpisany jako Print Filter Popline Proxy.
Nie da się tego usunąć, a gdy włączam komputer coś się instaluje, ładuje przez co najmniej 5 minut :/
Odpowiedzi: 2
ale dlaczego ich nie da się usunąć ani zdefragmentować ???
Z czego co wiem a nie jestem pewny są to pliki zapasowe przywracanie systemu
(twoje dane i ustawienia )
nie warto ich kasować bo nie przywrócisz systemu potem
ściągnij sobie jakiś program do czyszczenie dysku
np. odkurzacz i on ci usunie takie pliki ale zostawi ostatni pkt przywracanie systemu
[quote=im_unknown]ale dlaczego ich nie da się usunąć ani zdefragmentować ???[/quote]A co ci da defragmentacja? I co chcesz defragmentować? Jeden plik? Niby jak?[quote=karenz]o jak coś ci się zapasuję w windowsie[/quote]Karenz... czy ty jesteś zwyczajnie niereformowalnym osobnikiem, czy po prostu nie potrafisz napisać jednego posta bezbłędnie?[quote=im_unknown]ale właśnie ten plik psuje mi pracę komputera.[/quote]Zamiast więc biadolić, udowodnij mi, że "ten plik", który w rzeczywistości jest folderem z podflolderami w sobie i dopiero z jakimiś tam plikami - że to na pewno właśnie to opóźnia start systemu. Wyciągnij szyję do podglądu zdarzeń, przejrzyj aplikacje i usługi, które uruchamiają się wraz z systemem i dopiero po tym napisz, że "ten plik" to robi.[quote=im_unknown]przynajmniej avast nic nie znalazł[/quote]Nie znajdzie Ci też paru innych typów śmieci, które możesz znaleźć jednak innym softem. Np. Ad-aware. Mniejsza z resztą o jego pochodzenie. Skoro nie możesz go usunąć - masz dwa rozwiązania: 1. Jest to plik systemowy i nie ruszysz go niczym. 2. Trafiła ci się jakaś pozostałość (po czymś tam) i jedyne, co możesz zrobić od razu, to zajrzeć do przyklejonego w tym dziale i poszukać informacji o przejmowaniu uprawnień i spróbować to ruszyć takim sposobem. Spodziewam się, że następnego posta napiszesz, podpierając się konkretnymi informacjami, a nie pustymi gadkami o "nie_wiadomo_w_sumie_ czym".
[quote=XanTyp][quote=karenz]o jak coś ci się zapasuję w windowsie[/quote]Karenz... czy ty jesteś zwyczajnie niereformowalnym osobnikiem, czy po prostu nie potrafisz napisać jednego posta bezbłędnie?[/quote] [size=3]Cytować też trzeba umieć .... Pozdrawiam Veers[/size] Czy to razi twoją osobowość że tak cie to denerwuję czasem nie czytam jak mi się kropeczki pojawią pod tym co napisałem chyba można zrozumieć o co chodzi ? a zresztą możesz mnie zbanować [-o<
[quote=XanTyp][quote=im_unknown]ale dlaczego ich nie da się usunąć ani zdefragmentować ???[/quote]A co ci da defragmentacja? I co chcesz defragmentować? Jeden plik? Niby jak?[quote=karenz] chodzi o defragmentację całego dysku D, i że nie da się jej zrobić przez ten folder. nie jestem informatyczką, nie znam się na tych wszystkich gadkach. no ale cóż, chyba nikt nie potrafi mi wytłumaczyć tego tak jak na mój rozum.
[quote=im_unknown].... chyba nikt nie potrafi mi wytłumaczyć [b]tego[/b] tak jak na mój rozum.[/quote] Tego - czyli CZEGO ? Bo zaczynasz poruszać trzy odmienne sprawy (usunięcie katalogu, defragmentację i samoistne wyłączanie się komputera), nader śmiało wiążąc je z "pojawieniem się katalogu"....