[problem] Komputer co jakiś czas zawiesza się.
Jakiś czas temu miałem problem źe mój cd–rom jak wsadzałem płyte zawieszał mi kompa i pozostawał restar.okazało się źe cd–rom i nagrywara były podpięte pod jeden kabel dałem na 2 i chodzi.ale ostatnio komputer co jakiś czas zwiesza się podobnie jak objawy z tym cd–romem ale nic w nim nie mam.skanowałem mks on–line nod32 ad–aware i spybot.dzieje się tak jak mam uruchomiony "pełen zestaw" oprogramowania i teź jak mam wszystko wyłączone i uzycie procka 0 %.niedawno modyfikowałem kompa więc wszystko powinno być wporzo czysto i sprawnie.jakby ktoś miał jakieś sugestie to będe wdzięczny i opiszcie co robić jak dla amatora.Pozdrawiam i licze na was :]
Odpowiedzi: 11
moźe mi ktoś sprawdzić te napięcia i błąd? Pozdrawiam
ściągnąłem programik AIDA i wklkejam screen z temperaturą i napięciami.jak ktoś sie zna niech rzuci okiem i powie czy ok i czy gdzieś w tym jest problem.aha te błąd co opisywałem Service Control Manager to poniźej równieź wklejam screena z jego właściwościami.jak źle wrzuciłem to sorki.Pozdrawiam.
Jesli system stoi na FAT, to po wymuszonym restarcie skanuje dyski. Natomiast jesli mowisz o zwyklym restarcie, musialbys uruchomic komputer z plyty i z konsoli uruchomic "chkdsk /p /r" i "chkdsk f: /p /r".
Co do bledu – postaraj sie sam wyszukac sprzet odpowiedzialny za te zawieszenia. Usuwaj po kolei urzadzenia i testuj komputer po kilka godzin, robiac to co robisz normalnie. W gre wchodzi rowniez sieciowka/siec.
Jak z temperaturami procesora, grafiki ?
Co do bledu – postaraj sie sam wyszukac sprzet odpowiedzialny za te zawieszenia. Usuwaj po kolei urzadzenia i testuj komputer po kilka godzin, robiac to co robisz normalnie. W gre wchodzi rowniez sieciowka/siec.
Jak z temperaturami procesora, grafiki ?
czy ktoś mi pomoźe? prosze
PS. czemu czasem po restarcie komp robi mi scandisk dysku F a system mam na dysku C.wywołać ręcznie teź go nie moge.ale bardziej martwi mnie to zawieszanie!
PS. czemu czasem po restarcie komp robi mi scandisk dysku F a system mam na dysku C.wywołać ręcznie teź go nie moge.ale bardziej martwi mnie to zawieszanie!
dzięki moźe potem sprawdze ale chyba problem jest inny.za kaźdym razem po zwisie i restarcie wchodze w dziennik zdarzeń systemu i patrze błąd.a źródłem tego błedy jest Service Control Manager a we właściwościach jest jakaś wzmianka o pliku netevent.dll. nie wiem czy dobrze wam podałem i w czymś pomoźe.PZDR jak ktoś ma pomysły to śmiało.
PS. zawiesza się po przynajmniej kilku godzinach uźywania go nigdy zaraz po włączeniu lub przy włączaniu.
PS. zawiesza się po przynajmniej kilku godzinach uźywania go nigdy zaraz po włączeniu lub przy włączaniu.
Pod blachą kompa na obudowie zasilacza muszą znajdować sie wszystkie jego parametry włącznie z producentem. A jeśli nie jesteś w stanie tego namierzyć, to po prostu kogoś poproś. :)
Pawko:
wybacz ale tamten temat jest daleko i nikt juź tam nie zajrzy.jak chcesz to skasuj ten temat.pozdrawiam
To trzeba było w nim coś napisać i od razu podksoczyłby wyźej...
dzieki za odzew ale mam pytanie jak mogę to sprawdzić bo nie wiem jaki mam ;p Pozdrawiam
Proponuję Ci sprawdzenie zasilacza i jeśli jest to bezfirmowa trzysetka – wymianę na coś znacznie mocniejszego np. 400W. Zwiechy powodowane są w duźej częsci słabym zasilaniem. Zbyt obciąźony zasilacz w końcu padnie, a wtedy reakcja łańcuchowa: płyta, procesor, napędy ,grafika.
Po wymianie zasilacza poczujesz znaczną poprawę w działaniu komputera i przy okazji zmniejszysz ryzyko uszkodzenia sprzętu.
Po wymianie zasilacza poczujesz znaczną poprawę w działaniu komputera i przy okazji zmniejszysz ryzyko uszkodzenia sprzętu.
wybacz ale tamten temat jest daleko i nikt juź tam nie zajrzy.jak chcesz to skasuj ten temat.pozdrawiam
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=175107&highlight=#175107 – juź Ci nie wystarcza i koniecznie musisz drugi raz o tym samym napisać ?
Strona 1 / 1