Problem: karta dzwiekowa + glosniki
Kupilem ostatnio plyte gowna Abita VI7 z wbudowana 6 kanalowa karta dziekowa. Zainstalowalem do niej strery i odpalilem muzyczke. Niestety nie graly wszystkie glosniki (Creatic 4.1). Stery zainstalowalem z plyty Cd od plyty glownej. Gdy nie dzialo tak jak powinna sciagnalem najnowsze stery do kart (VIA Ac'97) i powstal jeszcze wikeszy problem bo wczesniej graly 3 glosniki a jeden niby gral ale wiecej buczal niz gral a teraz graja tylko 2. Nie wiem co jest grane, ale nie moge tego w zaden sposob naprawic. Strey ogolnie nie mam opcji na 4.1 jedynie 5.1 i 7.1. Razem z tymi nowimi stremi do karty zainstalowalem programik Vinyl Deck w ktorym mozna testowac glosniki i kiedy ustailem opcje na 4 gosniki graly tylko 2 kiedy ustalilem na 6 (opcji 5 glosnikow nie ma) graly 4 procz buffera i kiedy zrobilem test to przod gral dobrze, tyl w ogole, centralny glosnik (przypominam mam creativ 4.1) gral ale jako jeden z tylnich i buffer tez gral ale jako drugi z tylnich. Moze ktos wie co z tym zrobic? Mysle ze jasno opisalem sytuacje. POMOCY!!!
Posiadam:
Glosniki Creative 4.1
Plyta glowa abit VI7
Karta wbudowana to Via ac'97 VT8237
Stery Vinyl_AudioCodec_V550a
Posiadam:
Glosniki Creative 4.1
Plyta glowa abit VI7
Karta wbudowana to Via ac'97 VT8237
Stery Vinyl_AudioCodec_V550a
Odpowiedzi: 3
Kable napewno podpięte dobrze.
Sprawdz ustawienia karty w biosie.
Odinstaluj aplikacje karty, menadzer urządzen odinstaluj wszystkie wpisy dotyczące karty dzwiękowej,restart kompa
i tu WAŻNE jak komp zacznie wykrywać elementy dzwięku dajesz na wszystko ANULUJ.
Bierzesz oryginalną płytę ze sterownikami do karty i wgrywasz stery oraz aplikacje i na spokojnie robisz konfiguracje w sterach lub aplikacji.
Jak nic nie da płyta serwis.
Sprawdz ustawienia karty w biosie.
Odinstaluj aplikacje karty, menadzer urządzen odinstaluj wszystkie wpisy dotyczące karty dzwiękowej,restart kompa
i tu WAŻNE jak komp zacznie wykrywać elementy dzwięku dajesz na wszystko ANULUJ.
Bierzesz oryginalną płytę ze sterownikami do karty i wgrywasz stery oraz aplikacje i na spokojnie robisz konfiguracje w sterach lub aplikacji.
Jak nic nie da płyta serwis.
Kabelki mam wszystkie podlaczone tak jak powinny byc, 4 glosniki do buffera i od bu8ffera ida 2 kabelki do kompa, jeden przod a drugi tyl wiec wszystko jest na bank dobrze. Sprawdzalem juz to kilka razy bo problem mam od 2 dni kiedy kupilem nowa plyte glowna :(. Ktos zna moze jakies rozwiazanie??
sprawdź czy dobrze podłączyłeś kable do plyty. Nie patrz na kolory tylko na oznaczenia w sterownikach i na głośniku. Ja mialem podobny proble z 5.1 na Abicie BH7–E. poprostu musialem zmienić czarny kabel z pomarańczowym
Strona 1 / 1