problem - botowanie przy dwóch systemach.

Witam sedecznie! :) Mam taki problem i zwracam się o pomoc do Was. Zainstalowałem jakiś czas temu Windows Media Center do zarządzania mediami. Chiałem jednak zobaczyć, jak wygląda media center w Vista`ście, więc znalazłem wersje vista`y RC1, zainstalowałem i zobaczyłem co chciałem. Jednak przy uruchamianiu się systemu teraz mam pytanie, który system chcę uruchomić. Chciałbym zostać przy WMC xp, bo na niego mam licencje. Próbowałem zmienić plik boot.ini najpierw z poziomu systemu xp, potem za pomocą konsoli odzyskiwania XP, jednak nic to nie dało, utworzyło sie tylko nowe menu wyboru zaraz za tym pierwszym, które chciałem usunąć :) W międzyczasie upłynęło 30 dni i Vista już nie chce wystartować bez aktywacji. A pewnie z jej poziomu dałoby się to zmienić. Jednak jest jak jest i co teraz? Format i postawienie systemu pewnie pomoże, ale może jest jakiś inny sposób? Mam komputer Scaleo E Siemensa z pentium 4. Dość specyficzny komputer, jednak chyba na tyle normalny, że problem nie wynika z typu sprzętu. Obie instalacje są na jednym dysku, na dwóch partycjach, jako pierwsza na C jest XP a na D (z punktu widzenia XP) jest Vista. I co myślicie?

Odpowiedzi: 1

[quote=bracki78]Witam sedecznie! :) Mam taki problem i zwracam się o pomoc do Was. Zainstalowałem jakiś czas temu Windows Media Center do zarządzania mediami. Chiałem jednak zobaczyć, jak wygląda media center w Vista`ście, więc znalazłem wersje vista`y RC1, zainstalowałem i zobaczyłem co chciałem. Jednak przy uruchamianiu się systemu teraz mam pytanie, który system chcę uruchomić. Chciałbym zostać przy WMC xp, bo na niego mam licencje. Próbowałem zmienić plik boot.ini najpierw z poziomu systemu xp, potem za pomocą konsoli odzyskiwania XP, jednak nic to nie dało, utworzyło sie tylko nowe menu wyboru zaraz za tym pierwszym, które chciałem usunąć :) W międzyczasie upłynęło 30 dni i Vista już nie chce wystartować bez aktywacji. A pewnie z jej poziomu dałoby się to zmienić. Jednak jest jak jest i co teraz? Format i postawienie systemu pewnie pomoże, ale może jest jakiś inny sposób? Mam komputer Scaleo E Siemensa z pentium 4. Dość specyficzny komputer, jednak chyba na tyle normalny, że problem nie wynika z typu sprzętu. Obie instalacje są na jednym dysku, na dwóch partycjach, jako pierwsza na C jest XP a na D (z punktu widzenia XP) jest Vista. I co myślicie?[/quote] Format:mryellow: Zawsze pomaga :mryellow:
drag0n666
Dodano
05.01.2009 23:59:42
bracki78
Dodano:
05.01.2009 22:38:36
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1