problem autochk program not found – skipping autocheck

jak odpalam winde xp to mi sie takie cos pokazuje poczym komp sie na nowo wlacza (restart) i tak jest za kazdym razem (teraz jestem w trybie awaryjnym)
po rozmowie z kompetentnymi osobami dowiedzialem sie ze musze odinstalowac jakiegos hotfixa, zrobilem to ale problem nieustepuje :(
czy da sie to jakos zrobic bez ponownej instalacji windy??
dodam iz komp normalnie chodzil przez okolo 5 miechow po czym pewnego dnia wyskoczyl ten blad, wtedy zrobilem formata C i na nowo instalka windy, ale po 4ech dniach od ponownej instalki problem powrocil :(
dowiedzialem sie tesh ze musze przeinstalowac partycje, albo aktywowac...
woguleniemam pojecia co mam robic :( czy pozostal mi juz tylko fdisk/mbr??
prosze o help, pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

Od wczioraj mam cos takiego jak sobie poradziles. Wojtek
Anonymous
Dodano
06.04.2004 09:22:03
BTW: czy chodzi o cos takiego, ze gdy win sie odpala, to masz ekran startowy z logo i tymi paskami, a potem przez chwile pojawia niebieski ekran i komp sie restartuje ?

tak, to wlasanie o to chodzi

ja cos takiego mialem jak mialem dysk w kieszeni, jak go z tamtad wyjalem to chodzi dobrze.

niestety to niepomaga :(

No wlasnie – czy uzywasz jeszcze drugiego systemu w swoim komputerze ?

mam XP na C i XP na D (aktualnie kozystam z tego na D bo ten na C wlasnie ma ten blad ktory opisuje w temacie)
dodam tylko ze problem tego typu "autochk program not found..." wyskoczyl mi jak mialem tylko jeden system XP na C. wiec wtedy zrobilem formata C nastepnie na nowo poinstalowalem to co musialem miec, i po 4ech dniach znow mi wyskoczyl ten komunikat.
dzieki wielkie za odpowiedzi, ale chodzi mi tylko o to czy musze przeinstalowac partycje, bo jak tak to bede musial backup 50 giga zrobic :(
mam na kompie partition magic, i mam pytanie czy moge nim cos (niewiem jak ) porobic zeby sie obeszlo bez reinstalki partycji??
pozdrawiam i thx za all odpowiedzi
wszecho @ll w new roq :)
Anonymous
Dodano
02.01.2004 02:02:17
bartlo:
... dowiedzialem sie ze musze odinstalowac jakiegos hotfixa,
Pewnie chodzilo o 824105.
bartlo:
dowiedzialem sie tesh ze musze przeinstalowac partycje, albo aktywowac...
No wlasnie – czy uzywasz jeszcze drugiego systemu w swoim komputerze ? Poniewaz klopoty moze sprawiac np. ukrycie partycji NTFS przez narzedzia instalacyjne Linuksa a rozwiazaniem w tym wypadku jest uzycie jakiegos programu pozwalajacego na zmiane i "odkrycie" partycji. Mozna to zrobic np. w Partition Magic lub Linuksowym cfdisk gdzie zmienisz hidden na unhidden.
W przypadku gdybys mial tylko XP, w Uruchom wklep
chkdsk drive: /f (gdzie drive to litera Twojego dysku) – moze to rozwiaze Twoj problem.
Zerknij do: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/reskit/prmd_stp_fvlq.asp
EL NINO
Dodano
31.12.2003 10:21:59
:
widze ze wszyscy podaja mi pomocna dlon :(
niema to jak fachowa ocena mojego problemu...
pozdrawiam
nie badz taki nerwowy.

BTW: czy chodzi o cos takiego, ze gdy win sie odpala, to masz ekran startowy z logo i tymi paskami, a potem przez chwile pojawia niebieski ekran i komp sie restartuje ? ja cos takiego mialem jak mialem dysk w kieszeni, jak go z tamtad wyjalem to chodzi dobrze.
gieras
Dodano
31.12.2003 09:38:21
widze ze wszyscy podaja mi pomocna dlon :(
niema to jak fachowa ocena mojego problemu...
pozdrawiam
Anonymous
Dodano
31.12.2003 03:11:18
bartlo
Dodano:
30.12.2003 02:38:01
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1