Problem audio!

Hej. Pod wejścia audio w kompie mam podlaczone: wieźę i glosniki komputerowe( trzecie pod mikrofon jest wolne). Chodzi o to ze glosniki podłaczone pod drugie wejscie nie graja swoja mocą. Jest dziwny posłuch jakby echo. Wieza gra dobrze. Po zamianie jack–ów glosniki odbieraja dobrze a wieźa ma identyczne objawy jak glosniki przedtem. Z czym to moze byc zwiazane? Czyzby drugie wejscie bylo uszkodzone? Pomozcie pliska :roll:

Odpowiedzi: 2

Hej. Na pewno nie mam 4–kanałowej karty.Zrobię tak jak napisałes. Albo kupię rozgałęziacz lub zainwestuje w lepszą kartę. Dzieki za odpowiedz. Pozdro
Sierra
Dodano
11.01.2005 16:11:57
hmm... napisz dokładnie jaka masz karte dzwiękowa... byćmoźe masz zwykła karte stereo z 3 wejściami (LINE OUT, MIC, LINE OUT ). I jedno wejście jest na glośniki, jedno na mikrofon i jedno na inne urządzenie WEJŚCIOWE (np. aby podłaczyć przenośny odtwarzacz mp3 i posluchać na kompie, albo aby podłaczyć do kompa dzwięk zkarty TV itp). Byćmoźe masz 2 kanałową karte i do niej wkladasz do wejścia "LINE IN" następną pare kolumn, a to wejście do tego nie słuźy!!! (u mnie tez na zaintegrowanej karcie jak pomyle wejścia na głośniki i podepne do line in to słychac jakiś zmutowany dzwiek) Dlatego musisz sie zaopatrzyć w przynajmniej 4 kanalową karte dzwiekową :) . Moźna teź w kaźdym sklepie elektronicznym kupić rozgałęziacz z "jacka" na dwa "jacki" i pod jeden kanal w karcie podłaczyc 2 zestawy glo9śników, ale nie polecam tego rozwiązania, gdyź tą metoda moźna spalić karte dzwiekową jak sie za mocno katuje muzyke:D wiem z doswiadczenia bo kiedyś spaliłem tak z 4 karty dzwiekowe :roll: Nowa karta dzwiekowa z 4–6 kanałami (mowa o najtańszych) kosztuje ok 30–40zł w sklepie komputerowym :)

Jezeli masz 4 kanałową karte i masz taki problem, to w ustawieniach karty pozmieniaj i wysteruj glośniki (wyłacz efekty w stylu cave, echo, jazz...) ikonka znajduje sie w "panelu sterowania" albo przy zegarku :) a jak nie to zainstaluj z płyty ze sterownikami :)
Renilps
Dodano
10.01.2005 20:48:25
Sierra
Dodano:
07.01.2005 01:28:54
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1