Priorytet programu ,jak zmienic
Witam , posiadam program o domyslnym priorytecie (wysoki) jak zmienic na stale tzn. nawet po restarcie komputera zeby ten program mial priorytet (normalny) ,jest to wogule mozliwe ?
Dodam ze komp stoi na XP
Dodam ze komp stoi na XP
Odpowiedzi: 8
Yhm ,rozumie ... dzieki wielkie za info ,bede kombinowal :wink:
uri:
Bobi:
Własnie dlatego Żółty zaproponował zrobienie sobie bata i odpalanie go
Wszystko ładnie pieknie ale nie mam pojecia jak zrobic .bat ,mozesz zapodac jakis link zebym mugl sie zorietowac w temacie.
pozdro .
uruchom notepad wpisz start /high nazwa_programu.exe i zapisz pod postacią pliku z rozszerzeniem .reg
W start ––> uruchom ––> cmd ––> OK, jak wpiszesz start /? to masz więcej informacji
Bobi:
Własnie dlatego Żółty zaproponował zrobienie sobie bata i odpalanie go
Wszystko ładnie pieknie ale nie mam pojecia jak zrobic .bat ,mozesz zapodac jakis link zebym mugl sie zorietowac w temacie.
pozdro .
Własnie dlatego Żółty zaproponował zrobienie sobie bata i odpalanie go, ew. mozna go do autostartu wrzucić wtedy to juź pełna automatyka.
Zapoznaj się ze składnią polecenia: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=13966 + start /? + Windowsowy help
Zapoznaj się ze składnią polecenia: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=13966 + start /? + Windowsowy help
Żółty:
Uruchamiaj go przez plik bat – uźyj w nim polecenia start – daje ono mozliwość uruchomienia aplikacji z źądanym priorytetem. Więcej Start –> Uruchom –> cmd –> start /?
Hmm ,a nie dało by sie jakos prosciej tak zeby zapamietal ten priorytet ,przyznam ze do uruchomienia mam kilka(takich samych) programow z roznymi parametrami i wyglada to teraz tak ze musze wejsc w Menagera zadan i po kolei zmieniac Priorytet na normalny ,jest to troszeczke uciazliwe ;)
Uruchamiaj go przez plik bat – uźyj w nim polecenia start – daje ono mozliwość uruchomienia aplikacji z źądanym priorytetem. Więcej Start –> Uruchom –> cmd –> start /?
No właśnie oto chodzi ze ustawic to da sie ale nie na stale ,po ponownym uruchomieniu programu wraca na Wysoki
Nie mam pod ręką Xp, ale z tego co pamiętam to w taskmgr moźna ustawiaćpriorytety dla aplikacji. Nie weim czy na stałe.
Strona 1 / 1