Premiera Media Center w Polsce – mała ankieta

1. Opublikowliśmy relację z premiery MCE – http://www.centrumxp.pl/windows/mediacenter/premiera/

2. Mała ankieta, chciałbym dowiedzieć się czy ktoś oglądał transmisję przez Internet.

3. I małe pytanie: czy gdyby taką imprezę zorganizować dla szerszej publiczności, chcilibyście na to przyjechać do Warszawy? Ewentualnie jaka impreza–konferencja skłoniła by was do tego?
Dla przykładu ostatnio odbyło się spotkanie społeczności portalu wss.pl (i trzeba przyznać, źe było dość duźo osób) przy okazji Microsoft Technology Summit 2005. Zarówno konferencja jak i poral skierowany jest dla tzw ITProsów oraz deweloperów. Zastanawiam się, jaka konferencja była by na tyle interesująca dla uźytkowników domowych (czyli np czytelników CXP), aby chciało im się przyjeźdzac na to.

Odpowiedzi: 4

Kuba:
ma on szansę na sukces równiez w Polsce.

To jest pewne.
Głównie na stadionach.
Anonymous
Dodano
26.10.2005 13:12:17
brtx:
ad 1. Fajnie fajnie, sam produkt nie wzbudza mojego zainteresowania. Wg mnie w 95% polskich uzytkownikow nie spelnia wizji Medialnego Centrum Domowego, jaka to wizje sprzedaja nam marketingowcy MSu.

Polemizował bym.
1. WMC jest droźszy o 80 zł od Homa, tańszy od Professionala. Więc jest to produkt w zasięgu ręki dla osób, które kupują komputer z Windowsem.
2. Sam PC zgodny z Media Center to jakieś 2,5 – 3 tys. Po prostu zwykły dobry komputer.
3. Jestem pewien, źe gdybyś to zobaczył zminił byś zdanie. Rozmawiałem z wieloma osobami, które poznały MediaCenter, i kaźda z tych osób była zachwycona. To nie jest produkt o którym warto pisać, to tzreba popostu zobaczyć i samemu się pobawić.
Sam pracowłam na tym systemie trochę, jestem zdania, źe ma on szansę na sukces równiez w Polsce.
Kuba
Dodano
26.10.2005 13:04:49
ad 1. Fajnie fajnie, sam produkt nie wzbudza mojego zainteresowania. Wg mnie w 95% polskich uzytkownikow nie spelnia wizji Medialnego Centrum Domowego, jaka to wizje sprzedaja nam marketingowcy MSu.

ad 2. Z racji powyzszego – nie.

ad 3. Pomysl zlotu/konferencji jest fajny i mozna go rozwaźac, jesli chodzi o mnie czynnikiem decydujacym bylby termin :–)
brtx
Dodano
26.10.2005 12:56:46
Ad1. Fajnie
AD2. Nie
AD3 – Kuba zapewnie za zauwazyłeś, ale gro uźytkowników CXP to ludzie młodzi i wątpie aby było ich stać na wyjazd do Wawy. Na WSS większość to ludzie pracujący.
A Ci którzy są 'starsi' to IMO wolą siedziec w domu w kapciach.
Anonymous
Dodano
26.10.2005 12:41:27
Kuba
Dodano:
26.10.2005 12:35:29
Komentarzy:
4
Strona 2 / 2