Premiera Media Center w Polsce – mała ankieta

1. Opublikowliśmy relację z premiery MCE – http://www.centrumxp.pl/windows/mediacenter/premiera/

2. Mała ankieta, chciałbym dowiedzieć się czy ktoś oglądał transmisję przez Internet.

3. I małe pytanie: czy gdyby taką imprezę zorganizować dla szerszej publiczności, chcilibyście na to przyjechać do Warszawy? Ewentualnie jaka impreza–konferencja skłoniła by was do tego?
Dla przykładu ostatnio odbyło się spotkanie społeczności portalu wss.pl (i trzeba przyznać, źe było dość duźo osób) przy okazji Microsoft Technology Summit 2005. Zarówno konferencja jak i poral skierowany jest dla tzw ITProsów oraz deweloperów. Zastanawiam się, jaka konferencja była by na tyle interesująca dla uźytkowników domowych (czyli np czytelników CXP), aby chciało im się przyjeźdzac na to.

Odpowiedzi: 20

gusioo:
Kuba:
Byłem dziś w komputroniku i kupiłem ten system za 399 zł. Naparwdę nie ma tak źle, nie przesadzajmy.

Mogłeś kupić skrzynkę wódki :|

To w Komputroniku juz i to sprzedają ?? Wysyłkowo teź ?? ;)
Żółty
Dodano
28.10.2005 19:29:03
Kuba:
Byłem dziś w komputroniku i kupiłem ten system za 399 zł. Naparwdę nie ma tak źle, nie przesadzajmy.

Mogłeś kupić skrzynkę wódki :|
Anonymous
Dodano
28.10.2005 19:26:05
Kuba
Dodano
28.10.2005 19:24:25
?:
Czyli jakie sa te wymagania tak konkretnie mowiac? 'Stosunkowo szybkie procesory' to jakie? ~1 Ghz czy z 2–3 Ghz? Ile ramu? Nie znalazlem tam tego.

Na Microsoft Technology Summit 2005 widziałem takie stanowisko multimedialne z tym systemem i przy starcie sie teź celowo skupiłem i popatrzałem – na pokładzie 1024 MB RAM i procesor 3,6 GHZ.
?:
Z tego co napisał @Kuba sam system nie jest zbyt drogi ale zeby to wykorzystac w miare optymalnie to juz trzeba caly nowy komp kupowac...

IMO w 3 tysiącach masz system i stanowisko, wiec nie aź tak duźy wydatek.
BTW – Telewizory teź są drogie, zauwaź.
Ad@$
Dodano
28.10.2005 19:02:55
?:
Z tego co napisał @Kuba sam system nie jest zbyt drogi ale zeby to wykorzystac w miare optymalnie to juz trzeba caly nowy komp kupowac...

A ciebie Fanatiku Linuksa co widze i czytam twoje posty to w Winzgrozach szukasz dziury w calym,nie masz ciekawszych zajec ? :roll:

Trzeba 6GHz, najlepiej razy 2 + HT, 1TB ramu i stalowe nerwy,gdyby po uruchomieniu okazalo sie ze i tak przymula :wink:
mettal
Dodano
28.10.2005 18:50:26
Windows XP Media Center Edition 2005 powinien być sprzedawany tylko z nowymi komputerami, specjalnie zaprojektowanymi dla tego systemu. Tylko w ten sposób uźytkownik końcowy ma pewność, źe taki komputer będzie całkowicie funkcjonalny oraz, źe będzie mógł pracować zarówno jako zwykły desktop, jak i teź jako np. kina domowe. Osoby, które kupią sam system, nie wykorzystają w pełni jego funkcji oraz nie otrzymają wsparcia technicznego. Równieź wraźenia uźytkownika mogą być uboźsze. Dla przykładu komputery z Windows XP Media Center muszą mieć stosunkowo szybkie procesory, choć niekoniecznie najnowsze, ale za to bardzo ciche, aby nie przeszkadzać w czasie oglądania telewizji. W komputerach typu desktop nie przywiązuję się juź do tego aź tak duźej wagi.
Czyli jakie sa te wymagania tak konkretnie mowiac? 'Stosunkowo szybkie procesory' to jakie? ~1 Ghz czy z 2–3 Ghz? Ile ramu? Nie znalazlem tam tego...

?
Dodano
28.10.2005 18:29:27
?:
tak wszedlem tu po krótkej przerwie i juz cos nowego MS wymyslil. Czy moglby ktos to wszystko strescic? Czyli jakie ma wymagania min. i zalecane oraz co to takiego potrafi czego zwykly xp lub inny OS nie zrobi?

http://www.centrumxp.pl/windows/mediacenter/index.php
http://windowsmediacenter.pl/index.aspx
http://www.microsoft.com/poland/windowsxp/mediacenter/default.mspx
To tak z grubsza...
Ad@$
Dodano
27.10.2005 22:14:05
tak wszedlem tu po krótkej przerwie i juz cos nowego MS wymyslil. Czy moglby ktos to wszystko strescic? Czyli jakie ma wymagania min. i zalecane oraz co to takiego potrafi czego zwykly xp lub inny OS nie zrobi?
?
Dodano
27.10.2005 21:11:58
PYTANIE DO KUBY.
chcialbym abys powiedzial mi co wchodzi w sklad tego windowsa zakupionego w sklepie...na mysli mam o cala zawartosc opakowania.
Doktor X
Dodano
27.10.2005 20:27:39
ad.1 baner był duzy wiec sie dało zaówazyc
ad.2 tak oglądałem, ale zebym był wielkim entuzjastą tego systemu to raczej nie. centrum multimedialne mam w pilocie uniwersalnym w sumie konsoli nie wlonczy ale za to swiatło przyciemni :wink: ale sa ludzie którzy chca tego systemu bo uwazaja ze to cos dla nich.
ad.3 mieszkam w Warszawie wiec raczej juz nie musze do niej jezdzic :D i chętnie chodze na fajne imprezy :)
cybull
Dodano
27.10.2005 01:38:18
"– A co to jest?
– A mięsko.
– A skąd?
– A przypełzło."
Smacznego źycze :wink:
Bobi
Dodano
26.10.2005 18:12:44
szczezre mówiąc nie wiem co to było, jakieś mięso – ale było bardzo smaczne :)
Kuba
Dodano
26.10.2005 17:46:55
Kuba:
;–) domysl sie

To co spoźywasz ni wygląda apetycznie :mrgreen:
Anonymous
Dodano
26.10.2005 17:44:20
;–) domysl sie
Kuba
Dodano
26.10.2005 17:40:54
Kuba – chociaź aperitif był dobry ?
http://www.centrumxp.pl/windows/mediacenter/premiera/STA60053.JPG
Anonymous
Dodano
26.10.2005 17:08:05
ogladalem ta transmisje. niestety moim zdaniem ta premiera to byla jedna wielka parodia, naciagane komentarze urbanskiego, co nie zmienia faktu ze ten produkt moze stac sie hitem. nie mowie o windowsie w wersji na zwykle blaszaki, a o wersji sprzetowej. fakt jest to dosc drogie, ale jestem pewien ze microsoft w Polsce znajdzie klientow na ten towar. osobiscie nie widzialem tego produktu na zywo ale to co widzialem na premierze zaciekawilo mnie i nie wykluczam takiej mozliwosci ze za kilka lat skusze sie na kupno centrum multimedialnego.
Sheriff
Dodano
26.10.2005 16:56:16
ja chcialem ogladac premiere ale windows media player chcial ode mnie jqakies hasla i loginy wiec wku...... sie odpuscilem.osobiscie jak najbardziej jestem za tym nowym cackiem.ja uzywam komutera z reguly do multimedi.moj laptop sluzy mi za wieze HIFI jak za kino domowe wiec ten nowy windows moze byc kozacki!
Doktor X
Dodano
26.10.2005 15:55:09
Kuba:

Mówisz to z ironią? Ja akurat chciałbym źyć w takiej Polsce, w której kaźdy mając 30 lat mógł dopieszczać swoje BMW, a kino domowe w tej chwili nie jest juź źadnym szpanerstwem.

Kazdy by chcial, do 30–tki mi jeszcze brakuje, wiec kto wie...
brtx
Dodano
26.10.2005 13:30:30
brtx:

Ja bynamniej nie neguje tego systemu

OK

brtx:

...to zabawka dla ekstrawertycznych biznesmenów ok 30–tki, ktorzy oproczy wdawania kasy na pieszcze BMW lubią zaszpanowac ladnym, zgrabnym Multimedialnym Centrum.

Mówisz to z ironią? Ja akurat chciałbym źyć w takiej Polsce, w której kaźdy mając 30 lat mógł dopieszczać swoje BMW, a kino domowe w tej chwili nie jest juź źadnym szpanerstwem.
Kuba
Dodano
26.10.2005 13:26:00
Kuba:

Polemizował bym.
1. WMC jest droźszy o 80 zł od Homa, tańszy od Professionala. Więc jest to produkt w zasięgu ręki dla osób, które kupują komputer z Windowsem.
2. Sam PC zgodny z Media Center to jakieś 2,5 – 3 tys. Po prostu zwykły dobry komputer.
3. Jestem pewien, źe gdybyś to zobaczył zminił byś zdanie. Rozmawiałem z wieloma osobami, które poznały MediaCenter, i kaźda z tych osób była zachwycona. To nie jest produkt o którym warto pisać, to tzreba popostu zobaczyć i samemu się pobawić.
Sam pracowłam na tym systemie trochę, jestem zdania, źe ma on szansę na sukces równiez w Polsce.

1. Tu nie chodzi o cene, bo 80% uzytkownikow i tak ten system posiądzie na srebrnej CD–R/DVD–R
2. No i tu zaczynaja sie schody – ja w tej chwili nie moge sobie na cos takiego pozwolic, ilu moze? Do tego jeszcze jakis zgarbny TV, to kolejne 1000–4000zl. No przydalo by sie tez jakis dobry system nagłosniania, kolejny 1000–2000 zl. No i skoro to ma byc centrum multimedialne domu pasołoby jakias siec wifi z innymi komputerami w domu...
Pozdsumowujac: WMC to pomysl jak najbardziej OK, niewatpiwa przyszłość, jednak w tym momencie i w tym kraju, to zabawka dla ekstrawertycznych biznesmenów ok 30–tki, ktorzy oproczy wdawania kasy na pieszcze BMW lubią zaszpanowac ladnym, zgrabnym Multimedialnym Centrum.
3. Ja bynamniej nie neguje tego systemu i rozwizan przezeń niesionych. Wrecz przciwnie.
Jednak ow system i rozwizania nie są mi do niczego potrzebne, no bo ...zainstaluje sobie WMC na swoim PC i gdzie to kurna Multimedialne Centrum Domowe?
Na szumiacej czernej skrzynce do ktorej podlaczony jest 17" CRT? Gimmie break... :lol:
brtx
Dodano
26.10.2005 13:17:05
Kuba
Dodano:
26.10.2005 12:35:29
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2