Predkosc napedu...
Mam naped combo samsunga 52x24x52x16x. I to co zauwazylem to dziwne predekosci odczytu i zapisu. W nero przy wyborze predkosci jest 40x i max a przeciez mam 52x. Tak samo z nagrywaniem nagrywam plyty z predkoscia 32x i 40x bo wiekszej nie moge ustawic.
Odpowiedzi: 10
Ukey:
Moim zdaniem na nagrywarkach ty z wysokiej pulki mozna juz nagrywac spokojnie na 52x
Niestety więcej tu zaleźy od nośnika. Niektóre nagrywarki z wyźszej półki dostosowują prędkość nagrywania do jakości nośnika.
Zresztą i tak płytki nie nagrywasz cały czas z tą samą prędkością przy szybkim zapisie, nowsze nagrywarki zapisują w trybie stałej prędkości obrotowej płyty. Dopiero pod koniec nagrywania moźesz osiągnąć te x52.
Ja tne po 40x (chociaź moge wypalać 52x ale nie ryzykuje czyścić co pare dni napęd). Muze trzeba nagrywać jak najwolniej i tak samo waźne dane :)
Witam po powrocie :)
Moim zdaniem na nagrywarkach ty z wysokiej pulki mozna juz nagrywac spokojnie na 52x ale pewnie wiekszosc ludzi pozostanie przy 32x MAX !!!!!! 8)
Moim zdaniem na nagrywarkach ty z wysokiej pulki mozna juz nagrywac spokojnie na 52x ale pewnie wiekszosc ludzi pozostanie przy 32x MAX !!!!!! 8)
mars28:
To zaleźy od nagrywarki jak i od jej firmware'u, czy poprawnie rozpozna płytkę.
Potwierdzam , nowsze oprogramowanie do napedów przewaźnie zawiera obsługę nowszych nośników.
mortal : ja na Twoim miejscu poprostu bym poeksperymentował z płytami róźnych produc. i wybrał takiego którego "polubi" Twoja nagrywarka.
IMHO nagrywanie czegokolwiek z max prędkościa ma zdecydowanie więcej wad niz zalet i nie ma się tu czym podniecać
To zaleźy od nagrywarki jak i od jej firmware'u, czy poprawnie rozpozna płytkę.
Ja mam nagrywrkę 40x a rzeczywista max. prędość nagrywania wynosi 31,8x.Przy nagrywarkach 48x i 52x teź ta prędkość będzie mniejsza niź podaje specyfikacja urządzenia.
Kwestia nagrywarki. Ja np. na moim TEACU nie mogę nagrywać na większości płytek szybciej niź 32x, mimo źe ich specyfikacja na to pozwala i na przykłud u kolegi, który ma LITE ONA moźna tak szybko nagrywać (nawet 52x).
POZDRAWIAM, Pawek.
POZDRAWIAM, Pawek.
Nie masz się czym przejmować :) Im wolniej nagrywasz tym jakość nagrania jest lepsza!!
Mam nagrywarkę o podobnych prędkościach zapisu co Ty, a i tak nigdy nie nagrywam szybciej niź 40x a płyty audio jeszcze wolniej! Przynajmniej mam pewność, źe wszystko działa :D A róźnica w czasie nagrywania jest znikoma.
Mam nagrywarkę o podobnych prędkościach zapisu co Ty, a i tak nigdy nie nagrywam szybciej niź 40x a płyty audio jeszcze wolniej! Przynajmniej mam pewność, źe wszystko działa :D A róźnica w czasie nagrywania jest znikoma.
Dziwne bo nagrywam na tych samych plytach co znajomi a oni nagrywaja z predkoscia 52x.
Kup dobrej klasy płytkę cdr.
Wtedy będzie wybór większej prędkości zapisu.
Ale po co tak szybko ?
Wtedy będzie wybór większej prędkości zapisu.
Ale po co tak szybko ?
Strona 1 / 1