Prbolem z instalacją XP

Witam,
kupiłem nowego laptopa bez oprogramowania, gdyź posiadam własne. Gdy uruchamiam komputer wyskakuje napis –

Invalid system disk
Replace the disk, and then press any key

gdy naciskam jakis kalwisz wyskakuje –

Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key

mam płyte Windows XP Profesional ale gdy ją wkładam nic się nie dzieje, cały czas wyskakuja takie napisy j.w. jak naciskam dowolny klawisz – co mam zrobić aby rozwiazac ten problem? na czym polega ten problem?

(dodam źe jak wkładam płytke Windows 95 jest tak samo)

Czekając z nicierpliwością na odpowiedź
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Nie będę zakladał nowego tematu moze tu mi cos pomoźecie.Nie chciałem instalować XP.
Przyszedłem o 9 i włączyłem kompa po 3 min zawiecha –restart i później tylko komunikat Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key znów restart i to samo.Wyłączenie kompa i znów ten komunikat
I nie mogłem z spowrotem uruchomić kompa–przywracanie obrazu nic nie dało dopiero płyta z XP–napraw i teraz działam ale nie wiem czy jak zrobię reset to znów coś sie nie powtórzy.Taśmy sprawdzałem–moźe coś w biosie się przestawilo ale czy samo się naprawiło– w to wątpie. czy mozna poprosic o pomoc gdzie szukać przyczyny.Jeszcze raz napisze nie chciałem nic instalować . Chcialem normalnie włączyć kompa
Pozdrawiam
Amator
Dodano
09.11.2005 01:17:25
Aido
Dodano:
20.09.2005 12:39:14
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1