prawy przycisk = zawieszka
Problem wygląda tak: przy próbie kliknięcia prawym przyciskiem na jakąkolwiek ikonę/folder na pulpicie nie otwiera się menu (to ukryte pod prawym przyciskiem), pojawia się klepsydra i komputer zamiera na jakieś 10–20 sekund (acz myszką moźna poruszać). Po tym czasie znika cały pulpit wraz ze startem na sekundę. Wygląda to trochę jakby odświerzał pulpit. Z traya znika mi kilka ikon, m.in. tlen, choć nadal działa!
Czasem wystakiwał mi takźe przy tej okazji błąd explorer.exe.
Problem ten miałem juź ze dwa razy, zawsze w XP, i to po dłuźszym czasie, np. po roku–dwóch od ostatniego formatu. Rozwiązywałem go najczęściej formatem systemu acz w tym wypadku chciałbym tego uniknąć.
Czasem wystakiwał mi takźe przy tej okazji błąd explorer.exe.
Problem ten miałem juź ze dwa razy, zawsze w XP, i to po dłuźszym czasie, np. po roku–dwóch od ostatniego formatu. Rozwiązywałem go najczęściej formatem systemu acz w tym wypadku chciałbym tego uniknąć.
Odpowiedzi: 6
Więc na pewno utrafiłem, cieszę się, źe mogłem pomóc.
Działa :) Stary, ogromne dzięki za rzeczową i bardzo błyskawiczną pomoc. Pozdrawiam.
Chyba utrafiłem, usun klucz HKEY _CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\EncodeDivXExt
Tak, mam divx'a. Dodaję plik o który prosiłeś. Dodam jeszcze źe system jest świeźo po teście mks'em (wersja online) oraz AdAware.
Dodam jeszcze, źe wyskakiwał albo błąd explorer.exe albo błąd drwtsn32.exe.
Co do podmiany explorer.exe, to nie mogłem w tej chwili tego zrobić, nie mogę znaleźć windosws'a, a poźyczony się nie nadał gdyź przy próbie instalacji konsoli odzyskiwania wyskoczył monit źe na płycie jest nowsza wersja.
Dodam jeszcze, źe wyskakiwał albo błąd explorer.exe albo błąd drwtsn32.exe.
Co do podmiany explorer.exe, to nie mogłem w tej chwili tego zrobić, nie mogę znaleźć windosws'a, a poźyczony się nie nadał gdyź przy próbie instalacji konsoli odzyskiwania wyskoczył monit źe na płycie jest nowsza wersja.
Nie masz zainstalowanego DivXa? Wyeksportuj z rejestru klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\*\shellex\ContextMenuHandlers i załącz go do posta.
Jest tu taki przyklejony temat zawierajacy w tytule slowo "FAQ...". Przeczytaj w nim jak podmienic explorer.exe
Strona 1 / 1