Praca w Angli – porady

Mam prośbę do wszystkich, którzy pracowali lub pracują obecnie w Angli o jakiekolwiek praktyczne porady w tym temacie – w szczególności chodzi mi o pracę za pośrednictwem polskich organizacji.

P.S.
Zaleźy mi na kwestiach, które mają faktycznie miesjce, a nie na niesprawdzoanych historiach typu: słyszałem, źe ktoś mówił, źe podobno ktoś słyszał itp..
Z góry wielkie dzięki

Odpowiedzi: 2

Wielkie dzięki run_DNA :!:

Moźe jeszcze ktoś się dołączy :?: :)
e–walker
Dodano
28.08.2004 22:20:06
Witam

Mój kuzyn obecnie teraz jest w UK, gdzie pracuje w hotelu http://www.theswanbampton.co.uk/ . A prace załatwił sobie przez www.workuk.pl . Sytuacja była raczej nie ciekawa, bo zapłacił ok. 4.000 PLN, w umowie miał napisane źe pośrednik zobowiązuje się do załatwienia pracy od któregoś tam lipca do końca sierpnia. Oczywiście kuzynowi zaleźało by jechać tam jak najszybciej, ale wyjechał dopiero 14 sierpnia. MOźliwe źe na wcześniejsze turnusy się nie dało. Teraz jak wygląda praca w UK w tym hotelu: Praca w hotelu, ale na róźnych stanowiskach np. tydzień w kuchni, następny jak tzw hotel–boy itp. Tygodniowa płaca ok. 180 funtów minus 10% podatku (który potem mozna odzyskać), 5% ubezpieczenie i minus 30 funciaków przy opcji "live in" czyli akomodacja i jedzenie.
No jak widać sama praca wydaje się ciekawa, ale przez pośredników to jednak nie polecałbym.
Ciekawym sposobem na poszukiwanie pracy w krajach UE jest system EURES

Dziękuje za uwage
run_DNA
Dodano
28.08.2004 22:00:49
e–walker
Dodano:
28.08.2004 18:36:34
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1