Próba Aktywacji Win Xp Home Edition

WItam! Z góry przepraszam za to, że zakłądam nowy temat, ale jest tyle tych tematów, że hoho , chcem dostać jasną odpowiedz. Kupiłem komuter z Win xp Home~ wersje OEM, wszystko było ładnie pięknie z aktywacjami dopóki... nie popsuł mi się dysk twardy. Skorzystałem więc z drugiego dysku ze starego komputera, udało mi się zainstalować windowsa i aktywować go. Gdy dostałem już naprawiony dysk twardy ( stary ), zainstalowałem windowsa lecz nie mogę go aktywować nie wiem dlaczego. Gdzieś czytałem, że wszystko zależy od płyty głównej żeby aktywować windowsa. Jak to jest? Prosze o szybką odpowiedz.

Odpowiedzi: 7

elton - a moze tak do archiwum zajrzeć? Bowiem na temat "limitów aktywacji" nie raz pisano na forum. PS. Zgadujcie dalej - szczególnie w kontekście "swoje oryginalne" zestawione z opisem rozmowy Ojca z MS. [b][i][color=darkred]Nie będzie zgadywanek . Zamykamy -Seeker-[/color][/i][/b]
Rebe
Dodano
09.07.2007 15:15:43
Niby co zwalczać? To, że nie moge aktywować swego oryginalnego oprogramowania?
elton
Dodano
09.07.2007 15:11:12
[b]P[/b]olicja [b]Z[/b]walczająca [b]P[/b]iednych... ludzi :lol:
rime
Dodano
09.07.2007 12:26:50
Skoroś przekroczł limit to skorzystaj z aktywacji przez telefon. Do tej opowieści z kolegą nie będzie komentarza, bo dziś mam ....dzień dobroci.
Rebe
Dodano
08.07.2007 19:36:07
  • elton 08.07.2007 22:53:19

[quote=Rebe]Skoroś przekroczł limit to skorzystaj z aktywacji przez telefon. Do tej opowieści z kolegą nie będzie komentarza, bo dziś mam ....dzień dobroci. [/quote] mam rozumieć, że jesteś konsultantem w ms :mryellow: ?

• Rebe 09.07.2007 08:49:46

[quote=elton] mam rozumieć, że jesteś konsultantem w ms :mryellow: ? [/quote] Dzień dobroci się skończył więc......... za takie teksty komentarz jednak dostaniesz: Nie w MS, a w PZP*, bo takie zachowania jak opisane raczej świqadczą o konieczności podjęcia terapii. *Powodzenia życzę w rozwinięciu skrótu.

aha zapomniałem o czymś, kiedyś dla kumpla formata robiłem i zainstalowałem swego , aktywcja się u niego przyjęła, zaś potem u sibie nie mogłem, wiec stary zadzwonił , wysłał fakture, że to ten komp z tym win kupiony itp. się jeszcze na niego wydarli, że policja wpadnie zrewidować =/ ale pozniej u nikogo nie instalowalem, nie porzyczalem ,tylko u siebie i mam ten problem bo tej zmianie dysku co opisalem wczesniej. @up pisało , że przekroczylem limit aktywacji.
elton
Dodano
08.07.2007 19:04:25
elton a tak od początku to .... "nie mogę" objawia się czym ? Zaraz wyjdzie, że limit sieciowy i prosba o telefon się pojawiają na ekranie. rime - jesteś tak w 100% pewien, że to zadziała w wypadku świeżej instalacji na innym dysku ?
Rebe
Dodano
08.07.2007 18:36:44
Mogłeś skopiować sobie plik z informacją o aktywacji i po reinstalacji przywrócić go. A mianowicie mam na myśli plik [b]WPA.DBL[/b] który znajdziesz w [b]\Windows\System32\[/b]. Jak uda ci sie zaktywować system to pierwsze co zrób - to kopie tego pliku. Microsoft Korporejszyn :D ze stacj. (0 801 308 801) lub z kom. (22) 594 19 99.
rime
Dodano
08.07.2007 16:34:18
elton
Dodano:
08.07.2007 14:51:29
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1