Próba Aktywacji Win Xp Home Edition
WItam!
Z góry przepraszam za to, że zakłądam nowy temat, ale jest tyle tych tematów, że hoho , chcem dostać jasną odpowiedz.
Kupiłem komuter z Win xp Home~ wersje OEM, wszystko było ładnie pięknie z aktywacjami dopóki... nie popsuł mi się dysk twardy. Skorzystałem więc z drugiego dysku ze starego komputera, udało mi się zainstalować windowsa i aktywować go.
Gdy dostałem już naprawiony dysk twardy ( stary ), zainstalowałem windowsa lecz nie mogę go aktywować nie wiem dlaczego. Gdzieś czytałem, że wszystko zależy od płyty głównej żeby aktywować windowsa. Jak to jest? Prosze o szybką odpowiedz.
Odpowiedzi: 7
elton - a moze tak do archiwum zajrzeć? Bowiem na temat "limitów aktywacji" nie raz pisano na forum.
PS.
Zgadujcie dalej - szczególnie w kontekście "swoje oryginalne" zestawione z opisem rozmowy Ojca z MS.
[b][i][color=darkred]Nie będzie zgadywanek . Zamykamy
-Seeker-[/color][/i][/b]
Niby co zwalczać? To, że nie moge aktywować swego oryginalnego oprogramowania?
[b]P[/b]olicja [b]Z[/b]walczająca [b]P[/b]iednych... ludzi :lol:
Skoroś przekroczł limit to skorzystaj z aktywacji przez telefon.
Do tej opowieści z kolegą nie będzie komentarza, bo dziś mam ....dzień dobroci.
-
[quote=Rebe]Skoroś przekroczł limit to skorzystaj z aktywacji przez telefon. Do tej opowieści z kolegą nie będzie komentarza, bo dziś mam ....dzień dobroci. [/quote] mam rozumieć, że jesteś konsultantem w ms :mryellow: ?
-
[quote=elton] mam rozumieć, że jesteś konsultantem w ms :mryellow: ? [/quote] Dzień dobroci się skończył więc......... za takie teksty komentarz jednak dostaniesz: Nie w MS, a w PZP*, bo takie zachowania jak opisane raczej świqadczą o konieczności podjęcia terapii. *Powodzenia życzę w rozwinięciu skrótu.
aha zapomniałem o czymś, kiedyś dla kumpla formata robiłem i zainstalowałem swego , aktywcja się u niego przyjęła, zaś potem u sibie nie mogłem, wiec stary zadzwonił , wysłał fakture, że to ten komp z tym win kupiony itp. się jeszcze na niego wydarli, że policja wpadnie zrewidować =/ ale pozniej u nikogo nie instalowalem, nie porzyczalem ,tylko u siebie i mam ten problem bo tej zmianie dysku co opisalem wczesniej.
@up
pisało , że przekroczylem limit aktywacji.
elton a tak od początku to .... "nie mogę" objawia się czym ?
Zaraz wyjdzie, że limit sieciowy i prosba o telefon się pojawiają na ekranie.
rime - jesteś tak w 100% pewien, że to zadziała w wypadku świeżej instalacji na innym dysku ?
Mogłeś skopiować sobie plik z informacją o aktywacji i po reinstalacji przywrócić go. A mianowicie mam na myśli plik [b]WPA.DBL[/b] który znajdziesz w [b]\Windows\System32\[/b]. Jak uda ci sie zaktywować system to pierwsze co zrób - to kopie tego pliku. Microsoft Korporejszyn :D ze stacj. (0 801 308 801) lub z kom. (22) 594 19 99.
Strona 1 / 1