Powracające nieprawidłowe pliki

Witam. Po czyszczeniu rejestru programem Eusing Free Registry Cleaner v.2.6 wyskakuje komunikat: Nieprawidłowy plik HKEY_USER\S-1-5-19\Software\Microsoft\Windows\..., oraz nieprawidłowy plik HKEY_Users\S-1-5-20\Software\Microsoft\Windows\... Klikając w napraw rejestr,program tworzy punkt przywracania i kopię zapasową,pliki znikają. Po kilkugodzinnej pracy komputera,czyszcząc tym programem pliki pojawiają się ponownie. Mój system to Windows XP HE SP3. Pytanie: za co odpowiadają w/w pliki,czy można je w edytorze rejestru usunąć bez szkody dla systemu? Szukałem odpowiedzi w "Googlach" i jej w języku polskim nie znalazłem. Na innym forum sugerowano, bym nieprawidłowe pliki usunął z rejestru, jednakże bez pożądanych informacji zawartych w pytaniach. Boję się bym nie skopał OS. Za ewentualne podpowiedzi będę ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam Rysbar.

Odpowiedzi: 5

No proszę. A sądziłem, że to nic nie da :D Mam nadzieję, że po restarcie systemu te wpisy już nie będą wracać.
XanTyp
Dodano
02.02.2010 18:13:03
@XsanTyp.Dziękuję za lekcję "jak wykonać kopię zapasową rejestru". Nauka może się przydać podobnym mnie userom. Wykonałem to co zaleciłeś i następnie wykasowałem podklucze S-1-5-19_Classes i w S-1-5-20_Classes. Po ponownym czyszczeniu omawianym w pierwszym poście programem nieprawidłowe pliki nie pojawiły się. I to było to (co nieprawidłowe to usunąć). Jeszcze raz serdeczne dzięki. Jesteś naprawdę wielki. Pozdrawiam Rysbar.
Rysbar
Dodano
02.02.2010 15:59:12
Wykonanie kopii rejestru: Start -> uruchom -> regedit A w nim: Plik -> Eksportuj. W oknie pojawi się opcja do zaznaczenia (na dole) Wszystko. Zaznacz ją, nadaj nazwę plikowi np. Cały_rejestr i zapisz sobie gdzie ci się tam zachce go zapisać. W pierwszym poście podałeś klucze które stwarzają problem. Właściwie, to co tu ci piszę, to jest to samo, co robiłeś za pomocą wspomnianego programu więc zastanawiam się, czy ma to jakiś sens :-k
XanTyp
Dodano
02.02.2010 12:29:21
@XanTyp.Dziękuję za zainteresowanie moim problemem i podrzucenie sugestii rozwiązania. Rzecz jednak w tym, że jestem 70-letnim userem(samoukiem) i nie do końca ogarniam proponowanych rozwiązań. Jak rozwijam gałąż HKEY_USER i wchodzę w S-1-5-19 to widzę poklucze AppEvents,Console,Control Panel, Envronment, Identities, Keyboard Layout, Printers,Software i nie wiem który mam skasować. Wg mnie są to składowe systemu, mogę mylić się. Dodam, że poniżej wymienionego S-1-5-19 istnieje drugi: S-1-5-19_Classes, a w nim Software, Microsoft, Messenger Service, Windows,CurrentVersion,Run, bez ustalonych wartości. Czyżby o nie chodziło? Jeśliby nie sprawiło dużych trudności, to prosiłbym o instrukcje krok po kroku jak wykonać proponowane rozwiązanie problemu. Przepraszam za tak "nachalna" prośbę. Pozdrawiam Rysbar.
Rysbar
Dodano
02.02.2010 12:10:42
Wykonaj kopię całego rejestru a potem wywal je ręcznie. W razie kłopotów - scal kopię i będziemy dalej myśleć.
XanTyp
Dodano
02.02.2010 01:23:48
Rysbar
Dodano:
01.02.2010 21:19:41
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1