Powolny zwis systemu
Witam wszystkich forumowiczów.
Od pewnego czasu mam taka sytuację:przy normalnej pracy wiesza sie aktualnie uzywana aplikacja np przeglądarka, przestaje działac funkcja Strat, nie mozna włączyć zadnej innej aplikacji, a np osiołek działa, pomaga tylko ręczny restart.
Przeskanowałem system,zainstalowałem od nowa z obrazu, bez zmian.Wiatrak od procka i zasilacza działa.
Mam WinXP z SP1
Od pewnego czasu mam taka sytuację:przy normalnej pracy wiesza sie aktualnie uzywana aplikacja np przeglądarka, przestaje działac funkcja Strat, nie mozna włączyć zadnej innej aplikacji, a np osiołek działa, pomaga tylko ręczny restart.
Przeskanowałem system,zainstalowałem od nowa z obrazu, bez zmian.Wiatrak od procka i zasilacza działa.
Mam WinXP z SP1
Odpowiedzi: 13
spróbuję.Bobi_robert:
Wez wywołaj menadzera zadań i niech sobie pracuje
W razie czego szybko zrobisz screena i w jakis sposob zapiszesz
Moze okurat sie uspokoił, takie zonki masz za kazdym przywracaniem partycji Ghostem ??
Moze obraz zwalony ??
co do zonków to od kilku dni jest to regularne, wczesniej zdarzyło mi się to raz tylko około m–c temu. postanowiłem przedwczoraj "zrobic" system ale nic sie nie zmieniło.
poprzednia instalacja obrazu była ok.
dzisiaj chodzi od rana i nic
Wez wywołaj menadzera zadań i niech sobie pracuje
Moze okurat sie uspokoił, takie zonki masz za kazdym przywracaniem partycji Ghostem ??
Moze obraz zwalony ??
Moze obraz zwalony ??
chyba zle Cię zrozumiałem zrobiłem go podczas tworzenia loga Hijack This. ale jak juz zacznie sie wieszac to nie moge juź wywołac menagera, niby ma chęc,w pasku przy zegarze pojawia sie jego okienko ale na pulpicie juz nie.Bobi_robert:
Czyli screena robiles gdy wszystko bylo ok ??
PS.komputer dzisiaj chodzi o 8 i nic.
komputerskladak ,a co do formatowania to instalacja jest swieza, robiona z obrazu dysku(Ghost), juz nie pierwszy ra2soba:
jaki masz komputer??
od ilu "lat?" :lol: nie robiłeś formata
jaki masz komputer??
te dwa wpisy moje.
Czasami krótko po uruchomieniu, czasami pochodzi kilka godzin, dzisiaj np juz 3 h bez problemu, wczoraj raz krótko, potem kilka godzin bez problemu. próbowałem eliminowac poszczegolne programy ale nie widzę zadnej zaleznosci, po prostu powolna zwiecha.
Acha i zastaw aplikacji mam ten sam, to raczej nie zaden nowy program.
Czasami krótko po uruchomieniu, czasami pochodzi kilka godzin, dzisiaj np juz 3 h bez problemu, wczoraj raz krótko, potem kilka godzin bez problemu. próbowałem eliminowac poszczegolne programy ale nie widzę zadnej zaleznosci, po prostu powolna zwiecha.
Acha i zastaw aplikacji mam ten sam, to raczej nie zaden nowy program.
Twoje ??:
C:ArchiwumPROGRAMY apeta115 apetaTapeta.exe
O4 – HKCU..Run: [TapetA] C:ArchiwumPROGRAMY apeta115 apetaTapeta.exe
W logu w zasadzie nie ma sie do czego przyczepic, na screenie tez wszystko w normie
Sprobuj odpiąć przewod od neta i zresetować komputer
Pozniej ewentualnie powyłaczac albo odtaszkowac w msconfig wszystko procz systemowych procesow i zobaczyc jak sie zachowuje
Problem wystepuje od razu po uruchomieniu czy z czasem dopiero ??
W logu w zasadzie nie ma sie do czego przyczepic, na screenie tez wszystko w normie
Sprobuj odpiąć przewod od neta i zresetować komputer
Pozniej ewentualnie powyłaczac albo odtaszkowac w msconfig wszystko procz systemowych procesow i zobaczyc jak sie zachowuje
Problem wystepuje od razu po uruchomieniu czy z czasem dopiero ??
Running processes:
D:WINDOWSSystem32smss.exe
D:WINDOWSsystem32winlogon.exe
D:WINDOWSsystem32services.exe
D:WINDOWSsystem32lsass.exe
D:WINDOWSsystem32svchost.exe
D:WINDOWSSystem32svchost.exe
D:Program FilesExecutive SoftwareDiskeeperDkService.exe
C:PROGRA~2Fix–Itmxtask.exe
d:PROGRA~1mcafee.comvsomcvsrte.exe
D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~1MPFSERVICE.exe
D:Program FilesStardockObject DesktopWindowBlindswbload.exe
D:WINDOWSExplorer.EXE
d:PROGRA~1mcafee.comvsomcshield.exe
D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~1MpfAgent.exe
d:program filesmcafee.comagentmcagent.exe
D:Program FilesDU MeterDUMeter.exe
D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~1MpfTray.exe
D:PROGRA~1mcafee.comvsomcvsshld.exe
D:Program FilesTweak–XP Pro 4AdBlocker.exe
D:Program FilesBySoft FreeRAMFreeRAM.exe
d:progra~1mcafee.comvsomcvsescn.exe
C:Programy XPeMuleemule.exe
C:ArchiwumFirefox 1.0firefoxfirefox.exe
D:DOCUME~1ArturUSTAWI~1Temp7zOE.tmpHijackThis.exe
D:Program FilesIrfanViewi_view32.exe
D:WINDOWSSystem32 askmgr.exe
D:DOCUME~1ArturUSTAWI~1Temp7zO11.tmpHijackThis.exe
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Start Page = http://www.pajacyk.pl/
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Local Page =
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings,ProxyServer = w3cache.icm.edu.pl:8080
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: (no name) – {53707962–6F74–2D53–2644–206D7942484F} – D:Program FilesSpybot – Search & DestroySDHelper.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – D:WINDOWSSystem32msdxm.ocx
O3 – Toolbar: McAfee VirusScan – {BA52B914–B692–46c4–B683–905236F6F655} – d:progra~1mcafee.comvsomcvsshl.dll
O4 – HKLM..Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM..Run: [DU Meter] D:Program FilesDU MeterDUMeter.exe
O4 – HKLM..Run: [MPFExe] D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~1MpfTray.exe
O4 – HKLM..Run: [MCAgentExe] d:PROGRA~1mcafee.comagentmcagent.exe
O4 – HKLM..Run: [MCUpdateExe] D:PROGRA~1mcafee.comagentMcUpdate.exe
O4 – HKLM..Run: [VSOCheckTask] "d:PROGRA~1mcafee.comvsomcmnhdlr.exe" /checktask
O4 – HKLM..Run: [VirusScan Online] "d:PROGRA~1mcafee.comvsomcvsshld.exe"
O4 – HKCU..Run: [BlockAds] "D:Program FilesTweak–XP Pro 4AdBlocker.exe"
O4 – HKCU..Run: [BySoft FreeRAM] D:Program FilesBySoft FreeRAMFreeRAM.exe
O8 – Extra context menu item: Analizuj za pomocą LeechGet – file://D:Program FilesLeechGet 2004\Parser.html
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://C:PROGRA~2Office10EXCEL.EXE/3000
O8 – Extra context menu item: Pobierz uźywając kreatora LeechGet – file://D:Program FilesLeechGet 2004\Wizard.html
O8 – Extra context menu item: Pobierz uźywając LeechGet – file://D:Program FilesLeechGet 2004\AddUrl.html
O9 – Extra button: eBay – Homepage – {EF79EAC5–3452–4E02–B8BD–BA4C89F1AC7A} – D:Program FilesIrfanViewEbayEbay.htm
O16 – DPF: {6414512B–B978–451D–A0D8–FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) – http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1107266179120
O16 – DPF: {E7544C6C–CFD6–43EA–B4E9–360CEE20BDF7} (MainControl Class) – http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
O17 – HKLMSystemCCSServicesTcpip..{21A84385–3C96–4F4E–BD68–9EA184103159}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 – HKLMSystemCS1ServicesTcpip..{21A84385–3C96–4F4E–BD68–9EA184103159}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 – Service: Diskeeper – Executive Software International, Inc. – D:Program FilesExecutive SoftwareDiskeeperDkService.exe
O23 – Service: Fix–It Task Manager – Ontrack Data International – C:PROGRA~2Fix–Itmxtask.exe
O23 – Service: McAfee.com McShield – Unknown – d:PROGRA~1mcafee.comvsomcshield.exe
O23 – Service: McAfee SecurityCenter Update Manager – McAfee, Inc – D:PROGRA~1McAfee.comAgentmcupdmgr.exe
O23 – Service: McAfee.com VirusScan Online Realtime Engine – Networks Associates Technology, Inc – d:PROGRA~1mcafee.comvsomcvsrte.exe
O23 – Service: McAfee Personal Firewall Service – McAfee Corporation – D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~
1MPFSERVICE.exe
D:WINDOWSSystem32smss.exe
D:WINDOWSsystem32winlogon.exe
D:WINDOWSsystem32services.exe
D:WINDOWSsystem32lsass.exe
D:WINDOWSsystem32svchost.exe
D:WINDOWSSystem32svchost.exe
D:Program FilesExecutive SoftwareDiskeeperDkService.exe
C:PROGRA~2Fix–Itmxtask.exe
d:PROGRA~1mcafee.comvsomcvsrte.exe
D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~1MPFSERVICE.exe
D:Program FilesStardockObject DesktopWindowBlindswbload.exe
D:WINDOWSExplorer.EXE
d:PROGRA~1mcafee.comvsomcshield.exe
D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~1MpfAgent.exe
d:program filesmcafee.comagentmcagent.exe
D:Program FilesDU MeterDUMeter.exe
D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~1MpfTray.exe
D:PROGRA~1mcafee.comvsomcvsshld.exe
D:Program FilesTweak–XP Pro 4AdBlocker.exe
D:Program FilesBySoft FreeRAMFreeRAM.exe
d:progra~1mcafee.comvsomcvsescn.exe
C:Programy XPeMuleemule.exe
C:ArchiwumFirefox 1.0firefoxfirefox.exe
D:DOCUME~1ArturUSTAWI~1Temp7zOE.tmpHijackThis.exe
D:Program FilesIrfanViewi_view32.exe
D:WINDOWSSystem32 askmgr.exe
D:DOCUME~1ArturUSTAWI~1Temp7zO11.tmpHijackThis.exe
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Start Page = http://www.pajacyk.pl/
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Local Page =
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings,ProxyServer = w3cache.icm.edu.pl:8080
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: (no name) – {53707962–6F74–2D53–2644–206D7942484F} – D:Program FilesSpybot – Search & DestroySDHelper.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – D:WINDOWSSystem32msdxm.ocx
O3 – Toolbar: McAfee VirusScan – {BA52B914–B692–46c4–B683–905236F6F655} – d:progra~1mcafee.comvsomcvsshl.dll
O4 – HKLM..Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM..Run: [DU Meter] D:Program FilesDU MeterDUMeter.exe
O4 – HKLM..Run: [MPFExe] D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~1MpfTray.exe
O4 – HKLM..Run: [MCAgentExe] d:PROGRA~1mcafee.comagentmcagent.exe
O4 – HKLM..Run: [MCUpdateExe] D:PROGRA~1mcafee.comagentMcUpdate.exe
O4 – HKLM..Run: [VSOCheckTask] "d:PROGRA~1mcafee.comvsomcmnhdlr.exe" /checktask
O4 – HKLM..Run: [VirusScan Online] "d:PROGRA~1mcafee.comvsomcvsshld.exe"
O4 – HKCU..Run: [BlockAds] "D:Program FilesTweak–XP Pro 4AdBlocker.exe"
O4 – HKCU..Run: [BySoft FreeRAM] D:Program FilesBySoft FreeRAMFreeRAM.exe
O8 – Extra context menu item: Analizuj za pomocą LeechGet – file://D:Program FilesLeechGet 2004\Parser.html
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://C:PROGRA~2Office10EXCEL.EXE/3000
O8 – Extra context menu item: Pobierz uźywając kreatora LeechGet – file://D:Program FilesLeechGet 2004\Wizard.html
O8 – Extra context menu item: Pobierz uźywając LeechGet – file://D:Program FilesLeechGet 2004\AddUrl.html
O9 – Extra button: eBay – Homepage – {EF79EAC5–3452–4E02–B8BD–BA4C89F1AC7A} – D:Program FilesIrfanViewEbayEbay.htm
O16 – DPF: {6414512B–B978–451D–A0D8–FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) – http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1107266179120
O16 – DPF: {E7544C6C–CFD6–43EA–B4E9–360CEE20BDF7} (MainControl Class) – http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab
O17 – HKLMSystemCCSServicesTcpip..{21A84385–3C96–4F4E–BD68–9EA184103159}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 – HKLMSystemCS1ServicesTcpip..{21A84385–3C96–4F4E–BD68–9EA184103159}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 – Service: Diskeeper – Executive Software International, Inc. – D:Program FilesExecutive SoftwareDiskeeperDkService.exe
O23 – Service: Fix–It Task Manager – Ontrack Data International – C:PROGRA~2Fix–Itmxtask.exe
O23 – Service: McAfee.com McShield – Unknown – d:PROGRA~1mcafee.comvsomcshield.exe
O23 – Service: McAfee SecurityCenter Update Manager – McAfee, Inc – D:PROGRA~1McAfee.comAgentmcupdmgr.exe
O23 – Service: McAfee.com VirusScan Online Realtime Engine – Networks Associates Technology, Inc – d:PROGRA~1mcafee.comvsomcvsrte.exe
O23 – Service: McAfee Personal Firewall Service – McAfee Corporation – D:PROGRA~1McAfee.comPERSON~
1MPFSERVICE.exe
Zerknij tutaj
O Hijack This przeczytaj sobie w przyklejonym temacie w dziale bezpieczenstwo
Zrob log i wklej jego tresc na forum
Dołacz do tego screen z menagera zadan zrobiony podczas tego zjawiska
O Hijack This przeczytaj sobie w przyklejonym temacie w dziale bezpieczenstwo
Zrob log i wklej jego tresc na forum
Dołacz do tego screen z menagera zadan zrobiony podczas tego zjawiska
gdzie szukac logów Hijack This
McAfee zachowuje się grzecznie, cicho nie sprawia zadnych problemów uwidacznianych komunikatami.
wstawiłem szczegoly błedów
McAfee zachowuje się grzecznie, cicho nie sprawia zadnych problemów uwidacznianych komunikatami.
wstawiłem szczegoly błedów
Pokaz szczegoły tego błedu
Sprawdzałes menadzer zadań i ewentualnie log z Hijack This
Co sie dzieje z McAfee ??
Sprawdzałes menadzer zadań i ewentualnie log z Hijack This
Co sie dzieje z McAfee ??
znalazłem takie błedy. to procesy McAfee tylko ze McAfee mam juz dłuzszy czas na problem ma kilka dni.
nie wiem czy cos to pomoze ze je tutaj wrzuce ale moze zawsze [/img]
nie wiem czy cos to pomoze ze je tutaj wrzuce ale moze zawsze [/img]
Strona 1 / 1