powolne ładowanie XP

Witam. Ostatnio stawiałem na nowo system – win xp pro, i po zainstalowaniu wszystkich sterowników i programów uźytkowych przy ładowaniu xp jak "przelatuje" sobie ten niebieski paseczek, robi to ok 20 razy co trwa ok 30–40 sek, a wcześniej wystarczyło 5–6 i trwało to z 10 sek.
Prosiłbym o sugestie, co mogło to spowodować.

Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 8

http://ag.bocznica.org

Tego typu tematów byla juź wuchta...
mrTom
Dodano
04.04.2005 18:45:24
A czy po instalacji nie zmienił się ukald urządzeń IDE, np: odłączyłeś jakiś dysk/cd–rom lub przepiąłeś go w inne miejsce master na slave, zmiana kanałów?

U mnie wielokrotnie powodowwało to problemy. Windows przy stracie szukał tego urządzenia w miejscu w którym zarejestrował je podaczas swojej instalacji.
mikesz
Dodano
04.04.2005 17:33:53
Rebe:
Pozostaje złoźyć to na karb krasnali do mleka szczających i pogodzić się z tym, źe program w odstawkę idzie lub zaryzykować i sprawdizć czy to nie bł tylko przypadek.

:D:D:D:D:D:D:D
Chwilowo się wstrzymam z tym testem, zwłaszcza, źe mój chłopak planuje dziś film montować na kompie, a z tym ustawianiem wszystkiego po formacie, to jednak trochę się schodzi (a chwilowo nie mam ghosta):P
Dam znać jakby co :)

Pozdrawiam

....Rebe rozwaliłeś mnie tekstem o krasnalach! Buehehehehehhehehehehehhehehehehehehehhehe!

Lia
Lia
Dodano
31.03.2005 18:35:44
Bobi_robert:
Pamietasz moze co to bya za wersja BootVisa ??
Z ktoras były takie problemy, ale najnowsza nie powinna sprawic kłopotów.
Chociaz zareczyc Ci nie moge.

Nie całkiem o wersję sźło, a raczej o pecha, bo mozna isę było i przed i po SP nadziać na posty typu przedstawionego przez Lię.
Pozostaje złoźyć to na karb krasnali do mleka szczających i pogodzić się z tym, źe program w odstawkę idzie lub zaryzykować i sprawdizć czy to nie bł tylko przypadek.
Rebe
Dodano
31.03.2005 18:18:34
Pamietasz moze co to bya za wersja BootVisa ??
Z ktoras były takie problemy, ale najnowsza nie powinna sprawic kłopotów.
Chociaz zareczyc Ci nie moge.
Bobi
Dodano
31.03.2005 17:58:25
A to ja o coś zapytam przy tej okazji.

Jak ostatnio zainstalowałam winxp sp2, to własnie sobie ściągnęłam ten BootVis. Zrobiłam jak było w instrukcji...i system mi nie wstał!
Zatrzymał się paseczek jak się windows uruchamia. I koniec, nie ruszył więcej. Restart nic nie pomógł, więc format zrobiłam (było mi wszystko jedno, bo dopiero co byłam po świeźo zainstalowanym systemie).
Czy ktoś wie dlaczego tak się stało???
Pamiętam, kiedyś uźywałam tego BootVisa (z tymźe na innym kompie) i wszystko było git.
Teraz boję się to uźyć, bo nie widzi mi się kolejny format, zwłaszcza, źe wszystko super mi działa (sp2 sprawdził się u mnie bardzo dobrze, a wahałam się, po lekturze wielu postów na tym forum)
Pomoźe ktoś?
Lia
Dodano
31.03.2005 17:55:21
Ja sobie pozwole podlinkować TEN temat
Bobi
Dodano
31.03.2005 16:45:45
1. Sprawdzić tryb pracy kontrolera IDE .
2. Uźyć BootVis–a – w wersji odpowiedniej dla systemu i ew. "kazać mu" zoptymalizować start.
3. Sprawdzić ustawienia sieci – jeźlei mozna to zmienić z pobierania adresów przez DHCP na "sztywne" wpisy.
Rebe
Dodano
31.03.2005 13:53:43
abraham2ooo
Dodano:
31.03.2005 13:09:19
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1