powolne ładowanie systemu
Witam
bardzo wolno ładuje mi sie system, nie ma zadnego syfu, uwazam ze to wina DHCP gdzie mam łacze Neostrade podzielona przez ruter u innych uzytkowników nie ma tego problemu.
Moje pytanie jeste takie w jakie sposób mam sie dowiedziec jaki posiadam adres IP który mam wpisać we własciowsciach jak i server DHCP
bardzo wolno ładuje mi sie system, nie ma zadnego syfu, uwazam ze to wina DHCP gdzie mam łacze Neostrade podzielona przez ruter u innych uzytkowników nie ma tego problemu.
Moje pytanie jeste takie w jakie sposób mam sie dowiedziec jaki posiadam adres IP który mam wpisać we własciowsciach jak i server DHCP
Odpowiedzi: 4
kamaa usiłuję ćwiczyć zdolności pedagogiczne,ale dlaczego mam przy okazji doskonalić swą cierpliwość i inne cechy charakteru?
Uźyłeś polecenia , o ktorym poprzenio pisąłem ?
G....prawda, bo gdybyś go uźył to byś wiedział zapewne jakie są te "numerki", szczegolnie, źe za wiele kombinacji przy opisie
O tym, źe nawet w karcie łasciwości dla TCP/IP własnego połaczenia nie byłeś świadczy najlepiej pytanie
Jedna z zakładek bowiem się tak nazywa. gdybyś się przyjrzął zawartości zarowno jej, jak i tej dla danych podstawowych to moźe mnie by to drochę spokoju dało.
Uźyłeś polecenia , o ktorym poprzenio pisąłem ?
G....prawda, bo gdybyś go uźył to byś wiedział zapewne jakie są te "numerki", szczegolnie, źe za wiele kombinacji przy opisie
nie ma.... mam łacze Neostrade podzielona przez ruter...
O tym, źe nawet w karcie łasciwości dla TCP/IP własnego połaczenia nie byłeś świadczy najlepiej pytanie
Cytat:
Tak samo w konfiguracji alternatywnej
co to oznacza??
Jedna z zakładek bowiem się tak nazywa. gdybyś się przyjrzął zawartości zarowno jej, jak i tej dla danych podstawowych to moźe mnie by to drochę spokoju dało.
to jest cytat z [FAQ]
interesuje mnie ostatnie zdanie:
co to oznacza??
5. Reczne, sztywne ustawienie DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) odpowiadającego za automatyczne przydzielanie adresów sieciowych.
Wybieramy własciwosci naszego połaczenia >> Protokół internetowy (TCP/IP) >> Wlasciwosci >> Ogólne
Uźyj następującego adresu IP, w pola adresu IP, maski oraz bramy wpisujemy numery dostarczone przez naszego providera internetowego.
Tak samo w konfiguracji alternatywnej.
interesuje mnie ostatnie zdanie:
Tak samo w konfiguracji alternatywnej
co to oznacza??
A tak w wierszu polecenia jakie ipconfig –all wpisac to nie będzie dość ?
kamaa – zanim zaczniesz z DHCP cudowac moze sprawdź tryb pracy dysku, a jeźlei on bedzie poprawny to uźyj BootVisa – nawet nie po to by ładowanie przyspieszyć, ale by zobaczyć co je spowalnia.
moźesz rownieź w celu takiego rozpoznania uruchomić komputer w trybie rejestrowanym – teź zobaczysz co "przeszkadza" w wypadku gdy przyczyną jest sprźet/sterownik.
kamaa – zanim zaczniesz z DHCP cudowac moze sprawdź tryb pracy dysku, a jeźlei on bedzie poprawny to uźyj BootVisa – nawet nie po to by ładowanie przyspieszyć, ale by zobaczyć co je spowalnia.
moźesz rownieź w celu takiego rozpoznania uruchomić komputer w trybie rejestrowanym – teź zobaczysz co "przeszkadza" w wypadku gdy przyczyną jest sprźet/sterownik.
chodzi dobrzewedi0nizy:
Odepnij kabel sieciowy i sprawdz. ; )
di0nizy:
wlasciwosciach polaczenia sieciowego wszystko bedzie dane.
co bedzie wszystko dane??
Strona 1 / 1