powiesił sie juz kilka razy!!!
witam.otoz mam taki problem.stacja dyskietek wogole nie chodzi mi pod winda.jak wloze dyskietke i ja odpale to wiesza sie komp i tylko restart mi pozostaje.wczoraj zauwazylem ze to samo sie dzieje z cd–romem!pod dosem wszystko chodzi dobrze.oprucz formata jest jakies inne wyjscie?bede wdzieczny za pomoc.pozdrawiam
win XP HE SP2
win XP HE SP2
Odpowiedzi: 20
chyba bedziesz musiał postawić system od nowa bo zbyt powaźne są uszkodzenia plików systemowych
sprawdzalem tasme.wziolem od innego kompa i to samo.uruchomilem kompa w trybie awaryjnym i dyskietki smigaja wszystko ladnie pieknie!!!!dlaczego jak wezme na uruchamianie normalne juz sie zawiesza przy odpaleniu napedu A:???????
tylko ze ja ma tylko nagrywarke.tasmy jak dotad byly wporzadku.wszystko ladnie chodzilo.zle podlaczenie tasm odpada.czekam jescze na jakies podpowiedzi
sorka źe się podłącze ale to temat o zwisie kompa a ja mam ten sam problem.jakiś czas temu miałem podobnie źe mój cd–rom jak wsadzałem płyte zawieszał mi kompa i pozostawał restar.okazało się źe cd–rom i nagrywara były podpięte pod jeden kabel dałem na 2 i chodzi.ale ostatnio komputer co jakiś czas zwiesza się podobnie jak objawy z tym cd–romem ale nic w nim nie mam.skanowałem mks on–line nod32 ad–aware i spybot.dzieje się tak jak mam uruchomiony "pełen zestaw" oprogramowania i teź jak mam wszystko wyłączone i uzycie procka 0 %.niedawno modyfikowałem kompa więc wszystko powinno być wporzo czysto i sprawnie.jakby ktoś miał jakieś sugestie to będe wdzięczny i opiszcie to jak dla lamera.Pozdrawiam i licze na was :]
witam ponownie.otoz odinstalowalem z menedzera urzadzen wszystko to co zwiazane jest z dyskami,cd,flopy.restart kompa i pozniej wykrywa wszystkie sterowniki od nowa.sprawdzam.dyskietka ladnie pieknie chodzi,cd tez sie kreci.ale...do momentu kiedy to juz wszystko przestanie instalowac te sterowniki do tych urzadzen wyskakuje komunikat ala cos takiego "zeby wszystkie zainstalowane urzadzenia i sterowniki poprawnie mogly dzialac musisz uruchomic ponownie komputer" Wiec uruchamiam.po zaladowaniu systemu wchodze na moj komp. i odpalam stacje A: No i panowie znowu KIBEL!!!!zwiecha na calego!!!ale jaja!i co teraz?da sie cos jescze zrobic z tym fantem?dzieki za pomoc.pozdrawiam
to nieciekawie, odinstaluj stery do plyty i ewentualnie jezeli masz osobne stry do kontrolerow to tez...restart kompa...pozwol winowi wykryc...restart kompa i instalka od nowa tych od plyty glownej...mozliwe tez ze kontroler jest walniety, ktorys z napedow–fdd,hdd,cd.
inne urzadzenie ktore jest podlaczone do kompa...lub moze to byc awaria windowsa...przyczyn moze byc 1000 i na forum mozemy o tym gadac przez miesiac i nie dojsc do consensusu...
inne urzadzenie ktore jest podlaczone do kompa...lub moze to byc awaria windowsa...przyczyn moze byc 1000 i na forum mozemy o tym gadac przez miesiac i nie dojsc do consensusu...
podpiolem znowu tasme i zasilenie i kibel panowie.to samo.jak tylko klikne na dyskietke zwiecha na calego.tasma jest w dobra strone :) i co teraz?
Piszesz ze odinstalowywałes stacje dyskietek w menadzerze urzadzen
Poodpinaj zasilanie i kontroler IDE, usun raz jeszcze stacje (odinstaluj)
Podłącz i niech wykryje
Smieszne pytanie zadam, ale w dobra strone masz wpieta tasme do flopa ??
Poodpinaj zasilanie i kontroler IDE, usun raz jeszcze stacje (odinstaluj)
Podłącz i niech wykryje
Smieszne pytanie zadam, ale w dobra strone masz wpieta tasme do flopa ??
hehehe, dziwne ale teraz proponuje podlaczyc oba napedy
i zobaczyc co bedzie dalej...
i zobaczyc co bedzie dalej...
mam tasme odlaczona i zasilanie.jak klikne na niego to pisze włoź dyskietke do stacji A:
to dosc dziwne dzialanie winowsa...czyli flop nadal jest odlaczony – tzn tasma jest odpieta??jezeli tak pozwol winowi zainstalowac wykryty naped...po czym zrob restart kompa i sprawdz czy nadal widzi fdd , jezeli tak to kliknij na niego i sprawdz co sie dzieje...powinien pokazac sie na nim po tej operacji czerwony pytajnik(czyli ze urzadzenie jest odlaczone)
zrobilem tak:odłączylem tasmy od dyskietki i cd.wlaczam kompa a tu w moim komputerze jest ikona dyskietki!!!!!!!!!!!!!wziloem menedzera urzadzen.usunolem sterownik dsykietki.zrestartowalem kompa.system sie uruchamia i pokazuje ze wykryl naped dyskietek!!!przeciez mam go odlaczonego!i tu jest chyba caly problem.prosze pomozcie co dalej.
ok.zrobie tak jak piszesz.dzieki za kazda pomoc.pozdrawiam
sprobuj, wylaczyc w biosie flopa i inne napedy oprocz hdd, jezeli nie masz takiej opcji to odlacz fizycznie kabelki, wlacz widows i przeformatuj jeszcze raz partycje – 2 pozostale (nie systemowe) najlepiej zrobic to w :narzedzia administarcyjne>...>zarzadzanie dyskami.
jak to zrobisz reset kompa i podlacz napedy...
ewentualnie reinstalacja sterownikow do plyty glownej...tylko trzeba stare usunac– reset kompa poczekac az windows sam zaladuje swoje i wtedy zainstalowac od nowa.caly pakiet najlepiej nie tylko kontrolery.
jak to zrobisz reset kompa i podlacz napedy...
ewentualnie reinstalacja sterownikow do plyty glownej...tylko trzeba stare usunac– reset kompa poczekac az windows sam zaladuje swoje i wtedy zainstalowac od nowa.caly pakiet najlepiej nie tylko kontrolery.
tasmy podejrzewam ze sa dobrze bo nic nie byly ruszane.dzieje sie to od momentu ktory opisalem predzej.usuwalem juz sterowniki napedow.wlaczalem kompa i je wykrywal.ale problem pozostal :( wiem ze na 100%ta cholerna dyskietka cos namieszala.tylko jak to odkręcic?dzieki panowie za pomoc
Sprawdzilbys sobie jednak te napedy i tasmy do nich. Probowales usuwac z menadzera urzadzen sterowniki/kontrolery ?
zgadza sie.jak tylko wloze dyskietke lub cd do stacji i klikne na ikone dyskietki lub cd to zwiecha na maxa.nic nie moge zrobic.nic.tylko reset.dysk(segete baracuda IV 40GB)mam podzielony na trzy partycje. na C system.Fat32 D:NTFS E:FAT32. w zarządzaniu dyskami widzi wszzystkie patrycje i cd rom.dzieki za pomoc
czyli jak klikniesz na cdrom albo flopa to komp sie zawiesza??a nie mozna zakonczyc zawieszonego procesu??powiem szczerze ze 1–szy raz sie spotykam zczyms takim, odpal jeszcze jakis program do virow najlepiej online...pozatym czy mozesz wykonywac operacje na dysku z systemem, ile masz partycji–czy wszystkie dzialaja?sprawdz w: Narzedzia administarcyjne>zarzadzanie komputerem>zarzadzanie dyskami czy sa widoczne twoje wszystkie napedy i dyski...
tez tak z poczatku myslalem.mam mks vira z najnowsza baza wirusow.przeskanowalem wszystko .nic nie znalazl.ten problem z dyskietka mam juz dobre 2 tygodnie tylko nie mialem czasu tego zrobic.stalo sie to od momentu wgrania pliku na dyskietke.baaaaardzo dluuugo wgrywal(nie wgral)! i zwiecha.potem reset,scandisk,jakies bledy(od cholery!)nie pamietam jakie no i wlacza sie windows.baaardzo dluuugo sie wlacza.no i co?a tu nie moge otworzyc dysku D!!!!pisze ze jest niesformatowany.wszedlem do niego spod dosa.przekopiowalem sobie potrzebne dokumenty i sformatowalem dziada.myslalem ze bedzie ok.no i zaczal sie problem z napedem dyskietek,a teraz z CD.bardziej spostrzegawczy forumowicze zobacza ze pisalem juz o tym problemie predzej.jak narazie porazka :( bede wdzieczny za kazda pomoc.pozdrawiam
za malo szczegolow podales, masz jakies oprogramowanie antyvir?najlepiej najpierw przeskanuj kompa na obecnosc virow,rokakow itp.mozliwe ze jakas zlosliwa aplikacja blokuje dostep do napedow...
Strona 1 / 1