powazny problem

Podczas ywlaczania WinXP Pro nie chcialo mi sie czekac na zamkniecie, wiec wylaczylem cala listwe zasilajaca. Glupi blad... Po ponownym uruchomieniu nie moglem sie zalogowac - wygladalo to tak: podaje nazwe i haslo uzytkownika, wszystko sie wczytuje i gdy ma sie pojawic pulpit system sie wylogowuje i tak w kolko. Sprawdzalem ze wszystkimi uzytkownikami.

Zainstalowalem wiec XPeka na tej samej partycji, tyle ze w innym katalogu. Z pierwsza wersja stalo sie cos dziwnego - po wybraniu jej w bootloaderze przy starcie komputera, pojawia mi sie niebieski ekran, nie ma juz nawet okna logowania.Wszystkie pliki z pierwszej wersji sa jednak na dysku.

I tu mam problem - czy da sie "uzdrowic" pierwsza wersje WinXP, bo to do niej zainstalowane sa wszystkie sterowniki, profile, wpisy rejestru itd. Przystosowywanie nowej wersji Xpeka zajeloby mi pewnie kilka dni. Moim pomyslem jest przeniesienie "dobrych" plikow z drugiej wersji XPeka do katalogu z pierwsza. Tylko ktore to maja byc pliki? A moze mam zrobic cos innego?

Bardzo prosze o pomoc

Odpowiedzi: 1

Przerwanie zasilania w momencie gdy pracuje dysk , zwykle skutkuje błedami na nim w jego strukturze czy samych partycjach , czy strukturze rejestru.

Może wystarczyło chkdsk użyć by się dowiedzieć , co i czy wogóle coś w plikach uszkodzone zostało .Zresztą nadal jest to aktualne. Może wystarczyło ostatniej dobrej konfiguracji uzyć.

Nowo zainstalowany system pracuje dobrze? jeśli tak , to z dyskiem raczej wszystko ok, a w starej wersji uszkodzeniu uległ rejestr , lub brakuje plków systemowych .

Jeśli plików to  ...to : http://portal.centrumxp.pl/forums/thread/325855.aspx

a jeśli rejestr to to:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545 

Seeker
Dodano
14.09.2006 02:14:57
  • De Niro 18.09.2006 11:56:37

<p>uważam ze doszło do uszkodzenie pliku <strong>winlogon.exe</strong> kt&oacute;ry odpowiada za logowanie jak i wylogowanie systemu, gdzie należało by go przywrocić z <strong>konsolo odzyskiwania</strong></p> <p><BLOCKQUOTE><div>cd system32</p> <p>ren winlogon.exe winlogon.old</p> <p>expand X:\i386\winlogon.ex_ </div></BLOCKQUOTE></p><p>X: -&gt; oznacze litere CDROM&#39;u&nbsp;&nbsp;&nbsp; &nbsp;</p>

mikael
Dodano:
14.09.2006 01:34:14
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1