Poważny problem- pomocy

Siema
Mam taki problem. Podczas oglądania stronek internetowych albo filmów komp mi się zawiesza albo od razu restaruje. Zrobiłem reinstalke systemu i dzieje się to samo. Zauważyłem też że spalił mi sie wentylator na karcie graficznej więc kupiłem nowy ale ten też nie działa. Może ma to jakiś związek. Wiecie co mogę zrobić???

Odpowiedzi: 2

Co to znaczy spalil sie wentylator ?? sprawdz napiecie na wyjsciu na wentylatorek , prawdopodobnie przyczyną jest brak chłodzenia , mozesz tez zainstalowac soft do sprawdzania temperatur np SpeedFan , co do kondensatorow tez bym je sprawdził czy nie są wybrzuszone (wtedy mają przebicia ) znajdują się na płycie w okolicach gniazda procesora  i gniazd ramu

timberw
Dodano
21.07.2006 02:19:44
  • coachu 21.07.2006 20:04:09

w sumie to na niektórych z nich jest jakiś dziwny osad, takie jakby zaśniedziałe.<br>może to mieć wpływ na to co mi się dzieje a jeśli one rzeczywiście mają przebicie to co zrobić??<br>

• webmajsterek 21.07.2006 20:36:17

<P><FONT size=4>&nbsp;jest kilka posodow ktore moga takei cosik pwodowac </FONT></P> <P><FONT size=4>1.bledy pamiec&nbsp;&nbsp;--pamiec jest za mocno podkrecona ( zmiejsz taktowanie szyny systemowej ) , jak to to to powinienes mie tez komunikaty tupu "blad ochrony systemu"</FONT></P> <P><FONT size=4>2.zle dobrany sterownik do kartygraficznej -- mi np win xp zle wykryl karte nVidia i ustawial ja po instalacji win xp w takich rozdzielczosciach ze monitor mi tego nei wytrzymywal i sie wylanczal&nbsp; , co ciekawe win xp to wykrywal&nbsp; i tez sie resetowal&nbsp; i dzialo sie znowu to samo ( a co sie sdzialo to nei bardzo widzialem bo ekran byl czarny ) -- po zminie sterownika na starszy wszystko dziala poprawnie . wiec jak mozesz wylacz akceleracje ( jak pdokreciles karte to tez obiz jej taktowanie ) </FONT></P> <P><FONT size=4>3. komp sie tobie przegrzewa ( lub jego elemnt) -- w tym&nbsp; przypadku karta grafiki&nbsp; wlancza sie zabezpieczenie i resetuje sie komp -- no na to to juz nic nie poradzisz oprocz otwarcia obudowy .&nbsp; niektore karty maja czujnik temperatury i w zaleznosci od temperetury reguluja predkosc obracania wiatraka --- wiec sprawdz czy ten twoj wentylator ma 3 przewody --- i czy czasem go odwrotenie nie odlaczylesz&nbsp;. na koniec sprawdz czy nic nie blokuje wentylatora . -- moze mozyc od kogos&nbsp;karte grafiki i sprawdz czy&nbsp; tez sie komp restartuje . </FONT></P> <P>&nbsp;</P> <P>&nbsp;</P> <P><FONT size=4></FONT>&nbsp;</P>

Zobacz na kondensatory czy sa nie wylane?.
Piotr P.
Dodano
20.07.2006 21:42:48
  • coachu 21.07.2006 01:56:22

kondensatory????<br>a gdzie niby one są i co moją do moich problemów??<br>

coachu
Dodano:
20.07.2006 20:34:12
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1