! ! ! POTRZEBUJE POMOCY ! ! !
Dane dotyczące mojego kompa:
Procesor: Intel Pentium IV 2,8 GHz FSB 533 BOX
Płyta główna: ASUS P4PE–X
Pamięć RAM: 512 MB/400 Kingston
HDD: Maxtor 120 GB 7200 6Y 120 PO
FDD: NEC 1,44 MB
Karta graficzna: Leadtek A340 128 MB GF 5200
Karta graficzna i muzyczna zintegrowana na płycie
Obudowa : Midi Tower ATX FILEE V
Monitor Samsung 172 T (kabel cyfrowy)
Klawiatura : Logitech PS/2
Mysz : Logitech optyczna
Głośniki : Creative.
A to opis moje problemu z nim:
Po nagłym wyłączeniu się komputera, na niebieski tle napis mówiące mniej więcej źe trzeba sprawdzić dyski (Fat–32) te napisy, których było dość duźo szybko znikały, więc ich nie zanotowałem. Potem była informacja o "powaźnym błędzie". Potem po otworzeniu informacji SYGNATURA BŁĘDU:BC code : 100000 c5 // BcP1:00000000 //BCP2 :00000002 // BCP3 : 00000001 // BCP 4:805 4BA 39 //OSVer :5_1_2600 // SP:2_0 // Product:768_1 //
Następnie: TREŚĆ RAPORTU O BŁĘDACH: Nast. pliki zostaną dołączone do tego raportu o błędach: C: DOCUME ~1BossUSTAWi ~1TempWER 5 aee .dir 00mini 112004–01.dmp // C:DOCUME ~1BossUSTAWi~1TempWER 5 aee.dir 00dysdata.xml //
Teraz podaję treść tekstu przy włączaniu "zimnego" komputera; na czarnym tle: Hardware Monitor found an error. Enter Power setup menu for details. // Prees F 1 to continue, Del to enter setup // i wtedy naciskam F1, po którym to kroku komputer normalnie startuje.
Ten"restart"zdarza się zupełnie nieoczekiwanie i właściwie bez konkretnej przyczyny, nie zawsze przy włączonym Internecie, czasami przy b.małym obciąźeniu. Za kaźdym razem treść "Sygnatury błędu" była minimalnie róźna.
Mam juź pewną sugestie po moich dotychczasowych poszukiwaniach.
Posiadam neostrade 512 i czy wystarczy usunąć aplikację od TP, zostawić tylko sterowniki od modemu i zainstaluj najnowszą wersję AutoConnect ???? Do ochrony kompa mam zainstalowaną Pande i Outposta, a ostatnio je na chwile wyłączyłem i za pomocą NSW (Norton System Works) sprawdziłem czy nie ma źadnych śmieci w samym dysku i w samym windowsie (a mam XP Home z Sp2). Moźe jeszcze coś ???
Procesor: Intel Pentium IV 2,8 GHz FSB 533 BOX
Płyta główna: ASUS P4PE–X
Pamięć RAM: 512 MB/400 Kingston
HDD: Maxtor 120 GB 7200 6Y 120 PO
FDD: NEC 1,44 MB
Karta graficzna: Leadtek A340 128 MB GF 5200
Karta graficzna i muzyczna zintegrowana na płycie
Obudowa : Midi Tower ATX FILEE V
Monitor Samsung 172 T (kabel cyfrowy)
Klawiatura : Logitech PS/2
Mysz : Logitech optyczna
Głośniki : Creative.
A to opis moje problemu z nim:
Po nagłym wyłączeniu się komputera, na niebieski tle napis mówiące mniej więcej źe trzeba sprawdzić dyski (Fat–32) te napisy, których było dość duźo szybko znikały, więc ich nie zanotowałem. Potem była informacja o "powaźnym błędzie". Potem po otworzeniu informacji SYGNATURA BŁĘDU:BC code : 100000 c5 // BcP1:00000000 //BCP2 :00000002 // BCP3 : 00000001 // BCP 4:805 4BA 39 //OSVer :5_1_2600 // SP:2_0 // Product:768_1 //
Następnie: TREŚĆ RAPORTU O BŁĘDACH: Nast. pliki zostaną dołączone do tego raportu o błędach: C: DOCUME ~1BossUSTAWi ~1TempWER 5 aee .dir 00mini 112004–01.dmp // C:DOCUME ~1BossUSTAWi~1TempWER 5 aee.dir 00dysdata.xml //
Teraz podaję treść tekstu przy włączaniu "zimnego" komputera; na czarnym tle: Hardware Monitor found an error. Enter Power setup menu for details. // Prees F 1 to continue, Del to enter setup // i wtedy naciskam F1, po którym to kroku komputer normalnie startuje.
Ten"restart"zdarza się zupełnie nieoczekiwanie i właściwie bez konkretnej przyczyny, nie zawsze przy włączonym Internecie, czasami przy b.małym obciąźeniu. Za kaźdym razem treść "Sygnatury błędu" była minimalnie róźna.
Mam juź pewną sugestie po moich dotychczasowych poszukiwaniach.
Posiadam neostrade 512 i czy wystarczy usunąć aplikację od TP, zostawić tylko sterowniki od modemu i zainstaluj najnowszą wersję AutoConnect ???? Do ochrony kompa mam zainstalowaną Pande i Outposta, a ostatnio je na chwile wyłączyłem i za pomocą NSW (Norton System Works) sprawdziłem czy nie ma źadnych śmieci w samym dysku i w samym windowsie (a mam XP Home z Sp2). Moźe jeszcze coś ???
Odpowiedzi: 4
Chciałem wszystkich zainteresowanych poinformować, źe problem z kompem
jaki miałem juz został pomyslnie rozwiązanych.
Jedna z sugestii jaką dostałem dała natychmiastowy rezultat :arrow: :
"Zobacz co pisze w logach podglądu zdarzeń.
Czasami takie restarty powoduje właśnie Outpost,
zauwaźyłem to na kilku kompach. Sprawdź podgląd
zdarzeń,oraz napięcia oraz temperatury jakimś
prog. diagnostycznym np. Everest."
Po wyłączeniu Outposta wszystko wróciło do normy.
:D 8)
Dziękuje wszystkim za pomoc.
jaki miałem juz został pomyslnie rozwiązanych.
Jedna z sugestii jaką dostałem dała natychmiastowy rezultat :arrow: :
"Zobacz co pisze w logach podglądu zdarzeń.
Czasami takie restarty powoduje właśnie Outpost,
zauwaźyłem to na kilku kompach. Sprawdź podgląd
zdarzeń,oraz napięcia oraz temperatury jakimś
prog. diagnostycznym np. Everest."
Po wyłączeniu Outposta wszystko wróciło do normy.
:D 8)
Dziękuje wszystkim za pomoc.
I to są skutki instalowania wszystkich łatek na chama :wink:
Najlepiej wyłączyć autoupdate i zostać na systemie tylko z SP1 lub SP2 ,instalowaniem fixów wykańcza się Windows :wink:
Sprawdzałeś podgląd i wersję z Outpostem ?
Najlepiej wyłączyć autoupdate i zostać na systemie tylko z SP1 lub SP2 ,instalowaniem fixów wykańcza się Windows :wink:
Sprawdzałeś podgląd i wersję z Outpostem ?
Te problemy zaczeły się po przeinstalowaniu systemu i dodaniu wszystkich aktualnień dostępnych w necie.
Więc moźna usunąć progs Tp i ustawić wszystko ręcznie.
Więcej,jest to nawet zalecane.
Zobacz co pisze w logach podglądu zdarzeń.
Czasami takie restarty powoduje właśnie Outpost,zauwaźyłem to na kilku kompach.
Sprawdź podgląd zdarzeń,oraz napięcia oraz temperatury jakimś progsem diagnostycznym np. Everest.
Poza tym jaki stary jest system ?
Na przyszłość stosuj format plików NTFS.
Czy te błędy pojawiły się po instalacji SP2 ?
Więcej,jest to nawet zalecane.
Zobacz co pisze w logach podglądu zdarzeń.
Czasami takie restarty powoduje właśnie Outpost,zauwaźyłem to na kilku kompach.
Sprawdź podgląd zdarzeń,oraz napięcia oraz temperatury jakimś progsem diagnostycznym np. Everest.
Poza tym jaki stary jest system ?
Na przyszłość stosuj format plików NTFS.
Czy te błędy pojawiły się po instalacji SP2 ?
Strona 1 / 1