Potrójna (3 x) instalka Windows XP na jednym PC

Witam starych wyjadaczy (nie ma to jak trochę wazeliny na początek). Kumpela poprosiła mnie o rozwiązanie takiego problemu. Sama instalowała sobie jakiś czas temu XP na kompie i jakimś cudem (podejrzewam restarty podczas instalacji, komp jej się grzał gdy go obadałem) system zainstalował się 3 razy. Na dysku C: są po prostu 3 systemy, z których jeden ładnie działa. Zostałem poproszony o pozbycie się tych dwóch niepotrzebnych, bez reinstalki, formatowania itd. Na kompie są już wgrane narzędzia itd., wszystko poustawiane, pokonfigurowane i trochę szkoda byłoby tego wszystkiego od nowa ładować. To cały dzień roboty :/ Poradźcie proszę jak bezpiecznie i zgrabnie usunąć te 2 pozostałe systemy, bez robienia szkody temu działającemu już. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Odpowiedzi: 3

Dzięki za odpowiedzi. Czyli tak - określam sobie jakoś ten folder Windows co ma zostać, następnie w zarządzaniu komputerem (u siebie mam Vistę, nie pamiętam jak to się nazywa w XP) usuwam 2 z 3 wpisów i kasuję z łapy zbędne foldery z systemami. Dobra, jak będę u koleżanki (w weekend raczej) to wprowadzę w czyn Wasze rady i naturalnie się odezwę. UPDATE Ok, wszystko gra. Z łapy usunąłem 2 Windowsy, zostawiając oczywiście najnowszego, i potem edycja pliku boot.ini. Dziękuję kolegom za pomoc i pozdrawiam!
kater
Dodano
25.02.2009 23:00:09
@Ukey powinieneś wspomnieć że "wywalenie z boota" polega na edycji pliku boot.ini Kolega mógł tego nie wiedzieć... Obawiam się że to się tylko do tego ograniczy. Miałem kiedyś taką sytuację to wszystko było zainstalowane prawidłowo w jednym folderze, a problem (że było w trakcie startu kilka systemów do wyboru) polegał tylko na usunęci wpisów z boot.ini
Razorek
Dodano
25.02.2009 20:04:13
Poprostu wywal foledy Windows ,Windows2 czy jak tam to sie wabi .. pozostaw tylko ten "dobry" poczym wywal z boota pozostale systemy i gotowe. Chyba ze czegos nie zrozumialem
Ukey
Dodano
25.02.2009 16:08:44
kater
Dodano:
25.02.2009 13:35:30
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1