posłaniec

mam win xp i podczas pobytu w necie ciagle wyskakuje mi jakas usluga "poslaniec" nie wiem co to i co zrobic zeby przestalo wyskakiwac? druga sprawa to bardzo wolne ladowanie sie stron gdy dziala emule a mam neostrade 512/128

POMOCY!!!!

Odpowiedzi: 4

Amon–Ra:
W końcu mój staź na tym forum nie jest jeszcze tak imponujący, abym czuł się upowaźniony do odsyłania do archiwów :wink:.

Nie o staź tu chodzi. Poprostu niekiedy lepiej, w celach edukacyjnych, odesłać do archiwum gdy problem jest trywialny. Nie ma sensu niszczyć palcy ;)
Anonymous
Dodano
21.08.2005 16:09:54
timo007:
druga sprawa to bardzo wolne ladowanie sie stron gdy dziala emule a mam neostrade 512/128
POMOCY!!!!

w emulku masz mozliwosc utawinia limitu transferu .

ustaw na 25 % mocy lacza –– czyli pobieranie 128 wysylanie 32 .

druga sprawa ze emule buforuje dane i zajmuje spora czesc pamieci , nieustannie sie odwoluje do dysku , zapisje i odczytuuje dane –– w dodatku zazwyczja nie odczytuje ciagle tylko sekwencyjnie ( a nawet w sposb przypadkowy ) , wiec jak udostepniasz bardzo duzo plikow to te emule ciagle przeskauje z pliku na plik zeby podeslac odpowiedni kawalek .

samo wysylanie danych z tak duzo predoscia to dla kompa juz duze wyzwanie . a ty jeszcze chcesz emulak i strony . najlepiej odpalac emula na noc (odpbre pod warunkiem ze nie spisz w tym samym pomeiszczeniu co komp ktry brzeczy przez cala noc ) .
webmajsterek
Dodano
21.08.2005 16:07:20
W końcu mój staź na tym forum nie jest jeszcze tak imponujący, abym czuł się upowaźniony do odsyłania do archiwów :wink:.
Amon–Ra
Dodano
21.08.2005 14:59:36
Amon–Ra:
Otwórz panel kontrolny usług (Start > Uruchom > wpisz services.msc) i wyłącz usługę Posłaniec, wybierz takźe tryb uruchamiania na Wyłączony.

Czasami lepiej odesłać do archiwum, niź pisać po raz enty to samo ;)
Anonymous
Dodano
21.08.2005 12:30:11
timo007
Dodano:
21.08.2005 12:02:50
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1