Witam.Ostatnio troszke nie bylo mnie na kompie :P.Wiec siostra urzedowala... No i skonczylo sie tym ze po powrocie na pceta.Podlaczajac telefon pod port usb(z przodu) komputer sie zacial i uslyszalem takie buczenie... bardzo sie zdziwiłem.. resnalem go i podlaczylem do tylu.. wszystko dziala ok.Pytajac siostre co tam namotała ona jak zwykle ja nic... niewiem co mam zrobic z tym zonkiem... tym gorzej ze drugi port usb tez z przodu niedziala ;/ i dzieje sie to samo co z pierwszym.. :< na szczescie mam ogolnie 6 portów tylko ze zauwazylem ze kolejne 2 z tylu tez nie dzialaja...Kolega mi mowil ze porty moga obslugiwac po kilka urzadzen tylko.. : < wiec moze jest mozliwosc usuniecia tej listy urzadzen ? Prosze o pomoc.. zrobilem format systemu nic nie pomoglo..Dziekuje i pozdrawiam.
Odpowiedzi: 12
no sciagnalem juz ;f ale tylko 1 z 3 ;) bo reszta do LAN i grafika..
do plyty glownej nie mialem zadnej plyty..
@ Ucho
docisniecie kabli przynioslo tylko taki skutek ze po podlaczeniu komp sie nie zacina :) ale chodzi dalej :P ale teraz za to wyswietla sie komunikat ze nie rozpoznano urzadzenia :).
Jeśli nic nie pomogło zrestartuj BIOS'a ja miałem problem z Bootowaniem płyt wszystko było ok a nie działało... #-o
Pamiętaj ze to BIOS zarządza sprzętem a nie system......:-k
Jeżeli po dociśnięciu kabli jest już OK i porty działają to nic już nie wywalaj, bo i po co ? Chyba, że porty dalej kiepsko działają (albo i nie działają).
tak kable sprawdzilem i wlasnie dzieci ich doscinieciu komp juz sie nie resetuje ... gdy cos podlaczam jutro wywale te głowne i dam resa PC a pozniej napisze na forum ; d
Wywal wszystkie "Główny koncentrator USB" i restart. System Ci to przywróci. Osobiście wywalam w takich wypadkach wszystkie jakie tam są. Pomaga, jeżeli porty nie są popalone i jest to wina tylko sterowników.
PS. a sprawdziłeś prawidłowość dociśnięcia kabli jak radził [b][u]drag0n666[/u][/b]
ktore z nich mam tutaj odinstalowac ? :
http://i305.photobucket.com/albums/nn221/myky1992/beztytuu-3.jpg
a to zółte u gory zniknelo po przeinstalowaniu sterow od plyty glownej poddzialu RAID.. po prostu stary skrin :P
[quote=L3Ny] wiec moze jest mozliwosc usuniecia tej listy urzadzen ?[/quote] Nie bardzo wiem o jaką listę chodzi. Podłączone urządzenia są widoczne po kliknięciu na zieloną ikonkę przy zegarku pt. "Bezpieczne usuwanie sprzętu" i jeżeli kolega miał to na myśli to tam prawidłowo powinno się odłączać sprzęt przed wyjęciem wtyczki z gniazda USB to często się zdarza, że wyjmowanie "po prostu" prowadzi do spalenia albo portu albo urządzenia. W Menadżerze urządzeń usuń sterowniki do portów (tzw. Kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej) z prawokliku i zrestartuj kompa. Nie sądzę, żeby to coś pomogło (była reinstalka) ale nic nie stracisz. Zworkę do restartu BIOS-a znajdziesz w Manualu do płyty głównej, aczkolwiek pewnie to też nic nie da. Dodatkowo przeinstaluj stery do płyty głównej.
dragon a jak to zrobic ? moja plyta glowna to :
ECS Rc410L/800-M
[quote=L3Ny]Witam.Ostatnio troszke nie bylo mnie na kompie :P.Wiec siostra urzedowala... No i skonczylo sie tym ze po powrocie na pceta.Podlaczajac telefon pod port usb(z przodu) komputer sie zacial i uslyszalem takie buczenie... bardzo sie zdziwiłem.. resnalem go i podlaczylem do tylu.. wszystko dziala ok.Pytajac siostre co tam namotała ona jak zwykle ja nic... niewiem co mam zrobic z tym zonkiem... tym gorzej ze drugi port usb tez z przodu niedziala ;/ i dzieje sie to samo co z pierwszym.. :< na szczescie mam ogolnie 6 portów tylko ze zauwazylem ze kolejne 2 z tylu tez nie dzialaja...Kolega mi mowil ze porty moga obslugiwac po kilka urzadzen tylko.. : < wiec moze jest mozliwosc usuniecia tej listy urzadzen ? Prosze o pomoc.. zrobilem format systemu nic nie pomoglo..Dziekuje i pozdrawiam.[/quote]
Może porty uwalone są:-k na front panelu możliwe ze kable sie odłączyły poluzowały... zobacz na płycie gł.
(Restart Biosa nie zaszkodzi:-k )