Poratujcie ucznia ;)
Mam napisać odpowiedzi na pytania (na podstawie IIcz. Dziadów):
:arrow: Jakie jest źycie na ziemi?
:arrow: Jakie było źycie zjaw?
:arrow: Jakie wymagania moralne stawia gromada wiesniaków ludziom
:arrow: Jak źyć aby być w pełni człowiekiem?
:arrow: Przemyśl jaka jest wymowa ideowa dramatu A.Mickiewicza "Dziady cz. II", prace zakończ słowami "wina i kara bohaterów dramatu to przesłanie moralne II cz. Dziadów"
Pomocy :!: Nic nie mogę znaleźdź w necie a ja nie mam pomysłu. Wszelkie rady i linki mile widziane :wink:
:arrow: Jakie jest źycie na ziemi?
:arrow: Jakie było źycie zjaw?
:arrow: Jakie wymagania moralne stawia gromada wiesniaków ludziom
:arrow: Jak źyć aby być w pełni człowiekiem?
:arrow: Przemyśl jaka jest wymowa ideowa dramatu A.Mickiewicza "Dziady cz. II", prace zakończ słowami "wina i kara bohaterów dramatu to przesłanie moralne II cz. Dziadów"
Pomocy :!: Nic nie mogę znaleźdź w necie a ja nie mam pomysłu. Wszelkie rady i linki mile widziane :wink:
Odpowiedzi: 5
druga :P a chrzest to ja robilem niedawno :lol:
autor podpowiedzi nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne zniszczenie średniej ocen z polskiego ;) :P
a tak na marginesie hmm 1 klasa gim. nie ochrzcili cie? ;)
a tak napewno :P twoja polonistka ma tu moderatora :PPgX:Moja polonistka nie bedzie miała podejrzeń
a tak na marginesie hmm 1 klasa gim. nie ochrzcili cie? ;)
No dziady to ja czytalem. Moja polonistka nie bedzie miała podejrzeń :lol: No dzięki wam i juz polowe napisalem :) Jakoś będzie :shock:
PgX::arrow: Jakie było źycie zjaw?
Zjawy wszystko opowiadają np widmo dzieci nie zaznały spokoju, gospodarz nie dawał pieniędzy i był skompy
PgX::arrow: Jak źyć aby być w pełni człowiekiem?
cytaty jako pouczenie dla duchów:
Duchy dzieci które nie zaznały trosk ani bólu...według Boźego rozkazu:
Kto nie doznał goryczy ni razu,
Ten nie dozna słodyczy w niebie."
Widmo złego pana nie było człowiekiem gdyź nie pomagał innym i był złym gospodarzem",,,kto nie był ni razu człowiekiem, temu człowiek nic nie pomoźe..."
Zosia pasterka gardziła miłością źyła marzeniami"...kto niedotknął ziemi ni razu ten nie moźe być w niebie..."
Pamiętaj napisać kto pomógł :P
IMO poprzednik ma racje najlepiej przeczytać dziady przecieź to tylko 20 stron które się rymują...
PgX:
Pomocy :!:
Moźe się po prostu .... się skup i przeczytaj tą II cz.
Materia IMO jest takiej natury ,źe wszelkie wstawki z linków i opracowań będą z góry skazane na podejrzenie, iź, to nie są Twoje własne przemyslenia i wnioski – dobra polonistka/ta wyczuje to jak Żorź Dyzmę przez 1.5 metrowy mur.
Strona 1 / 1