Porównywanie komórek w Excelu

Witam, czy jest mozliwośc porównania komórek w excelu? Chodzi o to: mam w kolumienie jakies znaki (cyfty i litery) np A1 123eg, A2 123hh i tak dalej, a w drugiej kolumnie mam B1 123eg, B2 123ii i czy da sie zrobic tak zeby mi wychwycił roznice w komórkach, tak jak np robi to total commander porównując katalogi? Bo mam pare tysięcy danych kodów i musze sprawdzić czy są takie same w jednym i drugim słupku, a na piechote strasznie długo by to zajęło!
Pozdr.

Odpowiedzi: 3

Niestety nie mogę ściągnąć pliku, który zamieściłeś na forum. Aby rozdzielić tekst na kilka komórek pomocne mogą być formuły:
LEWY
PRAWY
FRAGMENT.TEKSTU
ZNAJDŹ
SZUKAJ.TEKST
Pozdrawiam
Trebor
Dodano
04.12.2005 16:34:25
Sprawa ma sie tak: Mam jakies dane przekopiowane z programu dosowego do excela. Rzecz w tym ze excel widzi te dane w jednej komórce a powinien w kilku kolumnach. Czy da sie to jakos rozdzielić? Bo wtedy juz by było łatwo porównac daną kolumne z druga taka samą.
fije
Dodano
04.12.2005 14:37:57
Hej!!
Odnoszę wraźenie, źe nie do końca rozumiem. Jeśli chodzi o proste porównanie dwóch komórek to wystarczy formuła PORÓWNAJ. Jeśli o coś więcej to podaj więcej szczegółów.
Pozdrawiam
Trebor
Dodano
03.12.2005 14:56:37
fije
Dodano:
03.12.2005 12:58:44
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1