Poprostu Problem

Witam. Mam mały, a mianowicie przed chwilą zawiesił mi sie komp, zresetowałem go i przy włączeniu sie kompa pokazał się napis "System Windows nie może zalogować cię do twojego profilu użytkownika, ale zalogował cię do domyślnego profilu" czy jakoś tak. Aha ja mam tylko jeden profil ten domyślny to jest ten co używam zwykle, tyle ze to mi przeszkadza ten napis przy włączniu kompa. Czy dało by się to jakoś wyłączyć zeby się nie pokazywało. Aha jeszcze jedno wkoło ikonek mają taką ramke i niewiem jak to usunąć. Proszę o pomoc

Odpowiedzi: 1

Napisz jaki masz komputer,pod wodzą jakiego systemu??Czy instalowałeś cos ostatnio??Wypadało by ustalić powód tego zawieszania się.Te logowanie możesz wyłączyć o ile pamiętam tak start>uruchom>wpisz : userpasswords2 tam możesz ustawić aby cie logował automatycznie.Wejdź też w ustawienia kont i zobacz co sie zmieniło i ile masz tych kont dokładnie.Albo stwórz profil od nowa a potem free commander przenieś tylko pliki w odpowiednie miejsca,jak nie wiesz gdzie ,pisz tu post.co do ikonek to nie wiem o jakie ramki chodzi??może odznaczyłes tło dla ikonek i wtedy ikonki mają taką niebieską otoczke.Przywraca się to tak :prawoklik na moj komputer>zaawansowane>ustawienia wyglądu...poszukaj tło pod ikonami i zaznacz.Jeśli się pomyliłem ,nie miej pretensji z windows nie korzystam,ale jeszcze cos pamietam...
trafic
Dodano
16.06.2006 23:09:19
  • Chicken 17.06.2006 11:55:07

Intel Celeron 2,80 GHz, 768 MB RAM, Radeon 9550, Windows XP Professional SP2. Aha ta komenda nie działa&nbsp; i tych otoczek&nbsp; wkoło ikon tez nie moge znaleść.&nbsp; Mam tylko jedno konto .<br>

• trafic 17.06.2006 13:28:47

<P>tam ma byc tak prawoklik na moj komputer&gt;wlasciwosci&gt;zaawansowane&gt;efekty graficzne itd...</P> <P>A komenda jest prawidlowa powino sie pojawic okienko do zarządzania użytkownikami.Spradź czy dobrze ją wpisujesz,jesli masz jedno konto spróbuj przywracania systemu,ewentualnie utwórz od nowa konto,i czy zaglądałęs w zasady kont??</P>

• EL NINO 17.06.2006 17:44:44

To nie tak z ta komenda. Po pierwsze winno byc "control userpasswords2", a po drugie nic tutaj nie pomoze. <br />Najprawdopodobniej profil ulegl uszkodzeniu i nic go nie wskrzesi. Chicken, zaloz sobie nowy.

Chicken
Dodano:
16.06.2006 20:34:19
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1