Poprawka KB892130

Hmm, wróciłem z urlopu, włączyłem windows update, uruchomiłem, a tu okazuje się, źe Microsoft wprowadził jakies nowe zasady uaktualnień. Win XP mam oryginalny, a maszynka małego miękkiego zapodaje, źe mój klucz jest "publiczny" (do tej pory wydawało mi się, źe publiczny to moźe być dom!). I radzi, co mam robić: przesłać m.in. rachunek, a oni wysla mi nowy klucz. Ciekawe: xp–eka kupiłem ze cztery lata tamu, paragonu oczywiście juz nie mam. Ale wszelkie poprawki, w tym sp2 instalowały się bez problemu. No istny dom publiczny u Gatesa. Macie jakąś radę na toto?

Odpowiedzi: 3

eeee tam
telefon do m$ i mala awanturka –lub jak chcesz pogadaj z automatem i sprawa sie rozwiaze
Anonymous
Dodano
12.08.2005 13:33:10
Podejrzewam ze masz wersje "domowa" a nie korporacyjna zatem wystarczylo ze uzyczyles (swiadomie badz nie) swojego klucza i ktos uzyl go do instalacji swojego Windowsa XP. System weryfikacji legalnosci odnotowal w swojej bazie ze klucz zostal uzyty rownoczesnie na 2 maszynach co jest niedozwolone i zostal zablokowany.
Ten sam klucz moze zostac uzyty do instalacji wielu windowsow wylacznie jesli jest to wersja korporacyjna – w praktyce takimi windowsami i kluczami dysponuja duze organizacje np. uczelnie.

Pozostaje Ci wylacznie kontakt z pomoca techniczna Ms tak jak radzi El.
mrsit
Dodano
12.08.2005 09:35:58
WłodekP:
Macie jakąś radę na toto?
Mamy:
– "przesłać m.in. rachunek, a oni wysla mi nowy klucz."
– telefon z pretensjami do M$ Polska

W koncu masz plytke, pudelko, instrukcje z nadrukowanym certyfikatem, itd...
EL NINO
Dodano
11.08.2005 21:30:01
WłodekP
Dodano:
11.08.2005 19:58:05
Komentarzy:
3
Strona 2 / 2