Poprawka KB892130

Hmm, wróciłem z urlopu, włączyłem windows update, uruchomiłem, a tu okazuje się, źe Microsoft wprowadził jakies nowe zasady uaktualnień. Win XP mam oryginalny, a maszynka małego miękkiego zapodaje, źe mój klucz jest "publiczny" (do tej pory wydawało mi się, źe publiczny to moźe być dom!). I radzi, co mam robić: przesłać m.in. rachunek, a oni wysla mi nowy klucz. Ciekawe: xp–eka kupiłem ze cztery lata tamu, paragonu oczywiście juz nie mam. Ale wszelkie poprawki, w tym sp2 instalowały się bez problemu. No istny dom publiczny u Gatesa. Macie jakąś radę na toto?

Odpowiedzi: 20

tomery:
Całe szczęście, źe jeszcze tacy jak El Nino działają na tym forum (nota bene całkiem niezłym). Bo w przeciwnym razie byłoby jak pod budką z piwem, albo w Sejmie RP.
Rychu a ty wyrwałeś się jak Rychu z konopii. :lol:
Lubisz bić pianę ???
czy zawsze jestes takim cymbalem??po co sie ksztusisz na forumi udajes madrego zaloze sie ze masz 90 % softu pirackiego u siebie –a sio

Rysiu "ksztusisz" pisze się krztusisz :lol:

PS
A myślałem, źe "wszystkie Ryśki to fajne chłopaki" (wczoraj oglądałem Misia ) jak np. ten z Klanu :lol:
Zresztą to nie twój zasmarkany interes ile kto ma jakich %.
w sumie macie racje –z przewaźającymi siłami wroga nie wygra się –poddaje się –ale jazda i nie ksztuś się jak jednym tchem piszesz riposte–hahahahahaaha
rychu1708
Dodano
18.03.2006 01:43:47
  • blomer1 08.06.2006 15:57:22

nie rozumiem - sam mam orginal i zaczela sie jazda ze niby nie ! fax do m$ polska fakturki i po klopocie mam nowy kluczyk :)&nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp; <br><br><br><font color="#800080"># Archeolog.<br><b>Bobi</b></font><br>

Całe szczęście, źe jeszcze tacy jak El Nino działają na tym forum (nota bene całkiem niezłym). Bo w przeciwnym razie byłoby jak pod budką z piwem, albo w Sejmie RP.
Rychu a ty wyrwałeś się jak Rychu z konopii. :lol:
Lubisz bić pianę ???
czy zawsze jestes takim cymbalem??po co sie ksztusisz na forumi udajes madrego zaloze sie ze masz 90 % softu pirackiego u siebie –a sio

Rysiu "ksztusisz" pisze się krztusisz :lol:

PS
A myślałem, źe "wszystkie Ryśki to fajne chłopaki" (wczoraj oglądałem Misia ) jak np. ten z Klanu :lol:
Zresztą to nie twój zasmarkany interes ile kto ma jakich %.
tomery
Dodano
17.03.2006 21:55:17
rychu, daj sobie spokoj. Nie podniecaj sie za bardzo, bo cisnienie Ci za bardzo podskoczy. Epitety w rodzaju "cymbal" zostaw dla kolesi z podworka – tu ich uzywanie moze sie dla Ciebie zle skonczyc.
No i zostaja jeszcze dwie kwestie:
– bold
– 90%

Bolda nie uzywaj prosze, bo nie masz naprawde nic waznego do powiedzenia. Rzeklbym nawet, ze Twoj post to smiec nic nie wnoszacy ani do tematu, ani w ogole do dorobku forum.

90% ? Kogo to obchodzi ? Na ten temat wielokrotnie wydalalismy swoje zdanie. Nie masz co robic, to poszukaj sobie archiwalnych postow na ten temat.

Przy okazji – nie dalo sie wygrzebac starszego tematu ?
EL NINO
Dodano
17.03.2006 21:30:42
tomery:
Odkąd Microsoft wprowadził tę swoją ostatnią poprawkę weryfikującą legalność Windows domyśliłem się źe wielu tej weryfikacji nie przejdzie i skończy się pobieranie łatek. Z ciekawości więc poszukałem sobie w internecie jak inni radzą sobie z tą "niedogodnością". I znalazłem – juź na drugi dzień tzn w środę było rozwiązanie. Rozwiązania oczywiście nie podam bo to nielegalne i niezgodne z regulaminem forum, zresztą "piratom mówimy nie !!!" :lol:
Udzielę jednak malutkiej podpowiedzi : nasi sąsiedzi zza Buga wiedzą co trzeba w takiej sytuacji zrobić. Trzeba tylko niestety znać trochę piękny język rosyjski. Powodzenia w szukaniu.
Aha – nie udzielam źadnych odpowiedzi na ten temat !!!
rychu1708
Dodano
17.03.2006 21:04:49
Napisałem "piratom mówimy nie" z przymróźeniem oka źeby wszystko było jasne. Bo nie raz taką odpowiedź widziałem. Zresztą faktycznie regulamin forum tego zabrania. Ale osobiście nie mam nic przeciwko temu źebyśmy sobie pomagali w takich "delikatnych" sytuacjach.
A skoro Ad@$ jesteś takim straźnikiem moralności to wypadałoby teź przestrzegać dobrych manier.
"To se kurna wyczuwaj" – a feeee.... chamstwu językowemu i obraźaniu innych ("do tego jeszcze ślepieć") teź mówimy nie !!!!!!!!!
tomery
Dodano
20.08.2005 15:22:44
Rozwiązania oczywiście nie podam bo to nielegalne i niezgodne z regulaminem forum, zresztą "piratom mówimy nie !!!"

Żadne piractwo, chyba się nie rozumiemy, jak są problemy z update to po co robić sobie problem i wydzwaniać do MS, czy wysyłać im pocztą płytkę z WIN skoro jest proste rozwiązanie jak coś nie działa, a nie spowoduje to iź kopia naszego XP stanie sie piratem, zwykła oszczędność czasu i nerwów. Jeźeli ktoś uwaźa iź jest to nielegalne co wcześniej napisałem to proszę o usunięcie mojego wpisu i po problemie...
d00g1
Dodano
20.08.2005 14:37:22
tomery:
Ad@$ wyczuwam w twoim głosie jakby przyganę pod moim adresem.:oops:

To se kurna wyczuwaj. Niemowa jestem :P.
tomery:
Ale ..... czyźbyś miał problemy z odróźnianiem autorów postów ?????????????

Do tego jeszcze ślepiec :?: :shock: :P.
tomery:

Zerknij jeszcze raz kto podał rozwiązanie – zgodnie z obietnicą ja tego nie zrobiłem.

:idea: O...bradzo dobrze :–). Teraz Ty zerknij i pomysl, kogo chcialem – cytuje – "przyganic". Chyba to oczywiste, ze nie Ciebie.
Ad@$
Dodano
20.08.2005 12:58:22
Ad@$ wyczuwam w twoim głosie jakby przyganę pod moim adresem.:oops:
Ale ..... czyźbyś miał problemy z odróźnianiem autorów postów ?????????????
Zerknij jeszcze raz kto podał rozwiązanie – zgodnie z obietnicą ja tego nie zrobiłem.

"ISTNIEJE POJĘCIE GROSZ ZA SMS–a" :lol: :lol: :lol:
tomery
Dodano
20.08.2005 12:42:50
d00g1:
W explorerze klikasz menu NARZĘDZIA –> OPCJE INTERNETOWE, wybierasz zakładkę PROGRAMY, klikasz przycisk ZARZĄDZAJ DODATKAMI i przeszukujesz dodatku o nazwie WINDOWS GENUINE ADVANTAGE zaznaczasz go i klikasz WYŁĄCZ. Uruchamiasz ponownie kompa i juz wsio działa, ściągasz cały update bez problemu nie tylko "poprawki krytyczne" :lol:

Rozwiązania oczywiście nie podam bo to nielegalne i niezgodne z regulaminem forum, zresztą "piratom mówimy nie !!!"

NC.
Ad@$
Dodano
20.08.2005 11:20:58
W explorerze klikasz menu NARZĘDZIA –> OPCJE INTERNETOWE, wybierasz zakładkę PROGRAMY, klikasz przycisk ZARZĄDZAJ DODATKAMI i przeszukujesz dodatku o nazwie WINDOWS GENUINE ADVANTAGE zaznaczasz go i klikasz WYŁĄCZ. Uruchamiasz ponownie kompa i juz wsio działa, ściągasz cały update bez problemu nie tylko "poprawki krytyczne" :lol:
d00g1
Dodano
20.08.2005 11:13:05
Odkąd Microsoft wprowadził tę swoją ostatnią poprawkę weryfikującą legalność Windows domyśliłem się źe wielu tej weryfikacji nie przejdzie i skończy się pobieranie łatek. Z ciekawości więc poszukałem sobie w internecie jak inni radzą sobie z tą "niedogodnością". I znalazłem – juź na drugi dzień tzn w środę było rozwiązanie. Rozwiązania oczywiście nie podam bo to nielegalne i niezgodne z regulaminem forum, zresztą "piratom mówimy nie !!!" :lol:
Udzielę jednak malutkiej podpowiedzi : nasi sąsiedzi zza Buga wiedzą co trzeba w takiej sytuacji zrobić. Trzeba tylko niestety znać trochę piękny język rosyjski. Powodzenia w szukaniu.
Aha – nie udzielam źadnych odpowiedzi na ten temat !!!
tomery
Dodano
14.08.2005 14:29:41
Ok, jak masz to ja w takim raźie pszepraszam.
Ale w tym wypadku powinienieś wyjaśnić całe nie porozumienie w M$. Bo jest mało prawdopodobne źe na inym komputerku ktoś instalował wina, no chyba źe masz jakiegoś braćiszka który zrobił przysługę jakiemuś innemu koledze i zarejestrował wina telefonicznie.
A w takim wypadku ten win musi być cały czas zainstalowany a Ty byś wina nie uaktywnił, a jeśli uaktywniasz, to moźe jakiś błądzik w M$.
Ostatnio chakerzy zaczeli omijać sprawdzanie legalnośći wina za pomocą skryptu w javie, a taraz M$ sprawdza "dokładniej" kopie prodóktów".
Zawsze moźesz przesłuchać braciszka.
Proponuyję telefonik do M$.
Tomasz16
Dodano
14.08.2005 13:54:19
Ok, jak masz to ja w takim raźie pszepraszam.
Ale w tym wypadku powinienieś wyjaśnić całe nie porozumienie w M$. Bo jest mało prawdopodobne źe na inym komputerku ktoś instalował wina, no chyba źe masz jakiegoś braćiszka który zrobił przysługę jakiemuś innemu koledze i zarejestrował wina telefonicznie.
A w takim wypadku ten win musi być cały czas zainstalowany a Ty byś wina nie uaktywnił, a jeśli uaktywniasz, to moźe jakiś błądzik w M$.
Ostatnio chakerzy zaczeli omijać sprawdzanie legalnośći wina za pomocą skryptu w javie, a taraz M$ sprawdza "dokładniej" kopie prodóktów".
Zawsze moźesz przesłuchać braciszka.
Proponuyję telefonik do M$.
Tomasz16
Dodano
14.08.2005 13:54:19
Tomasz16:
"W koncu masz plytke, pudelko, instrukcje z nadrukowanym certyfikatem, itd..."
Masz :?: :?: :?: .

Czyli jak :?: .

Czy ty przypadkiem nie złodziej :?: :?: :?: .

Mam płytę, instrukcję naklejkę itd, czyli nie mam lewizny.
Pytanie o KŚ – zalecam lekturę KŚ Experta z grudnia 2004 – Nowy klucz do XP.
Przypadkiem ja nie złodziej !!!
WłodekP
Dodano
14.08.2005 11:41:06
"W koncu masz plytke, pudelko, instrukcje z nadrukowanym certyfikatem, itd..."
Masz :?: :?: :?: .
Według mnie masz lewiznę.
"No istny dom publiczny u Gatesa. Macie jakąś radę na toto?" Mam.
Zalegalizować prostytucję. To się nikt czepiał nie bedzie, zresztą tak jak i o legalne winy.
"A znacie porady KomputerŚwiata na ten temat? Czy ktos próbował tak zrobić?"
Czyli jak :?: .
Zawsze moźesz coś pokombinować z javom, ale "testu" teraz i tak nie przejdziesz.
Pozatym jak byś upublicznił klucz to i tak by ktoś nie uaktywinił wina, no chyba źe telefonicznie ale to i tak mało prawdopodobne.
Czy ty przypadkiem nie złodziej :?: :?: :?: .
Tomasz16
Dodano
14.08.2005 03:48:25

MS w ciegu 5 min udowodni mu, źe udostępnił seriala i tylko wstyd będzie.

NIe udostępniałem nikomu ani płytki, ani seriala. A znacie porady KomputerŚwiata na ten temat? Czy ktos próbował tak zrobić?
WP
WłodekP
Dodano
13.08.2005 23:46:02
owszem....ale krytyczne najwaźniejsze sa.
bartek89
Dodano
13.08.2005 22:59:02
bartek89:
moj kumpel mial taki problem....wystarczylo ze wlaczyl w windowsie autoaktualizacje i sam system mu sciagal poprawki...to jedyny mozliwey sposob pobrania latek.

Tak, ale tylko oznaczone jako krytyczne. Reszty nie pociągnie.
Anonymous
Dodano
13.08.2005 20:56:37
moj kumpel mial taki problem....wystarczylo ze wlaczyl w windowsie autoaktualizacje i sam system mu sciagal poprawki...to jedyny mozliwey sposob pobrania latek.
bartek89
Dodano
13.08.2005 19:17:55
sdz:
eeee tam
telefon do m$ i mala awanturka –lub jak chcesz pogadaj z automatem i sprawa sie rozwiaze

MS w ciegu 5 min udowodni mu, źe udostępnił seriala i tylko wstyd będzie.
Anonymous
Dodano
12.08.2005 15:19:15
WłodekP
Dodano:
11.08.2005 19:58:05
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2