pop–up'y

Witam
Jestem tu nowy, uźyłem wyszukiwarki jak jest w FAQ–u jednak nic nie znalazłem na temat mojego problemu.

Otóź posiadam system Windows XP Home Edition z SP2 i wszystkimi łatkami, jakie się ukazują. Nie posiadam źadnego antywirusa, a jedynym firewallem, jaki mam to ten, który jest w SP2. Jako przeglądarki uźywam najnowszej wersji IE. To tyle, jeźeli chodzi o konfigurację.

Problem stanowi w tym, źe źadne okienka (pop–up'y) nie otwierają się mi w przeglądarce. Na źadnej stronie. Nawet, kiedy wejdę w opcje IE i odznaczę opcję przy "Zablokuj wyskakujące okienka", nic to nie pomaga. Efekty sprawdzałem na stornie http://web.Gadu–gadu.pl/ – i cały czas widnieje tam komunikat "Wykryte zostało blokowanie okienek typu Pop–up." – chociaź wszystko mam odblokowane.

Moźe mój problem wyda się wam śmieszny (większość uźytkowników walczy z wyskakującymi okienkami), jednak dla mnie stanowi powaźną przeszkodę w serfowaniu po internecie. Proszę o waszą pomoc i dziękuję za wszystkie udzielone porady.

Odpowiedzi: 9

ozi300:
W menu Dodaj/usuń programy nie mam IE 6.

Nie mam sp2 ale wydaje mi sie źe jak wejdziesz do dodaj/usuń programy to musisz kliknąc na ikonke "Dodaj/usuń składniki systemu windows" i tam naprawiasz. Nie gwarantuje ze tak bedzie ale postanowiłem napisac :)
Pozdro 4 all
Damianos
Dodano
12.02.2005 21:31:29
W menu Dodaj/usuń programy nie mam IE 6.
ozi300
Dodano
12.02.2005 20:40:30
Wchodzisz w Panel Sterowania– Dodaj Usun Programy. Znajdujesz IE– klikasz Dodaj – Usun. Poazuje ci się okienko z opcjami Usun i Napraw. Wybierasz oczywiscie to drugie. Pozdrawiam. :wink:
markinek
Dodano
12.02.2005 18:28:39
Miałem podobny problem. Uzyłem uninstalera IE i wybrałem opcję "Napraw". Wszystko wróciło do normy.

Markinek – mórgłbyś opisać jak to zrobić – bo ja jestem zielony jeśli chodzi o to.
ozi300
Dodano
07.02.2005 13:01:26
Miałem podobny problem. Uzyłem uninstalera IE i wybrałem opcję "Napraw". Wszystko wróciło do normy.
markinek
Dodano
07.02.2005 12:42:25
Nic to nie daje.

Wczoraj jeszcze wszystko działało – dzisiaj coś się sknociło.

Próbowałem teź restartować – ale nic to nie daje.

I jak takie coś naprawić?
ozi300
Dodano
04.02.2005 16:29:59
Sory nie załaczyłem screena ale rzeczywiscie masz odznaczone
Probowałes tego co zalecaja na stronie ??

Wejdz jeszcze do ustawien w tej sekcji i poziom filtrowania ustaw na niski
Bobi
Dodano
04.02.2005 16:21:42
Mam wszystko poodznaczane gdzie czeba ale i tak to nic nie daje.

Linki mojej konfiguracji:
http://www.members.lycos.co.uk/matma/1.JPG
http://www.members.lycos.co.uk/matma/2.JPG
ozi300
Dodano
04.02.2005 16:18:16
Masz te opcje odznaczona (screen)

Poza tym sprawdz to co pisza na stronie GG
W przypadku systemu Windows XP SP2 naleźy wejść do menu Narzędzia/Opcje internetowe/Prywatność/Blokowanie wyskakujacych okienek/Ustawienia i dodać witrynę web.gadu–gadu.pl do dozwolonych.

Nie mozesz zezwolic tymczasowo na wyskakujace okienka ??
Bobi
Dodano
04.02.2005 15:58:49
ozi300
Dodano:
04.02.2005 15:48:48
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1