Poomoocyyy !! stery do skanera pod xp !!!
Mam skaner firmy primax model "Direct 4800" i nie moge znalezc sterownikow pod wide XP , blagam pomozcie bo nie chce trzymac drugiego systemu tylko po to zebym mogl cos zeskanowac :(
bardzo prosze forumowiczow o interwencje bo przesukalem najodleglejsze strony internetowe i nawet znalazlem stery tlyko nie dzialajace :cry:
prosze o sybka odpowiedz
pozdrawiam
bardzo prosze forumowiczow o interwencje bo przesukalem najodleglejsze strony internetowe i nawet znalazlem stery tlyko nie dzialajace :cry:
prosze o sybka odpowiedz
pozdrawiam
Odpowiedzi: 12
dobra to w takim razie czy jest tu ktos kto probowal cos z taka sytacja zrobic i np. instalowal inne strewniki ??? jesli tak to prosze pisac bo to dla mnie bardzo wazne :?
No niestety ale tak jest. Nic na to nie poradzisz... :(
sciognolem stamtad sterowniki kilka dni temu niby pod xp ale po prostu nie dzialaja SCANTEST.EXE i TWAIN_32.DS ale tam sa rozne opcje jesli to nie to to mowcie ale co do tego co sciagnolem to te drugie to wogole sie tego uruchomic nie da :/ moze nie wiem jak pomozcie ... uwaźam źe to zwykłe CHAMSTWO źe firma wydaje sprzęt pod Windows ale nie wydaje sterowników po XP (a ze skaner ten jest dosc stary to jak zmieniam system na nowszy to musze wydac pareset zlotych zeby moc skanowac ehh to nie jest powazne :? :? :?
sciognolem stamtad sterowniki kilka dni temu niby pod xp ale po prostu nie dzialaja SCANTEST.EXE i TWAIN_32.DS ale tam sa rozne opcje jesli to nie to to mowcie ale co do tego co sciagnolem to te drugie to wogole sie tego uruchomic nie da :/ moze nie wiem jak pomozcie ... uwaźam źe to zwykłe CHAMSTWO źe firma wydaje sprzęt pod Windows ale nie wydaje sterowników po XP (a ze skaner ten jest dosc stary to jak zmieniam system na nowszy to musze wydac pareset zlotych zeby moc skanowac ehh to nie jest powazne :? :? :?
Żeby rozwiać wątpliwości
Login: driver
Password: all
Login: driver
Password: all
fidelio:
Rebe wydaje mi się, e to jest driver. A nie drivers. :idea:
Pewnie masz rację – nie korzystałem z tego parę lat juź, a i skleroza swoje robić moze :wink:
Rebe wydaje mi się, e to jest driver. A nie drivers. :idea:
Sterowników dla Primax 4800 DIRECT pod XP nie ma i nie będzie (stwierdził to sam Primax). Ale moźna próbować coś zakombinować ze sterownikami od NT. Po szczegóły odsyłam tutaj: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=6404&highlight=primax (dół strony)
Podobno działa, ale nie w moim przypadku (moźe dlatego, źe wcześniejsz próby trochę zniszczyły mi TWAIN'a, a nie mam skąd wziąć nowego). W kaźdym bądź razie źyczę szczęścia, bo będzie potrzebne...
Podobno działa, ale nie w moim przypadku (moźe dlatego, źe wcześniejsz próby trochę zniszczyły mi TWAIN'a, a nie mam skąd wziąć nowego). W kaźdym bądź razie źyczę szczęścia, bo będzie potrzebne...
http://www.scanner–drivers.com/companies/843.htm?acd=3&rvd=5&thx=9&bng=7&o=5
wybierz sobie – rejestracja – hasło bodaj "drivers", a login "all"
wybierz sobie – rejestracja – hasło bodaj "drivers", a login "all"
ehh niestety tu tez bylem .. tu jest tylkoster do windy NT a ja potrzebuje do xpeka ludzie bardzo was prosze o pomoc !!!! bez sensu zebym przez system musial kupic nwy skaner :(
Zobacz TU
Strona 1 / 1