Ponowne zainstalowanie Systemu XP
mam mały problem bo chciałabym ponownie zainstalowac xp tyle tylko ze chciałabym zrobić rozruch płyty w BIOSIE, czy mógłby mi ktoś pomóc jakie polecenia naleźy pozmieniać w biosie dla ułatwienia podaje jakie mam na dzień dzisiejszy :
First Boot Device – Cd–Rom
Second Boot Device – Cd–rom
Third Boot Device – Floppy
Podejrzewam ze własnie w tych poleceniach naleźy pozmieniac. PROSZE POMÓZCIE :)
First Boot Device – Cd–Rom
Second Boot Device – Cd–rom
Third Boot Device – Floppy
Podejrzewam ze własnie w tych poleceniach naleźy pozmieniac. PROSZE POMÓZCIE :)
Odpowiedzi: 10
Macie racje panowie ale Łopatologja stosowana teź bywa skuteczna.
Ja sie kurna czepiam ? Toz tylko powodzenia zycze, bo instalka chyba piorunem poleci :mrgreen: .Rebe:
Czepiasz się, EL NINO, toź plik setup jest na płycie
Ja sie kurna czepiam ? Toz tylko powodzenia zycze, bo instalka chyba piorunem poleci :mrgreen: .Rebe:
Czepiasz się, EL NINO, toź plik setup jest na płycie
Czepiasz się, EL NINO, toź plik setup jest na płycie – inna sprawa co z tego wyniknąć moze, ale sam wiesz – – od czasu jak w98 czyta partycje ext2 to juź wolę nie dochodzić co, kto radzi.
Rysiu, ja uzywam plyty XP.
No to powodzenia.Piorun:
Po prostu wystartuj z dyskietki startowej Win98,
a będąc w Dos–ie przejdź na CD i odpal setup.exe.
Ja w takiej sytuacji uźywam płyty CD linuxa tzw. LIVE bezinstalacyjnego. Kasuję z partycji systemowej plik boot.ini i jeszcze folder Windows.
Po takim zabiegu Windows XP startuje do świeźej instalacji bez problemu i bez źadnych dyskietek startowych
Po takim zabiegu Windows XP startuje do świeźej instalacji bez problemu i bez źadnych dyskietek startowych
anka83:
ale ja głowe zawracam hehe ale skąd ja mam ściagnąc dyskietki :)
Np. tu:
http://www.bootdisk.com/
ale ja głowe zawracam hehe ale skąd ja mam ściagnąc dyskietki :)
Po prostu wystartuj z dyskietki startowej Win98,
anka83:
Skoro jest wszystko dobrze to dlaczego niechce mi sie płyta uruchomić z BIOSA????????????? :wink:
A na przykład dlatego, ze niebootowalna jest.
Poza tym na ekranie powinien sie pojawić napis w rodzaju "dowolny klawisz spowoduje rozruch..." wtedy cos naciskasz.
Sprobuj jeszcze raz poustawiac bootowanie w BIOSie i nie zapomnij zapisac ustawien
Tym razem zrob np.
First – Floopy
Second – CD–ROM
Third – HDD0
albo wstaw ustawienia domyślne (default)
Jesli plyta niebootowalna sciagnij dyskietki.
Strona 1 / 1