Ponowne pytanie o Userenv

Witam ponownie

Co ok 1,5 w dzienniku pojawia się komunikat o błędzie:

Źródło: Userenv
Indentyfikator zdarzenia: 1081
Użytkownik: ZARZĄDZANIE NT\SYSTEM

System Windows nie może spersonifikować użytkownika. (Nieprawidłowe dojście. ). Przetwarzanie zasad grupy zostało przerwane.

Szukam wszędzie informacji ale nie mogę znależć. Proszę o pomoc i wyjaśnienie

P.S Komputer działa stabilnie. Po prostu to mnie strasznie denerwuje:(

Sam jestem wstanie poszukać rozwiązania, gdyby tylko naprowadzić mnie w jakiej części systemu pogrzebać

Czyżby to była aż taka egzotyka? 

Odpowiedzi: 1

Byłoby miło gdyby ktoś chociaż napisał:

NIE MAMY POJĘCIA  SZUKAJ GDZIE INDZIEJ

A tu nawet czegos takiego sie nie moge doczekać. Dziwnie jakos jak na takie forum 

kromlech68
Dodano
15.01.2007 14:08:32
  • Rebe 15.01.2007 15:04:07

<DIV>Może i dziwne, choć na tym forum przyajmniej&nbsp; nazwę piszesz 2x tak samo, bo na xp.net inna jest w tytule, a inna w treści.</DIV> <DIV>Poza tym co Ci tutu1 na xp.net zasugerował to , z czystej ciekawości spojrząłem co google na <STRONG>userenv event 1081</STRONG> gadają i ze zdziwieniem skonstatowałem, że ... są jakieś wyniki ( inną sprawą jest ich zawartość, bo tego już nie trenowałem ).</DIV>

• kromlech68 15.01.2007 15:16:45

<p>Tak Ciebie Rebe obserwuje od ok 2 lat i większość Twoich postów kończy się nabijaniem z ludzi a nie konkretnymi, rzeczowymi informacjami i pomocą.</p><p>Tak piszesz żeby pisać (stąd tyle postów?) </p><p>Wrzuciłem już dawno hasło do Googla ale w stercie informacji nie jestem wstanie wyłowić istoty<br></p><p>Nie wszyscy sa tak obeznani z systemem czegos tu oczekujemy Np. POMOCY? Pozdrawiam<br></p>

• Rebe 15.01.2007 15:25:49

<DIV>Tak, pewnie, bo to ja mam sprawdzać czy i co napisano we wszystkich wynikach googlowych dla <STRONG>konkretnego</STRONG> zapytania.</DIV> <DIV>Nie kwestionujesz tego, że wątek na xp.net jest Twego autorstwa. W związku z czym należy uznać, że to coś w nim napisał podtrzymujesz.</DIV> <DIV>Ja tylko nieśmiało Ci sugeruję, że - wbrew temu co&nbsp;napisałeś - są w sieci jakieś wypowiedzi, w tym i autorstwa użytkowników uhonorowanych tytułem MVP.</DIV> <DIV>&nbsp;</DIV> <DIV>PS. </DIV> <DIV>O tym, że sam prosiłeś o wskazanie kierunku już tylko z czystej złośliwości wspominam.</DIV>

• kromlech68 15.01.2007 18:22:29

<p>Ech Rebe.. Chodziło mi o nadanie kierunku nie w sieci lecz w komputerze. Wiele postów, które znalazłem&nbsp; niewiele mi tłumaczą, gdyż wielu stosuje język niezrozumiały dla przecietnego czytelnika. I nie chodzi mi tu o angielski, który mam opanowany :-)</p><p>Poza tym na tej zasadzie "Zajrzyj do googla" to 90 postów na tym forum trzeba by skasować i T<b>woje odpowiedzi tez bo nie wnoszą niczego do tematu (</b>złośliwość<b>)</b><br></p><p>&nbsp;</p>

• voytas 15.01.2007 18:31:29

<p>Panowie, na PW sobie 'powsadzajcie' a nie w watku glownym bo dyskusja zmierza w innym kierunku.</p><p>tutaj jest watek na zagramanicznym forum: <a href="http://www.pcbanter.net/archive/index.php/t-908146.html" title="http://www.pcbanter.net/archive/index.php/t-908146.html" target="_blank">http://www.pcbanter.net/archive/index.php/t-908146.html</a> odnoscnie tego typu bledow.</p><p>poszukaj tez na stronach microsoftu. google to standard (o tym sie nie powinno nawet wspominac :) )&nbsp;</p>

• kromlech68 15.01.2007 21:55:59

<p><u>UphClean nie załatwia sprawy.</u></p><p>&nbsp;Poza tym zauwazyłem, że na drugim koncie w komputerze podczas zamykania systemu pojawia się dodatkowy komunikat: "Trwa wylogowywanie z sieci" jest to nowosc jakaś, nigdy tego nie było. Zwłaszcza, że komputer nie jest w sieci<u><br></u></p>

• kromlech68 20.01.2007 00:02:45

Pojawiło sie coś nowego. W Menedżerze zadań Windows zniknęły nazwy użytkowników danych procesów

• Żółty 20.01.2007 00:26:44

<P>Widok -&gt; Wybierz kolumny masz ustawione dobrze ??</P> <P>Jak tak to sprawdź stan usługi "Uslugi terminalowe"</P>

• kromlech68 20.01.2007 10:33:32

<p>Włączenie usługi terminalowej pomogło. Nie jestem w sieci i mam wyłączone wszystkie usługi z tym związane. Ot korzystam ze zwykłego kablowego dojścia.&nbsp;</p><p>Pozostał bład aplikacji userenv 1081</p><p>Mam wrażenie że system ma problemy z identyfikacją uzytkowników i przetwarzaniem danych z tym zwiazanych. Coś jakby "nie widział" w okreslonych sytuacjach z kim ma do czynienia. Lub "coś" pracuje na tym samym procesie co Windows NT I jest to cykliczne<br></p><p>Oj abym tylko wiedział w których bo rozszyfrowanie i identyfikacja błędu 1081 niewiele tu pomaga - jest zbyt ogólna<br></p><p>Zrobiłem też <b>gpupdate /force</b> ale też nic nie dało&nbsp;</p>

• kromlech68 25.01.2007 11:04:00

I co? Wpadł ktoś na jakis pomysł co do błędu aplikacji Userenv?<br>

kromlech68
Dodano:
14.01.2007 17:01:57
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1