Ponowna instalacja systemu Windows XP – czarna rozpacz.

ehhhh...
Brak mi słów i sił, a mianowicie postanowiłem sformatować dysk i ponownie zainstalować system Windows XP Pro. Na dysku stworzyłem partycję C i D, na C zainstalowałem Win. Kicha coś "dziwnie" się zainstalował, pełno błędów itd. Nie mogę z dysku pozbyć się trojanów. Teraz jestem moźe po 4 reinstalacji i jestem nie tyle zdenerwowany, co zmęczony tym. Po wylogowaniu uźutkownika zawsze pojawia się Zamykanie rundll32.dll i/lub explorer.exe, a później się zawiesza. Często równieź wyskakuje błąd (kiedy "normlanie" uda się wylogować), źe uźytkownicy, którzy nie mają hasła "mają je", a ci którzy mają w tym momencie "jest niepoprawne". Wiele aplikacji nie chce się zainstalować. Np. QuickTime, wywala błąd 160... (nie pamiętam) Avast ciągle wywala komunikat, o czymś, źe czas oczekiwania na połączenie internetowe upłynął i czy czekać dalej. System aktualnie jest na D:, a w dysku C: są następujące pliki i foldery:
windows
dinst.exe
drsmartload1.exe
ZAnim pojawi się okno ładowania systemu przez dosyć długi czas jest czarny ekran z "białym kursorkiem" (nie wiem jak się to nazywa)
Wszytsko się tnie. WMV. Ustawienia. Zawsze podczas włączania/zapisywania/wyłącza dane okno/ustawienia przechodzą w stan (nie odpowiada). Wywala jakieś błędy.
O co chodzi? Proszę. BŁagam. :cry: :cry: :cry:
Serio, mnie to juź naprawdę męczy.

Odpowiedzi: 9

man2015:
MOźesz lepiej wyjaśnić, o co chodzi z tym Sasserem? Skąd to ściągnąć, co to jest itd. Bardzo proszę.

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=15491
wojtt
Dodano
23.01.2006 23:05:51
MOźesz lepiej wyjaśnić, o co chodzi z tym Sasserem? Skąd to ściągnąć, co to jest itd. Bardzo proszę.
man2015
Dodano
23.01.2006 23:03:03
Odnośnie pierwszego screena, wyłączyć posłańca, start – uruchom – services.msc
Odnośnie drugiego, zainstalowac łatę na Sassera.
Bobi
Dodano
23.01.2006 22:14:35
Wywala mi komunikaty, abym wszedł na cleanthispc.com i przeskanowałem komputer. Poźyczyłem windowsa XP prof od znajomego i ten komunikat równieź się pojawia.
Jeden z nich dałem do złącznika.

Proszę pomóźcie. Jeźli trzeba, zadawajcie pytania. MOźe mam coś z dyskiem?
man2015
Dodano
23.01.2006 21:50:08
Mam rozumieć, źe zainfekowany zostałeś mimo tego, co polecił Ci zrobić EL NINO? Jakźesz to? Odpiąłeś kabel sieciowy?
Amon–Ra
Dodano
23.01.2006 11:43:07
EL NINO:
Wez chlopie nic nie podrzucaj, ale usun jeszcze raz partycje, zaloz od nowa i instaluj system. Z tym ze bez podpietego kabla sieciowego. Zainstalujesz, zalacz zapore systemowa lub zainstaluj jakis firewall i dopiero wtedy podepnij kabel. Pozniej łatki krytyczne lub SP2, jesli musisz sciagac i dopiero reszte oprogramowania.

Tak zrobiłem, nie wiem jak, ale jeden trojan wlazł i mam nadzieję, źe się go pozbyłem. (wlazłem w tryb awaryny znalazłem go i usunąłem). Nie wiem, co z tą partycją C: , ale utworzył się w niej pusty katalog WUTemp. Co do tego katalogu windows, jest w nim:
drsmartload.dat
winsysban.exe
winsysupd.exe
winsysupd1.dat
teller2.chk
Tylko i wyłącznie to jest. To wina tej partycji? A właściwie tego, co w niej jest? Moźe warto to usunąć?
man2015
Dodano
23.01.2006 11:16:19
EL NINO:
Wez chlopie nic nie podrzucaj, ale usun jeszcze raz partycje, zaloz od nowa i instaluj system. Z tym ze bez podpietego kabla sieciowego. Zainstalujesz, zalacz zapore systemowa lub zainstaluj jakis firewall i dopiero wtedy podepnij kabel. Pozniej łatki krytyczne lub SP2, jesli musisz sciagac i dopiero reszte oprogramowania.

Tak zrobiłem, nie wiem jak, ale jeden trojan wlazł i mam nadzieję, źe się go pozbyłem. (wlazłem w tryb awaryny znalazłem go i usunąłem). Nie wiem, co z tą partycją C: , ale utworzył się w niej pusty katalog WUTemp. Co do tego katalogu windows, jest w nim:
drsmartload.dat
winsysban.exe
winsysupd.exe
winsysupd1.dat
teller2.chk
Tylko i wyłącznie to jest. To wina tej partycji? A właściwie tego, co w niej jest? Moźe warto to usunąć?
man2015
Dodano
23.01.2006 11:16:19
EL NINO
Dodano
23.01.2006 00:44:57
w84u
Dodano
22.01.2006 23:22:21
man2015
Dodano:
22.01.2006 22:01:23
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1