Ponowna aktywacja?

Witam

Mam taki problem: Mam xp home od jakiegos czasu (orginal oczywiscie, wersja BOX)... Po sciagnieciu i zainstalowaniu wszystkich aktualizacji wszystko ladnie chodzilo... Dzis jednak bylem zmuszony do ponownego uruchomienia systemu... Teraz przy wlaczaniu pojawia sie komunikat: "Zanim mozna bedzie wykonac logowanie, ta kopia systemu Windows musi byc aktywowana w firmie Microsoft. Czy chcesz teraz aktywowac system Windows?" (niemniejednak system byl aktywowany telefonicznie), po kliknieciu na TAK pojawia sie okienko (takie jak w przypadku aktywowania) i jest napis: "Aktywacja systemu Windows jest juz ukonczona. Kliknij OK, aby zakonczyc". Po kliknieciu OK cofa mnie do mometu wybrania uzytkownika i tak jest w kolko...
Niewiem co mam zrobic a format raczej odpada bo mam tam potrzebne mi dane... Prosze o pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 8

"Nagle trzy osoby maja problem z aktywacja i to jeszcze z jednym postem. Oj Chyba IP trza sprawdzic "

buehehehehe no naprawde mnie rozbawiłeś ;)

Wracając do problemu. Zadzwoniłem na infolinie, miła pani podała mi kod aktywacyjny i wszystko gra. Nawet wypełniłem ankiete na temat sprawności aktywacji ;D
Pani mnie tak namawiała, ze nie mogłem się jej oprzec ;)
Szczerze przyznam, źe byłem bardzo mile zaskoczony =]

Jeszcze apropo IP: mam neostrade ;)
mrova
Dodano
05.03.2005 12:08:26
"Nagle trzy osoby maja problem z aktywacja i to jeszcze z jednym postem. Oj Chyba IP trza sprawdzic "

buehehehehe no naprawde mnie rozbawiłeś ;)

Wracając do problemu. Zadzwoniłem na infolinie, miła pani podała mi kod aktywacyjny i wszystko gra. Nawet wypełniłem ankiete na temat sprawności aktywacji ;D
Pani mnie tak namawiała, ze nie mogłem się jej oprzec ;)
Szczerze przyznam, źe byłem bardzo mile zaskoczony =]

Jeszcze apropo IP: mam neostrade ;)
mrova
Dodano
05.03.2005 12:08:26
Udalo mi sie dostac do systemu przez tryb awaryjny i zabezpieczyc dane... teraz format...

Pozdrawiam
Gerdus
Dodano
05.03.2005 11:51:59
prosze bardzo, mozna sprawdzac, mam legalna i zarejestrowana kopie xp home, tylko niech ktos powie co sie dzieje bo dziwne zjawisko i wcale nieporzadane biorac pod uwage czestosliwosc formataowania dysku ( 12 letni brat)
slider81
Dodano
05.03.2005 11:21:57
Niema problemu IP mozesz sprawdzac ;) napewno nie pojawi sie moje w tamtych dwuch... Niewiesz co mozna zrobic zebym chociaz mogl do systemu wejsc? Prosze o pomoc

Pozdrawiam
Gerdus
Dodano
05.03.2005 10:25:45
Haha dobre :lol: :lol:
Nagle trzy osoby maja problem z aktywacja i to jeszcze z jednym postem. Oj Chyba IP trza sprawdzic :P
kietek
Dodano
05.03.2005 10:06:49
ja od pewnego czasu równieź jestem szczęśliwym (?) posiadaczem oryginalnego systemu windows w wersjach home oraz professional. Dzisiaj nadeszła własnie pora by przeinstalować poczciwego professionala. Niestety podobnie jak przedmówcy pojawia się ten sam problem: nie mogę aktywować systemu online.
Aktywacja (równieź oryginalnego) Office 2003 professional przebiegła bezproblemowo.
Czyźby nadeszła era dzwonienia? ;\
mrova
Dodano
05.03.2005 03:03:05
no coz nie wnikam ile osob uzywa legalnego xp ale mam pytanie do tych ktorzy maja legala...
sformatowalem dysk, wszystko cacy pieknie tak jak zawsze, z tej samej cd co zawsze itd. i sie systemik ladnie zainstalowal, jako ze nieprzeprowadzam aktywacji odrazu a dopiero po instalacji avira i fw. myslalem ze wszystko OK ale sie odrobine zdziwilem bo wyskoczyl mi komunikat ze zly numer ble ble i kapa niedalo sie aktywowac systemu, tylko telefonicznie. slyszalem ze MS ma zamiar zablokowac aktywacje przez internet ale chyba troche za wczesnie na to, pojawil sie moze komus ten sam problem ??
slider81
Dodano
05.03.2005 02:23:58
Gerdus
Dodano:
04.03.2005 22:52:51
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1