Pomozcie przy wyborze procesora

Mam troche kasy i chcialbym sobie wymienic procesor(wiem ze razem z plyta glowna i chlodzeniem), tylko mam problem z producentem. Blakam sie pomiedzy Athlonem 3200 400MHz, Athlonem 64 3000+, a Intelem Pentiumem 4 3,2 GHz.Ten komputer mialby byc wykorzystywany do gier, i innych takich zabaw, jesli to pomoze. Z gory dzieki

Odpowiedzi: 3

Bazujac na wlasnym doswiadczeniu proponuje plyte Asus P4C800–E Deluxe plus procesor Intel P4 3,2 GHz Prescot. Do tego dobre i wydajne pamieci DDR i masz wszystko co potrzeba do pelni szczescia. Sam pracuje od ponad 6 miesiecy na takiej konfiguracji i nie ma z nia najmniejszych problemow, o stabilnosci jaka daja plyty Asusa nie wspominajac. Zadnych blue screnow i bledow stop w windowsie i automatyczna konfiguracja sprzetu w linuxie. Naprawde polecam.
Mariusz(Mario)
Dodano
30.10.2004 16:47:13
Wszystkie dobre, ale bardziej przyszłościowy wydaje mi się Athlon 64 3000+.

Wrzuć kaźdy procesor do gogli i poczytaj recenzje i specyfikacje.

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
JNJN
Dodano
30.10.2004 13:00:31
Na pewno nie Athlon 64 , a to z dóch powodów na dizś aktualnych:
Prak sterowników w pełni sprawnych dla obsługi grafiki i brak systemy/aplikacje, które mogą w domu tę 64–bitowość wykorzystać.
Jednak, jeźlei masz zamiar się na dłuźszy czas zatrzymać na okreslonej konfiguracji sprzetowej to......... powyźsze zastrzeźenia za paręm iesięcy staną się nieaktualne.
Zaś między AMD, a Intelem jest tylko jedna kwestia – na Intelu dobre pamięci pracują na maksymalnych "obrotach", zaś takie ustawienia przy AMD juź moga problemy powodować – nie iwem jak jest z nowymi chipsetami – moźe ten problem juź zostął rozwiązany.
I jeszcze kwestia dualu – przy AMD zysk jest mniejszy niź przy Intelu.
W symie – chyba z przyczyn ekonomicznych jednak bym AMD wybierał, bo poza kwestią pamięci nic innego za minus oceniane być nie moze.
Rebe
Dodano
30.10.2004 12:59:58
Slither
Dodano:
30.10.2004 12:46:07
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1