Pomozcie....
Dzis dostałem zamówioną myszkę (logitech mini optical mouse)... Po rozpakowaniu podpiąłem końcówkę do USB wyłączam komputer, uruchamiam ponownie coś mi zaczęło brzydko pachnieć... więc wyłączyłem go na troszę i spowrotem włączyłem... podpięta myszka mi nie działa (zaintalowałem sterowniki) myszka stała się trochę ciepła (nie wiem czy to naturalne u optyków bo mam taką pierwszy raz) od samego początku się nie świeciła... Ok kliknąłem na "Mój Komputer" i zauwaźyłem, źe mi nie wykrywa jednego cd–romu, i daemona... wie ktoś co się mogło stać ? odkręciłem obudowę i w środku czuć zapach jak by się coś spaliło... ale nie wiem co... od myszki teź dziwnie czuć. :(
Odpowiedzi: 13
a istnieje takie cos ze myszke z koncowka do usb moglbym podlaczyc do ps2 ? I czy jak mam zrabane usb to ile bedzie mnie kosztowalo nowe ?
propl:
wejscie od myszki mam na usb wiec nie wiem co mi da to ze zmienie sobie to na ps2 :O nie wiem jestem troszke tempy :P ale bardziej by sie przydalo cos co zmienia ps2 na usb :>
Moźe po to, źeby pod USB podpiąć starą mysz :?: i sprawdzić port... (chyba źe starą teź masz na USB) :?
wejscie od myszki mam na usb wiec nie wiem co mi da to ze zmienie sobie to na ps2 :O nie wiem jestem troszke tempy :P ale bardziej by sie przydalo cos co zmienia ps2 na usb :>
No zmienia wejscie z USB na PS2 :D Hymm a co to teko cd'eka to moze jakies napiecie poszlo po obudowie i go spalilo :?: Ale jest to malo prawdopodobne bo reszta kompa chodzi. Ale z 2 strony podłaczenie myszy moze uszkodzic kompa :?: To nonsens
myszka na kabelek ze stara myszka tez mi cd rom nie dziala. A co to jest ta przelotka? ^^
myszka na kabelek ze stara myszka tez mi cd rom nie dziala. A co to jest ta przelotka? ^^
A myszka na bateryjki :?: czy na kabelek :?: . A co do cd–romu to podepnij stara myszke i zobacz czy cd odpala. Moze to glupie ale cd rom morze sie czepiac myszki. Albo wejscie USB Ci padlo kup przelotke i zobacz na innym wejsciu.
Sprawdz jeszcze CDROM u jakiegos kumpla.
Dziwi mnie to ze nagrywarka dziala a cd rom nie :/ a z plyta nic sie nie stalo.
W zasadzie myszka nie dziala wiec gwarancja ja obemuje.
Pytanie czy to byla wina myszki Czy Twojego kompa(zasilacza). Sprawdzales plyte i zasilacz? CDROM ruszyl?
Pytanie czy to byla wina myszki Czy Twojego kompa(zasilacza). Sprawdzales plyte i zasilacz? CDROM ruszyl?
ok dzieki za odpowiedz :) No to ladnie myszka pierwszy dzien i juz do wyzucenia... reklamacja to obejmuje ? bo to raczej nie mogla byc moja wina. tylko podpialem myszke?
ok dzieki za odpowiedz :) No to ladnie myszka pierwszy dzien i juz do wyzucenia... reklamacja to obejmuje ? bo to raczej nie mogla byc moja wina. tylko podpialem myszke?
Myszka nie powinna byc ciepla...prawdopodobnie nic z niej nie bedzie, mozesz sprawdzic jeszcze u kumpla jakiegos ale watpie ze bedzie chodzic.
Dziwny zapach to tez nie pozadane zjawisko, zobacz czy na plycie nic nie jest zdymione (wybrzuszone kondensatory), sprawdz tez zasilacz. Przepnij CDROM na inna tasme i sprawdz czy wykrywa
Dziwny zapach to tez nie pozadane zjawisko, zobacz czy na plycie nic nie jest zdymione (wybrzuszone kondensatory), sprawdz tez zasilacz. Przepnij CDROM na inna tasme i sprawdz czy wykrywa
Strona 1 / 1