pomocy!!!mam problem z wgraniem windowsa,a wygląda on tak
odebrałem kompa z serwisu,gdzie wrzucili mi nowy dysk(stary umarł)dvd i RAM-y,wgrali mi tez jakiś windows xp PRO,wszystko działało jak powinno,nastepnie po jakims czasie(nie wiem czy to ma jakies znaczenie) zmieniłem karte graf. z radeona na gf6600gt i zasilacz i dalej wszystko działało.Przez 31 dni nie aktywowałem windowsa(zresztą jak bez kodu)i juz straciłem mozliwość wchodzenia do systemu,więc co i tak zamierzałem zrobic postanowiłem wgrac swojego windowsa xp no więc wszedłem do biosa przestawiłem w boot device na pierwsze miejsce cd/dvd a na drugie IDE,włożyłem płyte z xpekiem i wybrałem save and exit,komp sie zrestartował,na pierwszym ekranie dałem F11 i wybrałem uruchom z cd/dvd i tu pojawia sie problem,normalnie powinno mi odpalic kompa z płyty a tymczasem wchodzi sobie jak gdyby nigdy nic do tego starego systemu!!!Co mam z tym zrobić???? pomocy,aha typ biosa to K7VT4A pro BIOS P1.10
Odpowiedzi: 8
Teoretycznie powienien zacząć się instalować. Wina ? Napędu CD / DVD.
ale ten OEM powinien się zacząć instalowac czy nie? późniejsza aktywacja mnie nie interesuje,chodzi mi o to czy mój problem to wina windowsa czy czegoś innego np BIOSA?z góry dzięki
Primo: [b]Pułkownik [/b]wie co mówi, skoro system nie reaguje na instalator w napędzie.
Secundo: [quote=pobandzie]płytę mam orginalną jeszcze z poprzedniego kompa[/quote][quote=pobandzie]OEM[/quote]Skoro masz OEM, to zapomnij o aktywowaniu go na innym komputerze.
OEM
Ten sam problem co u mnie.. Więc OEM czy BOX nie ma tu (chyba) nic do rzeczy.
OEM
płytę mam orginalną jeszcze z poprzedniego kompa
-
[quote=pobandzie]płytę mam orginalną jeszcze z poprzedniego kompa[/quote]OEM czy BOX?
A skąd masz płytę Windows'a. Bo wygląda to jakby była uszkodzona.