pomocy!!co to moźe być ?
ściągam plik z emule a koleś takie coś mi pisze :
Albertina is an agent from PeerFactor, she advises you to stop your eMule !
co to ma znaczyć??
Albertina is an agent from PeerFactor, she advises you to stop your eMule !
co to ma znaczyć??
Odpowiedzi: 20
Yoda niech sie slowek nie czepia kurna :wink: .
EL NINO:
W modemie rowniez nic nie jest zapisywane.
Jest. Duźo rzeczy. Numer seryjny na przykład. Model. W porządnych modemach nawet więcej duźo jest.
Pozdrawiam.
Racja – wydaje Ci sie. W modemie rowniez nic nie jest zapisywane.
w modemie internetowym są zapisywane róźne róźności z numerami IP z którymi się łączyłeś włącznie. dlatego wielce prawdopodobnym jest źe jest teź regulowana komunikacja na określonych portach. stąd moźliwość zmiany portów spowoduje "zmylenie" modemu. tak mi się przynajmniej wydaje :)
Co mi daje link, skoro nie moge doczekac sie wyjasnienia ? Daimos, co z tym wszystkim ma wspolnego zmiana portow ? Co da zmiana portow ? To ze nic to wiem, ale moze sa jakies nowe tryndy ? :wink: :PDaimos:
obiecałem link to daje
P.S. andi, nie flooduj prosze. Tu sie nie zamyka tematow tylko dlatego, ze ktos cos juz wie.
dobra juź wszystko wiem, prosze admina o zamkniecie tematu :]
pozdrawiam :]
pozdrawiam :]
Daimos:
jeźeli ma net dajmy na to przez "Aster" to firma antypiracka moźe poprosić o zablokowanie tych portów :)
większość antypiratów hamuje tak gnutelle :evil:
Równie dobrze sąsiad mógłby ciebie poprosić o "zablokowanie" wejscia dla Twoich znajomych bo mu się oni nie podobają.
W Polsce jest tak źe póki nie jest prowadzona konkretna sprawa w kwestii przekroczenia prawa to źadna firma z zewnątrz nie ma nic do gadania. Jeśli zwróci się do Prokuratury, a ta rozpocznie postępowanie, to sama zwróci się do odpowiedniego dostawcy netu o dane.
dobra temat moźna zamknąć bo juź sprawa została rozwiązana :]
obiecałem link to daje
http://kinet6.am.gdynia.pl/~adagot/p2p/prawo.htm
http://kinet6.am.gdynia.pl/~adagot/p2p/prawo.htm
andi18 – a jakie to ma znaczenie jeźlei "Linuksa ściągasz" ?
PS.
Chodza słuchy, źe istnieją dystrybucje płatne, a i uźywanie p2p do ściągania Linuksa, gdy ftp–ów z nimi pełno, a i gwarancja tego źe ściąga się to co chce pełna, jakoś mi trochę alogicznym wygląda, ale to juź nie mój ból.
PS.
Chodza słuchy, źe istnieją dystrybucje płatne, a i uźywanie p2p do ściągania Linuksa, gdy ftp–ów z nimi pełno, a i gwarancja tego źe ściąga się to co chce pełna, jakoś mi trochę alogicznym wygląda, ale to juź nie mój ból.
andi18:
ja mam neostrade, to dobrze w tym wypadku czy źle??
EL NINO:
Jeszcze raz zapytam:
co maja wspolnego porty na kompie andiego z portami na serwerze ?
Nazwę i "numerki" ..... chyba(?)
Jeszcze raz zapytam:Daimos:
provider moźe zablokować ci ruch sieciowy przez modem. i wtedy jesteś udupiony. moźe teź zablokować moźliwość dostępu do niektórych witryn. odcięcie cie od źródeł pirackich plików jest w jego interesie gdyź to provider odpowiada za to co ty robisz w internecie. poszukam tego artykułu gdzie to wszystko było, choć go czytałem wieki temu :wink:
co maja wspolnego porty na kompie andiego z portami na serwerze ?
ja mam neostrade, to dobrze w tym wypadku czy źle??
EL NINO:
Dalej nie rozumiem. Co maja porty na komputerze w tym wypadku andiego, z portami na serwerze providera ?Daimos:
jeźeli ma net dajmy na to przez "Aster" to firma antypiracka moźe poprosić o zablokowanie tych portów :)
provider moźe zablokować ci ruch sieciowy przez modem. i wtedy jesteś udupiony. moźe teź zablokować moźliwość dostępu do niektórych witryn. odcięcie cie od źródeł pirackich plików jest w jego interesie gdyź to provider odpowiada za to co ty robisz w internecie. poszukam tego artykułu gdzie to wszystko było, choć go czytałem wieki temu :wink:
Dalej nie rozumiem. Co maja porty na komputerze w tym wypadku andiego, z portami na serwerze providera ?Daimos:
dobra dziekuje wam serdecznie za pomoc,szczególnie tobie el–nino , dzieki tobie juź wiem źe nic mi sie niestanie i sie uspokoiłem, na początku bardzo sie bałem , jak sciągne to wam powiem czy to to co chciałem czy nie :]
[quote="EL NINO"]
A coz to mialoby zmienic ?Daimos:
najrozsądniej były by zmienić porty przez które komunikuje się Emule.
A coz to mialoby zmienic ?Daimos:
najrozsądniej były by zmienić porty przez które komunikuje się Emule.
andi, a skad mi wiedziec co Ty ciagniesz ? Sciagniesz to sie przekonasz :wink: .
jeźeli będzie fałszywy to zrób światu przysługe i daj mu kommenta z oceną "fake"