pomocy

wyskakuje mi brak pliku NTRL co robić proszęo szybką odpowiedz DZIĘKI

Odpowiedzi: 6

A mnie kusi, żeby zamknąć już ten wątek. [b]Thedark[/b] nie umiesz czytać ze zrozumieniem, zatem nie umiesz nawet przepisać poprawnie nazwy pliku składającej się z zaledwie 5(!) liter :rolleyes:, nie umiesz dostosować się do minimalnych zaleceń, jakie Ci się sugeruje i nie chce Ci się nic z tym zrobić. :-" prócz sarkastycznego cytatu i kwaśnej podzięki. Regulamin... jaki regulamin? Po co to komu, skoro Ty masz PROBLEM - to niech nasze etatowe wróżki już wywróżą, co się u Ciebie w kompie dzieje... Czy jestem zbyt uszczypliwy? Przepraszam, ale nie jest mi z tego powodu przykro. Ciekaw jestem, czy zerknąłeś choć raz w moją sygnaturkę i zastanowiłeś się nad jej sensem. Wątpię w to bardzo. Koniec pieśni, panowie.
XanTyp
Dodano
15.09.2009 07:48:14
[b]Razorek[/b] czy nie uważasz że powielanie tematów nie jest niczym dobrym. W regulaminie na tym forum jest napisane jak byk * Tworząc nowe wątki staraj się umieszczać je w odpowiednich działach, posiłkując się przy tym ich opisami. [b] * Nazwa tematu powinna być konkretna i streszczać dalsze treści.[/b] * Nie powielaj identycznych tematów w różnych sekcjach. [b] * Pytania formułuj zrozumiale, rzeczowo i konkretnie, wystrzegając się ogólników i słowotoku.[/b] * Nie wysyłaj identycznych wiadomości jedna pod drugą (flooding) * Nie umieszczaj treści reklamowych na forum (spam) [b] * Przed zadaniem pytania sprawdź najpierw czy odpowiedź w podobnej sprawie nie została już udzielona wcześniej (użyj wyszukiwarki), zapoznaj się z treścią tematów przyklejonych, FAQ.[/b] * Jeżeli masz problem z nielegalnie zdobytą grą/programem nie staraj się uzyskać pomocy na forum. Nie popieramy piractwa, kierujemy się zasadą „ Ukradłeś, martw się sam” * Łączna, dopuszczalna „waga” grafiki umieszczonej w podpisie to 15KB w rozdz. max 450x100, awatar 12KB 150x150 Tak więc widzę że użytkownik [b]thedark[/b] nie zadał sobie trudu i nie poszukał odpowiedzi na swoje pytanie.
pulkownik
Dodano
14.09.2009 17:56:34
No koledzy rzeczywiście Ci pomogli. Plik którego brakuje jest jednym z plików potrzebnych przy rozruchu. Przyczyny komunikatu jaki podałeś mogą być dwie: Albo brak fizyczny tego pliku na dysku, albo błędna konfiguracja BIOSu. Podejrzewam że córka w BIOS nie ingerowała więc plik "zniknął" z dysku. I teraz jest kolejne rozdwojenie toku rozumowania: jeśli system się uruchamia to wystarczy podrzucić plik z płyty instalacyjnej jeżeli nie nie to znów mamy dwie opcje: wkładamy płytę instalacyjną do napędu i nic nie naciskamy kiedy "dowolny klawisz spowoduje rozruch z CD...." wtedy jeżeli system jest nie uszkodzony to się powinien uruchomić (a jak się uruchomi to postępujemy jak opisałem wyżej) Jeżeli się system nie uruchomi to brak wspomnianego pliku jest tylko wierzchołkiem góry lodowej...szykuje się przeinstalowanie systemu... P. s. Nie pamiętam jednak lokalizacji na dysku gdzie te pliki należy podrzucić (może ktoś coś podpowie), ale coś mi podpowiada że bezpośrednio na partycję systemową. Plik ten ma własność "ukryty" dlatego go nie widać... //edit: Jeszcze się w Xan'a pobawię: ten tytuł mało opisuje Twój problem, co w konsekwencji może nie przywiązywać uwagi przeglądający do Twojego wątku...:mryellow:
Razorek
Dodano
13.09.2009 00:47:58
[b]tehdark[/b] proponuje abyś odpowiedział na pytania które napisał [b]XanTyp[/b], po drugie to zmień tytuł wątku a po trzecie to http://www.google.pl
pulkownik
Dodano
12.09.2009 22:26:12
  • thedark 12.09.2009 22:35:16

[quote=pulkownik][b]tehdark[/b] proponuje abyś odpowiedział na pytania które napisał [b]XanTyp[/b], po drugie to zmień tytuł wątku a po trzecie to http://www.google.pl[/quote] dzieki za pomoc

córka robiła porządek na dysku C i chyba coś przypadkiem usuneła nie wiem co robić
thedark
Dodano
12.09.2009 22:01:39
  • Ucho 13.09.2009 03:28:37

[quote=thedark]córka robiła porządek na dysku C i chyba coś przypadkiem usuneła nie wiem co robić[/quote] Odtwórz plik ntldr z płyty instalacyjnej WinXP poleceniem expand. Musisz zmienić kolejność botowania na napęd CD, odpalić kompa z płyty instalacyjnej i przejść do etapu naprawy systemu z konsoli odzyskiwania (przez literkę R). Potem wklepiesz: expand X:\i386\ntldr C:\ gdzie X jest literą Twego napędu CD. Jeżeli potem okaże się, że jest tak, jak "kracze" :lol: [b]Razorek[/b] to podobnie postąpisz z innymi brakującymi plikami systemowymi. Pamiętaj tylko, że pliki bibliotek *.dll na instalce mają rozszerzenie *.dl_ i taką nazwę pliku wklepujesz. Zwróć uwagę również na katalog docelowy. Wyświetla go komunikat.

Gdzie wyskakuje? Z jakiego powodu? Co ostatnio instalowałeś? Co usuwałeś? Zmieniałeś coś w systemie? Skąd u licha mamy wiedzieć, czemu wyskakuje ci jakiś błąd?
XanTyp
Dodano
12.09.2009 21:46:01
thedark
Dodano:
12.09.2009 20:59:29
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1