POMOCY!!!
Mam GeForce 6800 ,512ddr ,AMD Sepron 3000+ , i płyte gówna Nforca i mam XP Professional.Od kupna nie moge właczyc zadnej lepszej gry bez jakiegos błedu pamieci czy czegos innego , kumpel mowi ze to dlatego ze sprzet jest za nowy i jest z nim problem.
PLZ Pomoźcie!!
PLZ Pomoźcie!!
Odpowiedzi: 15
eh kolejna osoba biorąca zasilacz po mocy :/
I jaki ci wsadzili ? Codegena? Megabajta? czy moze Tracera? albo inny no–name
Jeśli trafiłem i masz któryś z nich to przygotuj sie na niemiłą prawde, twoj zasilacz ma 250W
(300 w najlepszej opcji), mimo ze naklejka jest 450
W tym momencie ja stawiam na zasilacz, ta grafika ktora masz to bydle ona potrzebuje naprawde mocnego kopa a twoj zasilacz moze sobie nie radzic z tym.
Chieftec, Enlight, Antec, w ostatecznosci ModeCom. To są zasilacze a nie te któte tam zostały wymienione. Taki chieftec 360W moze dawac nawet 400W wiec sam widzisz.
Sprawdz napięcia w BIOS'ie i wszystko bedziesz wiedział albo speed fanem.
PS. sp2 powinno sie nazywać bugami a nie łatkami, sp1 jest juz stabilniejsze i bardziej dopracowane
I jaki ci wsadzili ? Codegena? Megabajta? czy moze Tracera? albo inny no–name
Jeśli trafiłem i masz któryś z nich to przygotuj sie na niemiłą prawde, twoj zasilacz ma 250W
(300 w najlepszej opcji), mimo ze naklejka jest 450
W tym momencie ja stawiam na zasilacz, ta grafika ktora masz to bydle ona potrzebuje naprawde mocnego kopa a twoj zasilacz moze sobie nie radzic z tym.
Chieftec, Enlight, Antec, w ostatecznosci ModeCom. To są zasilacze a nie te któte tam zostały wymienione. Taki chieftec 360W moze dawac nawet 400W wiec sam widzisz.
Sprawdz napięcia w BIOS'ie i wszystko bedziesz wiedział albo speed fanem.
PS. sp2 powinno sie nazywać bugami a nie łatkami, sp1 jest juz stabilniejsze i bardziej dopracowane
zasilacz mam 450v wiec raczej watpie ze za maly ale dzisaj jeszcze zainstaluje homde edition z SP2 i zobacze wtedy
Na twoim miejscu wziąłbym jutro kompa pod pachę i skoczył się do tego sklepu. Kaź im wymienić na miejscu pamięć, grafikę (nawet jak nie będą mieli takiej samej akurat na stanie, weź inną i potestuj, zmień teź zasilacz, moźe daje za małe napięcie.
Pokaź im na miejscu co się dzieje, bo jest to napewno problem sprzętowy. Niestety nawet jak się kupuje nowe rzeczy to moźna trafić na wadliwe sztuki. Shit happens.
Pokaź im na miejscu co się dzieje, bo jest to napewno problem sprzętowy. Niestety nawet jak się kupuje nowe rzeczy to moźna trafić na wadliwe sztuki. Shit happens.
Czy nikt mi nie pomoze???
Od 4 dni mam kompa za ponad 5tys a nawet nie moge sobie na nim pograc w lepsza giere??Mam najnowsze stery a wawal mnie z kazdej gry co potrzebuje jakies grafy.Ale nie niebieskim ekranem tylko błedem gry(np UT2004 chciarz mam najnowszys patch) stery do mojego geforca 6800 mam najnowsze
ramy sa kingstona
Jak cos nie tak bende musiał odac kompa do serwisu na swieta –A tego niechce!!!!PLZ HELP
Od 4 dni mam kompa za ponad 5tys a nawet nie moge sobie na nim pograc w lepsza giere??Mam najnowsze stery a wawal mnie z kazdej gry co potrzebuje jakies grafy.Ale nie niebieskim ekranem tylko błedem gry(np UT2004 chciarz mam najnowszys patch) stery do mojego geforca 6800 mam najnowsze
ramy sa kingstona
Jak cos nie tak bende musiał odac kompa do serwisu na swieta –A tego niechce!!!!PLZ HELP
OK juz nie moge co chwile wywala mi albo
0x0000008a
0x00000024
0x0000000A
Do cholery co mam robic do tego błedy z gierkami
Zrobiłem test 3dmarka i wychodzi mi w gównych granicach od 800–1200 czyli grafa jakos działa mam AIDE i nic mi nie mowi a moze nie potrafie jej uzywac?Mam od 4 dni kompa a bardziej mnie denrwuje niz stary.Chyba przeinstaluje sobie system na win98 bo ten XP profesional mnie juz ostro wku***a :!: :x
0x0000008a
0x00000024
0x0000000A
Do cholery co mam robic do tego błedy z gierkami
Zrobiłem test 3dmarka i wychodzi mi w gównych granicach od 800–1200 czyli grafa jakos działa mam AIDE i nic mi nie mowi a moze nie potrafie jej uzywac?Mam od 4 dni kompa a bardziej mnie denrwuje niz stary.Chyba przeinstaluje sobie system na win98 bo ten XP profesional mnie juz ostro wku***a :!: :x
1. 0x0000008e – raptem 44 tematy do przejrzenia.
2. Tak – nie tylko warto, ale nawet się powinno.
2. Tak – nie tylko warto, ale nawet się powinno.
Ta przy graniu a teraz bez grania wyskakuje mi bład 0x0000008e!!!!!PLZ HELP i czy warto servie packa 2 sciagac jak mam professionala?
ej jak kodek ac 97 moze wywalac bonki bez tego poprostu nie bedzie ani grac ani huczec ale gry powinny ruszyc ino cicho hyhy jesli cos sie sypie to jestem za sterami ewentualnie directem najprosciej srawdzic aidą 32 coby sie memtestem nie bawic , memtest niech bedzie jako narzedzie ostateczne
poszukaj w sieci program aida32 wchodzisz w testy zapis i odczyt z pamięci jesli bedzie cosik z kosciami napewno bedą dzkie odczyty jesli test wyjdzie kilka razy tak samo to nie pamięc sie sypie
na moje to nie jest pamięc bo te błędy wywala tylko jak chcesz odpalic gre?
poszukaj w sieci program aida32 wchodzisz w testy zapis i odczyt z pamięci jesli bedzie cosik z kosciami napewno bedą dzkie odczyty jesli test wyjdzie kilka razy tak samo to nie pamięc sie sypie
na moje to nie jest pamięc bo te błędy wywala tylko jak chcesz odpalic gre?
To jest pełna sygnatura błędu ?
Co do MemTest86 to co sciągnełeś wyszukaj tam install.bat albo podobnie ( nie pamiętam juz bo dawno nie robiłem flop boot`a MT86 ).
Uruchom tego *.bat ( sformatowana dyskietaka w napędzie ) i stworzy Tobie teraz dopiero "tester".
W BIOS ustawiasz pierwszy napęd na FDD, zapodajesz dyskietkę i wykonujesz pare loop`ów ( pętli sprawdzania ) nic nie zmieniaj w programie.
Program sam się uruchomi z dyskietki.
Moźesz ewentualnie ustawic na 12 testów ale IMO nie ma to sensu jeśli nie OC.
Co do MemTest86 to co sciągnełeś wyszukaj tam install.bat albo podobnie ( nie pamiętam juz bo dawno nie robiłem flop boot`a MT86 ).
Uruchom tego *.bat ( sformatowana dyskietaka w napędzie ) i stworzy Tobie teraz dopiero "tester".
W BIOS ustawiasz pierwszy napęd na FDD, zapodajesz dyskietkę i wykonujesz pare loop`ów ( pętli sprawdzania ) nic nie zmieniaj w programie.
Program sam się uruchomi z dyskietki.
Moźesz ewentualnie ustawic na 12 testów ale IMO nie ma to sensu jeśli nie OC.
Sformatuj ja tworzac dysk startowy MS DOS
"0x0000000A" do szukajki i lekturka
"0x0000000A" do szukajki i lekturka
oto sygnatura : 0x0000000A(0x00000017,0x00000002,0x00000000,0x80aEBA3A)
Mam najnowsze stery do Realtek ze strony producenta.
I jak sie uruchami tego Memtest86???Bo władam dyskiete i zapisuje pliki a puzniej mi pisze jak chce wejsc ze trzeba ja sformatować win
Mam najnowsze stery do Realtek ze strony producenta.
I jak sie uruchami tego Memtest86???Bo władam dyskiete i zapisuje pliki a puzniej mi pisze jak chce wejsc ze trzeba ja sformatować win
Spisz dokladna sygnature tego STOPa bo tyle nam nic nie mowi
Wywal i zainstaluj nowsze sterowniki do AC'97
Wywal i zainstaluj nowsze sterowniki do AC'97
Własnie albo Sys sie wywala albo cos takiego (0x0000...) mam jeszcze do tego Realtek AC'97 i chyba on tez jest walniety.PLZ HELP
jak moze byc za nowy sprzęt... chciałbym miec takie problemy 8) wina albo lezy po stronie directa albo to wina sterów gdyby to był apamięc to sys by sie sypał na początek zainstaluj directa
Jakie dokładnie występują błędy?
Sterowniki do wszystkiego zainstalowane (szczególnie do mobo), spróbuj nowszych wersji.
Przetestuj programem memtest86 pamięci, moźe są walnięte.
Sterowniki do wszystkiego zainstalowane (szczególnie do mobo), spróbuj nowszych wersji.
Przetestuj programem memtest86 pamięci, moźe są walnięte.
Strona 1 / 1