Pomocy

Witam. Mam sytem XP i podlaczylem do mojego kompa jako slave drugi dysk podzilony na dwie partycje tez z xp'kiem i gdy chce przejrzec zawartosc tego drugiego dysku wyskakuje okienko |" Dysk nie ejst sformatowany czy sformatować teraz" i widnieje jako jeden dysk a nie jako dwie partycje..a mam tam waźne dane a ze xp'ek zapiczył pada to nie moge inaczej zgrac jak poprzez podlaczenia do innego kompa. Pomocy!

Odpowiedzi: 6

Ok dzieki wielkie udalo mi sie przywrocic ta jedn partyche..ale druga pusta ehh;(
stifii
Dodano
02.11.2005 23:00:40
stifii:
A jak mam to zrobic??:( Bo zielony jestem w obsludze tego programiku;(

Hmm i zauwazylem ze moge tylko prezgladac jedna partcje z tego dysku a drugiej nie widac wcale:(

Zrób tak
Opalasz programik pod Windowsem. Wybierasz dysk. Wybierasz "Analyse" (domyślna) i enter. Potem "Proceed" . Po zakończeniu szukania oglądasz listę odnalezionych partycji. po wybraniu partycji, wciskając literkę P sprawdzasz czy plik są widoczne. Jeźeli lista partycji odpowiada temu co ma być to dajesz enter i w następnym okienku "Write". Potem sprawdzasz czy partycje są poprawnie rozpoznane przez Windows (ewentualnie restart).
Żółty
Dodano
02.11.2005 17:23:22
A jak mam to zrobic??:( Bo zielony jestem w obsludze tego programiku;(

Hmm i zauwazylem ze moge tylko prezgladac jedna partcje z tego dysku a drugiej nie widac wcale:(
stifii
Dodano
02.11.2005 17:01:02
stifii:
A wiec sciagnalem ten testdisk i mam pytanie..pokazuje mi wszytskie pliki nic nie zapsiwyalem jak do tej pory..ale czy ejs jakas mozliwosc zgrywania w tym programie na inny dysk??

Nie, nie da się zpisywac plików – ten programik ma za zadanie przebudować tablicę partycji i zapisać ją na nowo. Skoro odnalazł wszystkie partycje poprawnie to zapisz tą tablicę partycji. Po tej operacji jest duźa szansa, źe Windows odzyska dostep do tychźe partycji i dane będą uratowane.
Żółty
Dodano
02.11.2005 16:55:48
A wiec sciagnalem ten testdisk i mam pytanie..pokazuje mi wszytskie pliki nic nie zapsiwyalem jak do tej pory..ale czy ejs jakas mozliwosc zgrywania w tym programie na inny dysk??
stifii
Dodano
02.11.2005 16:45:11
Spróbuj dwie rzeczy;
Pierwsza – zostaw podłączony tylko ten felerny dysk, odpal komputer z dyskietki startowej Windowsa 98 i wydaj polecenie fdisk /mbr
Druga – jak pierwsza nic nie da to ściągnij sobie programik teskdisk i nim spróbuj przelecieć się po tym felernym dysku – tylko uwaźaj – zapisuj zamiany jedynie jak program poda prawidłową listę patycji (liczbę, typ i rozmiar)

PS.Zawsze moźesz skorzystać z programów do odzyskiwania danych – szukaj w archiwum i w przyklejonym temacie autorstwa Rebe w dziale Programy.
Żółty
Dodano
02.11.2005 16:37:20
stifii
Dodano:
02.11.2005 16:32:46
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1