Pomocy z Radeonem 9200
witam moja karta graficzna to Radeon 9200 128MB. Mam następujacy problem. Podczas gier i to nie tylko tych nowych ( np Counter Strike ) alo sam wyłącza mi się monito albo wyskakuje błąd o VPU Recover. Nie wiem juź co robić instalowalem róźne sterowniki ale to nic nie dało. Gdzieś na zagranicznej stronie wyczytłem źe naleźy zainstalować jakaś łatka Catalyst 3.9. Zrobilem to ale nie pomogło i dalej gaśnie mi monitor:(. Link do tego forum to http://forums.viaarena.com/messageview.cfm?catid=31&threadid=53188
Prosze o pomoć i z góry dziękuje !!!!
Prosze o pomoć i z góry dziękuje !!!!
Odpowiedzi: 7
Moźe to być np. problem ze sterownikami. Na jednej z gier miałem podobne objawy (wysypywał się nawet komputer, wyjścia do windowsa itp.) i dopiero nowe catalysty roziązały sprawę. Na karcie Nvidii ta sama gra chodziła dobrze.
Poeksperymentuj ze sterami – są juź nowe cat'y 4.7, wypróbuj omegi.
Radeon (zwłaszcza ten tańszy) a gry to temat rzeka.
PS. Czy tak dzieje się na wszystkich grach czy tylko na niektóych ?
Poeksperymentuj ze sterami – są juź nowe cat'y 4.7, wypróbuj omegi.
Radeon (zwłaszcza ten tańszy) a gry to temat rzeka.
PS. Czy tak dzieje się na wszystkich grach czy tylko na niektóych ?
MOźe masz źle ustawione jakies właściwości direct 3d albo open gl i monitor tego nie wytrzymuje
Zrobilem jak pisaliście i lipa. Teraz nie pojawia się juz VPU recover tylko ekran się wyłącza a ja slysze tylko głos z gry. Kiedy uda mi się wyjsć z gry to monitor ponownie się włącza juz nie wiem co robic :(
jak karta sie resetowala to komp zwalnial, menu start, czy menu po nacisnieciu prawym myszy pokazywalo sie jakby w zwolnionym tempie, jak wylaczylem ten program to problem znikl, komp dzialal poprawnie...
Wyłączyłes tylko program monitorujący stan karty. Usunełeś komunikat ale probam nadal nie jest rozwiazany i z jakiejś przyczyny karta sie resetowała..
ja wczoraj montowalem kompa z Radeonem 9200se 128ram i dzieje sie to samo.
Wyskakuje, ze cos tam z akcelelatorem jest ble ble ble...
Dzialanie: uruchomic msconfig i na zakladce autostart wylaczyc procesy a ATI (dwa tam sa).
Efekt: SUKCES :)blad juz sie nie pokazuje
Wyskakuje, ze cos tam z akcelelatorem jest ble ble ble...
Dzialanie: uruchomic msconfig i na zakladce autostart wylaczyc procesy a ATI (dwa tam sa).
Efekt: SUKCES :)blad juz sie nie pokazuje
A moźe ci się poprostu grafa za bardzo grzeje. Mój 9200 ma tylko radiator (bez wiatraka). Takiego chciałem bo cenie sobie cisze. Zauwaźyłem ze w gorące dni radiatora nie idzie dotknąc taki gorący no i wyskakuje VPU Recover – czyli resetowanie grafiki. U mnie ewidentnie to wina grzania się...
Strona 1 / 1