pomocy z konfiguracja profilu xp pro
witam
zwracam sie do Was z prosba o pomoc
uzywajac "szukaj" niezmiernie cięźko w tym temacie cokolwiek wygrzebac wiec postanowiłem napisac
sprawa jest taka : chce(musze) skonfigurowac jedenego kompa/konto w swojej sieci tak aby :
na tym koncie uzytkownik ma miec prawa do instalowania programow/sprzetu
ale nie chce zeby mial dostep do uprawnien uzytkownikow/grup, rejestru(nie wiem jak to wplynie na instalacje roznego softu)
ani jakichkolwiek zmian jesli chodzi o konfiguracje tego typu – jednym słowem : nie chce aby cokolwiek mogł zmieniać
a teraz przyklad :
uzytkownik na tym koncie ma :
1] pracowac w godz xx–yy
2] ograniczyc mu pasmo netlimiterem* badz innym programem
–––––––––––––––––––––––
odnosnie pkt 1] to wiem jak zrobic :) to byl tylko przyklad
odnosnie pkt 2] ni cholera.... chyba ze kupie Draytek Vigor 2500 zamiast planowanego usr9105... ale załóźmy ze jednak usr9105, jak sprawić : źeby netlimiter* był niewidoczny dla tego uzytkownika (jak ustawie mu pasmo to ma tak mieć! :D)
*netlimiter to tylko przykład – z wiekla chęcia wyslucham Waszych propozycji
zwracam sie do Was z prosba o pomoc
uzywajac "szukaj" niezmiernie cięźko w tym temacie cokolwiek wygrzebac wiec postanowiłem napisac
sprawa jest taka : chce(musze) skonfigurowac jedenego kompa/konto w swojej sieci tak aby :
ale nie chce zeby mial dostep do uprawnien uzytkownikow/grup, rejestru(nie wiem jak to wplynie na instalacje roznego softu)
ani jakichkolwiek zmian jesli chodzi o konfiguracje tego typu – jednym słowem : nie chce aby cokolwiek mogł zmieniać
a teraz przyklad :
uzytkownik na tym koncie ma :
1] pracowac w godz xx–yy
–––––––––––––––––––––––
odnosnie pkt 1] to wiem jak zrobic :) to byl tylko przyklad
odnosnie pkt 2] ni cholera.... chyba ze kupie Draytek Vigor 2500 zamiast planowanego usr9105... ale załóźmy ze jednak usr9105, jak sprawić : źeby netlimiter* był niewidoczny dla tego uzytkownika (jak ustawie mu pasmo to ma tak mieć! :D)
*netlimiter to tylko przykład – z wiekla chęcia wyslucham Waszych propozycji
Odpowiedzi: 1
Ten XPek oczywiscie na NTFSie stoi ?
Jesli nie, odmowic dostepu do folderu Nelimitera.
gpedit.mscp5ychol:
Zwykly uzytkownik nie ma prawa modyfikowac rejestru. Prawa mozna mu jedynie dodac.p5ychol:
ale nie chce zeby mial dostep do uprawnien uzytkownikow/grup, [b]rejestru
Byc moze zainstalowac Netlimitera jako usuge, a uslug uzytkownik nie moze ruszac. Sa odpowiednie do tego programy.p5ychol:
Jesli nie, odmowic dostepu do folderu Nelimitera.
Strona 1 / 1