Pomocy z AGP
Odpowiedzi: 5
-
[quote=Rebe]Anathema - możesz rozwinąć swoją wypowiedź ?[/quote] Hehe, oczywiście ;-) Jak wiadomo różnica występuje w fizycznej budowie samych slotów. AGP 4x umożliwia włożenie dowolnej karty (pomijam kwestię napięć), natomiast w AGP 8x już karty ze złączem np. 2x nie włożysz (choć użycie sprawdzonej metody z młotkiem i przecinakiem mogłoby być rozwiązaniem).
-
[quote=Anathema]Jak wiadomo ........ AGP 4x umożliwia włożenie dowolnej karty (pomijam kwestię napięć), natomiast w AGP 8x już karty ze złączem np. 2x nie włożysz .....[/quote] Ta.... zabrakło mi, do kompletnego zglebowania słowa "powszechnie". Dopiero wtedy wyszedłbym na ....... ignoranta jakoś bowiem nie jestem do końca przekonany tym coś napisał. Ten brak przekonania nie wynika wcale z kwestii ograniczenia 4/8, o które Autor topicu pytał, ale ma bardziej ogólny charkater negacji tego , że do x4 można włożyć dowolną. Tak żeby wyjść na abnegata zupełnego zapytam: Jeżeli x8 pasuje do x4 i x4 pasuje do x8, a x2 pasuje do x4 to jakim cudem x2 nie pasuje do x8 ( o tym, że były jeszcze x1 czy Pro, z kórymi już w ogóle dziwne rzeczy dziać się mogły to już tylko sobie, a muzom wspominam, by nie zaklepać, że "każda" to tylko te od 2 do 8 )? Pewnie znowu na tym wykładzie z logiki mnie nie było i uczyłem się ze zwalonej ściągi, która podawała, że jeżeli a=b i b=c to a=c (W specyfikacjach płyt x8 z reguły podawano informacje co do możliwości obsługi kart o niższym "razowaniu", ale nie było to spowodowane dołączaniem lub nie do nich rzeczonego młotka.).
-
[quote=RadeK_M]A czy jest jakaś różnica w złączach czy 4x ma inny slot niż 8x?[/quote] Tak :)