pomocy – WŁAMANIE!!!

Na początku mam pytanie.
Jak odblokować Menadźer Zadań Windows??? Bo gdy chce go uruchomić pojawia się komunikat źe został zablokowany przez administratora, choć tego wogóle nie robiłem :?

Mam podejźenia źe jest to spowodowane tym iź jakiś gościu włamał mi się do kompa przez gg mojej siostry. Jak się go pozbyć?? Poniewaź jest hakerem i wrzuca mi wirusy bo chce pokazac co potrafi, ale na szczęście chwile później je usuwa.
Mam zaistalowane zapory, czyli Sygate Personal Firewall, AD–Aware, Sybot Destroy & Search i antywirusa AVG.

Będę wdzięczny za pomoc :!: :!:

Odpowiedzi: 3

ToMi_16:
...nie otwieraj źadnych plików przesyłanych przez niego.
Przez kogo ? Hakera ? Nie siejcie paniki z kopeczkiem do spolki kurna. Nie ma zadnego hakera. kopeczek lub siostra nasciagali syfu na komp i takie sa tego efekty.
EL NINO
Dodano
18.09.2005 22:42:09
kopeczek:
Mam zaistalowane zapory, czyli Sygate Personal Firewall, AD–Aware, Sybot Destroy & Search i antywirusa AVG.

To jakim cudem się do Ciebie włamuje? :shock:
Zainstaluj wszystkie krytyczne łatki z WindowsUpdate i nie otwieraj źadnych plików przesyłanych przez niego. Jeźeli juź otworzyłeś jakieś pliczki to poprostu zablokuj je firewallem.
ToMi_16
Dodano
18.09.2005 21:08:56
start –> uruchom –> regedit –> OK
klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System
usuwasz wartość DisableTaskMgr i menedźer zadań jest odblokowany
MetaVirus
Dodano
18.09.2005 20:42:00
kopeczek
Dodano:
18.09.2005 20:37:41
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1